08 септември 2010

Пак безплатни беклинкове

Аз продължавам смело и безотговорно да експериментирам с разни неща, свързани с безплатните беклинкове, макар да го правя повече заради идеята, отколкото да очаквам някакъв резултат. Tака или иначе, след като използвах инструмент за проверка на позицията на сайта за здравословни и безопасни условия на труд в Гугъл получих следните резултати:

Ключова дума: безопасност и здраве - Позиция 1
Ключова дума: трудова злополука - Позиция 1
Ключова дума: безопасност - Позиция 2
Ключова дума: трудова медицина - Позиция 40 (е, тука ще трябва да се поработи)
Ключова дума: здравословни и безопасни условия на труд - Позиция 9 (и тук ще трябва да се поработи)
Ключова дума: ЗБУТ - Позиция 4

За какво са ни нужни тези прословути беклинкове, хората са казали. Да се върнем на въпроса как да ги имаме. Пак повтарям, че съм лаик в тази област и само споделям експриментите си, да няма после туй-онуй :)

663 безплатни беклинка

32 backlinks for free - All backlinks are dofollow and comes from value sites like Alexa, W3C, etc.

Ето и една интересна тема в predpriemach.com - Как да си набавим над 100 беклинка за минута. Четене му е майката.

И още две нещица:
Auto Backlink Generator
Auto Backlink Feed Generator

2 коментара:

Unknown каза...

Google декларират, че няма връзка между Ранга на важност (PR) на даден сайт и позиционирането на същия в резултатите от търсения. Т.е. връзките към сайта (баклинкс) се отчитат (имат значение) само за алгоритъма, с който се формира Ранга на важност на страниците, а позиционирането им в търсачките се обуславя преди всичко от съдържанието в тях. Та неправилно се говори, че изграждането на връзки към даден сайт е част от SEO техниките. Не, това е част от техниките за популяризиране на сайтовете. :)

YellowPages.bg каза...

Така е! Техниката за популяризиране е реквизит за добър PR.
Предлагаме Ви да включите нещо допълнително към Вашата техника за оптимизация на бизнес присъствието в интернет.
След регистрация в Yellow Pages можете да публикувате линкове към Вашата фирмена страница, електронен магазин, блог, профил в социална мрежа и дори Vcard линк. Линковете Ви ще сочат от два домейна - yellowpages.bg и суб домейн на company.bg.
Възможностите за въвеждане на ключови думи, описания и картинки за целите на една оптимизация са прилични. Дори не се изненадвайте ако профила на фирмата почне да изкача на първо място в гугъл при търсене по име.
Не е за подценяване е възможността за публикуване на търговски обекти като магазини или офис на фирмата. Към търговския обект автоматично се публикува геотаг (geotag). Комбиниран с допълнителните текстове и изображения, геотагът оптимизира Вашето бизнес присъствие и в Гугъл карти/места.
Всички публикувани линкове могат да бъдат дуфолоу (dofollow).