08 декември 2008

Класация за антивирусни програми 2009

Трябваше да инсталирам антивирусна програма за синчето и се засилих да търся Avast. Някъде обаче прочетох,че тази година Avast е доста отишла назад в класациите, за разлика от миналата, когато беше обявена за най-добра. И хем си знам, че от десет компютърджии ще има десет мнения коя е най-добрата антивирусна, все пак хвърлих и аз едно око на ето тази класация и сравнение на антивирусни програми за 2009 г. (що пък за 2009, като сме все още 2008 така и все още не схващам). Оказва се, че според това ревю BitDefender този път е на върха, следвана от Kaspersky Anti-Virus и Webroot Antivirus.
След антивирусните, естествено, се подлъгах да разгледам и класацията на Anti-Spyware програмите, където Spy Sweeper води (пак на Webroot), минах и през Registry Repair Software и...разбрах, че за следващата седмица ще си намеря повод да си поиграя с моето ПиСенце, за да го обзаведа със следния комплект:
BitDefender - срещу вируси;
SpySweeper - срещу буболечки разни;
Advanced System Optimizer - да пипна тук-там, дето не ми е работа;
И накрая Migo Digital Rescue, за да успее някой да спаси нещичко, след висчки поражения, които ще успея да сторя :)

6 коментара:

Анонимен каза...

хм, в класацията касперския е по добър а и в българия цената му е по ниска :)

Анонимен каза...

Добре, но ако инсталираш всичко от науменото, може да се наложи да си смениш ОС. След това ако интсалираш пак всичко от науменото, най-ветроятно ще се наложи да си смениш Писенцето :Д

Day каза...

В края на краищата всъщност тогава избрах Avast и досега оставям вярна на тази антивирусна.
За редовно почистване използвам RegSupreme и CCleaner, като понякога разнообразявам със System Optimizer (всички са ми портейбъл).
В по-специални случаи прилагам
Malwarebytes Anti-Malware
За дефрагментиране нещо простичко: JkDefrag (също портейбъл)

Преди 3 седмици след много мъки останах изключително доволна от combofix в справянето с гаден вирус и сега ми е в списъка със софтуера, който използвам за "почистване" :)

ПиСенцето ми е цяло и в добро състояние, да чукна на дърво :)

Анонимен каза...

за твоето пи-сенце ... бих искал и аз да се грижа :)

Day каза...

Моят дядо казваше: "Имам желание да си купя къща, но нямам възможност. Имам възможност да си купя коза, но нямам желание."
Нека нашите желания винаги да съвпадат с нашите възможности!
:)

Анонимен каза...

колеги не всичко което блести е злато касперски също си има недостатаци една от най лошите е чене засича спящт вирус аго пропуща за това при инсталация на антивирустна програма мислете негледаите рекламата тя може да продаде програмата но неесигурно далище опази компа ви.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...