17 декември 2009

Окото на Бога

Нали започнах с традицията да споделям тук интересните неща, които ми изпращат мои приятели, днес ще ви покажа какво получих преди два дни.

Казват, че снимката е била направена от NASA с телескопа “Hubble” и е много рядка, тъй като този тим феномен се осъществявал един път на 3000 години.
Всъщност като потърсих информация в интернет, намерих доста различни варианти на "окото на Бога", които изглеждаха по-различно и по-истински от това, което получих аз.
Моето "Око на Бога" повече прилича на компютърна изработка, но също е много красиво. Ето го:Каква информация открих за "Окото на Бога"?

Така е наречен образ, който се намира на 700 светлинни години от нашата планета. Астрономическото му наименование е мъглявината Хеликс и се намира в съзвездието Водолей. Мъглявината Хеликс представлява пояс от прах и газове, които са резултат от експлозията на загинала звезда.

За първи път мъглявината е заснета с гигантския телескоп в Европейската южна обсерватория в планината Ла Сийя (Чили), а след това започва наблюдение и със супертелескопа Хъбъл.

Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...