02 октомври 2011

Как да използваме връзка ключове за самозащита

Мнозина от нас са чували, че е възможно да се използва връзка ключове за самощита. Някои от нас, ходейки сами през нощта, дори държат един ключ или пък връзка ключове в ръка с цел самозащита.

Но дали това е достатъчно? Ако не знаете как правилно да държите ключовете и не сте направили необходимото връзката да е удобна за захват, можете да нараните себе си, а не нападателя.

Ето едно подробно обяснение с видео какъв ключодържател е добре да се използва и как да се поставят ключовете между пръстите, за да можем да се защитим, без да се нараним.


1. Избор на ключодържател и поставяне на ключовете.
Изберете ключ с плосък край. Добре е той да е малко по-голям от малкия ви пръст. Обикновено такива са ключовете за автомобили. Не го слагайте директно на ключодържателя, а го прикрепете с халка към него. Направете същото и с останалите ключове.

2. Позициониране на ключовете за самозащита.
За да можете да използвате ключовете за самозащита позиционирайте ключа, който ще използвате за самозащита от едната страна на останалите ключове.

Поставете ключът, който ще използвате за самозащита между средния пръст и показалеца. Уверете се, че ключът за самозащита е здраво закрепен между двата пръста.

И накрая - свийте ръката в юмрук и стиснете здраво. Трябва да можете да забиете ключа в нещо твърдо (напр. дърво), без той да се изкриви и без да почувствате болка.

Няма коментари: