28 юни 2010

Може да сме безделници, но не сме без праници

Понеже съм абонирана за услугата на mail.bg "седмичен празничен календар", започна да ми прави впечатление, че всеки ден от годината вече е зает от някакъв "ден на...", та даже и по няколко.

Ето например тази седмица, ако някой си мисли, че няма какво да чества, веднага може да започва, защото има голям избор още от днес - кеф ти да отпразнуваш предстоящите нови цени на тока (ден на енергетика), кеф ти новите цени на газта (ден на работниците от транспорта).

Ако пък на някого повече му харесва поговорката "беден човек, жив дявол", може да празнува деня на изобрателя. Да не говорим, че тази седмица ще има и много хора да черпят. Направо предлагам да минем на половин работен ден поради всенародните празници :)

Ето и цялата празнична седмица:

28 Юни
Ден на изобретателя.
Ден на работниците от транспорта.
Ден на енергетика

29 Юни
Св. първовърховни апостоли Петър и Павел (Петровден)- тука ще има и кой да черпи по задължение ;)
Ден на занаятите.

30 Юни Събор на св. славни и всехвални
Дванадесет апостоли (Павловден)

01 Юли

Св. безсребърници Козма и Дамян в Рим.
Международен ден на гей и лесбийките.

02 Юли
Полагане честната дреха на Пресвета Богородица във Влахерна.
Световен ден на неидентифицираните летящи обекти (НЛО) - ако сме запразнували от понеделник, вероятно вече всички ще виждаме НЛО-тата в петък и можем спокойно да го отпразнуваме.
Международен ден на спортния журналист

03 Юли
Международен ден на кооперативите - шъ съ кооперираме по маси.

Айде, отивам да изобретявам нови ергономични технологии, пък утре ще се прекръстя на Петранка и дано комисията за изпита се омилостиви ;)

Няма коментари: