15 февруари 2008

Хайде да е на късмет :)

Току що разпечатах научното си творение, наречено Дипломна работа в Софийски универистет, Химически факултет, Лаборатория по химическо образование и история и философия на химията. Тази същата лаборатория едно време, когато започнах образованието си за учител по химия се наричаше катедра "Методика на обучението по химия", пък и гледам, че все още в сайта на факултета си е с това наименование.

За какво е дипломната работа: благодарение на доцент Боянова, успях да избера тема, която да ми е на сърце и да има косвена връзка с работата ми. Трябва да кажа, че тази жена много ме впечатли и направо трябва да благодаря на Господ, че се съгласи да ми стане научен ръководител. Тя е една от хората, които пишат учебниците по химия и наистина се опитва да ги направи по-добри. В час е с новостите, не се страхува от компютъра и го използва по най-добрия начин. Умее да общува, да изкара най-доброто от подопечния си, не гледа отвисоко и т.н. С други думи - очарована съм от нея, въпреки малкото време, през което имах възможност да я опозная.

И да се върна на темата - целта беше да се разработи допълнителен материал за учениците от 7. клас, в който да съберем теорията и практиката. Така в разработката има информация за химичните препарати у дома, логично обяснение защо в някоя уж много хубава сграда на всички им става тъпо и дискомфортно, защо се разболяваме след ремонт на жилищата ни и защо не решаваме проблемите си като наливаме минерална вода от различни извори. Предполагам, че звучи доста странно какво е общото между тези разностранни неща. Общото е, че това са съединения на алкалните и халогенни елементи, които се намират у дома ни.
Засега спирам до тук, пък следващата седмица ще споделя повече с разни пикантни подробности ;)

Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...