03 декември 2009

Можете да откажете рекламните смс-и от Мтел

Дразните ли се, когато по няколко пъти на ден ви подканят да спечелите поне няколкостотин хиляди или мерцедес "само" срещу един смс на стойност 2.40 лв.?
Ако пък някога сте се излъгали да участвате, след първия смс се оказва, че трябва да отговорите "само" на няколко въпроса, за да спечелите. Така една моя приятелка се беше усетила чак на 5-я смс, че нещо сметката й доста набъбва, докато тя отговаря на въпроси за идиоти и краят им не се вижда.

Обърнете внимание, че когато регистрирате своята прима карта, с малки букви в края на декларацията пише, че се съгласявате да получавате не само рекламни смс-и, а също и обаждания от компанията Мтел.

Когато запитах младежа в един от централните офиси по Мария Луиза защо не е дадена възможност да подам декларацията, без да се съгласявам със смс-спама, той повдигна рамене и отговори, че това е решение на маркетинга.

За радост се оказа, че не е точно така. След моето оплакване за това задължително съгласие в блога на Васил Тошков, един малко агресивен представител на Мтел ми отвори очите, че пак там някъде пишело, че мога да се откажа по всяко време от "услугата". Не можах да разбера защо първо задължително се съгласявам, пък после имам правото да се откажа, но не спорих с човека повече.

И така, след като прочетох това, веднага звъннах на *88, свързах се с оператор и обясних на девойката какво е желанието ми. След това ме помолиха да изчакам мъничко и след минутка девойката много учтиво ме уведоми, че вече няма да получавам рекламни смс-и и даже ме помоли за извинение за чакането.

Това се случи преди десетина дни. Засега апаратчето мълчи. Мисията е изпълнена.

2 коментара:

bgbox каза...

Това наистина е полезно.М тел спамят безобразно и ми е писнало от смс-и.Аз не съм на прима а на договор и бях отказал тези съобщения но мина време и сега ги получавам пак.Явно врътката е в преподписването на договора с което съм се съгласил със задължителната клауза.Това е малоумие защото аз съм същия клиент който ги е отказал вече..

Day каза...

Именно,какъвто и документ да подпишеш - все някъде има текстчето, че се съгласяваш да получаваш смс-ите :) После или си губиш времето да отидеш специално до офис (където е вероятно да те гледат учудено, като кажеш какво искаш) или си плащаш 15-те стотинки за разговора с оператор.