04 юни 2010

Още един плъгин влиза в употреба

Дне реших пак да се поровичкам из блоговете за интересни идеи и така попаднах в блога на Андон Иванов, който е споделил една иедя за предпазване на съдържанието на блога чрез плъгина Easy Tynt.

Интересното в случая, че това не е плъгин, който не разрешава дясно кликване или възможността за селектиране на текста. Напротив, който си иска може да копира и постави текста в своя блог или сайт. Ще копирам част от текста в блога на Андон и вероятно би трябвало да видим тук как действа точно плъгина. Ето и самият оригинален текст на Андон.

Какво прави добавката?


След като бъде активирана и конфигурирана, след като някой копира съдържание от блога ви и я постави в своя сайт, на края на публикацията се добавя и вашият адрес, което всъщност е полезното, поради следните няколко причини:

* Дори да откраднат съдържанието ви, печелите директна връзка към вашият сайт, което в най-лошият случай, ще ви даде една връзка, което си е полезно за оптимизацията на сайта ви, а в по-добрият вариант бихте получили дори още уникални посещения;
* Ще получите повече трафик, както споменах;
* Ще получите повече връзки към сайта си.

Прочетете повече по темата: http://coffebreak.info/polezno/easy-tynt-da-se-predpazim-ot-krajba-na-sadarjanieto/#ixzz0pupT30bB

Както виждате автоматично при поставянето на копирания текст се появи линк към мястото, откъдето е копиран текста. Предполагам обаче, че всеки спокойно може да изтрие този линк преди да пусне публикацията в своя си блог или сайт онлайн, което в края на краищата май прави плъгина не чак толкова полезен или по-привлекателен от тези, които блокират възможостта за селектиране на текст. Не че пак не става копирането, но поне да се помъчи малко този, който иска да го прави или да се научи как да го прави лесно :)

Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...