04 юни 2011

Сложих си "трохички" (breadcrumbs)

Честно казано, отдавна се колебаех дали в otgovori.info е нужнода добавя и т. нар. breadcrumbs - навигационно меню, което да показва къде се намирате в сайта. Преди време четох по въпроса, но попаднах най-вече на препоръки относно най-добрия плъгин за това - Yoast Breadcrumbs и почти реших да експериментирам. После обаче се отказах, докато се лутах между хостинг компании и четене на многобройни статии за оптимизиране на Wordpress с цел използване на по-малко процесорно време. Не знам докъде съм стигнала по този въпрос - в момента при около 2000 посещения и три wordpress инсталации, процесорното ми време се върти близо до 20 мин., което смятам, че е добре, като се има предвид, че съм се подсигурила в Суперхостинг със сто минути.

Но да се върна на темата за "трохичките".

Днес в reader-a си прегледах набързо статията на Joost de Valk - WordPress SEO Theme Guidelines и една от препоръките отново беше да се използват breadcrumbs.

Пуснах едно търсене и за радост попаднах на статията на Станислав Колев, в която той показва лесен начин за направата на такава навигация без плъгин. Изпробвах го - то пък се получи:

После обаче се загледах по-внимателно и открих, че има малък пропуск в този код - когато имам статия от подкатегория, то вместо да се вижда

Начало » Категория » Субкатегория » Заглавие на статията

то пътят е указан като

Начало » Субкатегория » Заглавие на статията

И пак започнах да търся информация. Така стигнах до Dimox.net, където точно този проблем бе обсъден и показано решение и...готово, вече всичко си дойде на място:

Няма коментари: