Пропускане към основното съдържание

В Нощен хоризонт с Пламена Бачийска

Съвсем накратко да споделя за участието си в "Нощен хоризонт" снощи :) Мисля, когато остарея и стана много богата, специално да си купя една радиостанция, за да мога да водя собствено предаване в нея ;) Покани ме Пламена Бачийска, естествено с много приятен глас, който да омайва слушателите нощем, а също толкова и приятна жена наживо. Темата беше "Самоотбрана за жени", разбира се. Много подходяща, според мен, за този час на денонощието. Надявам се, че е имало слушатели, на които сме помогнали. Говорихме за необходимостта от самозащита, как да го направим, подхванахме разговор и за домашното насилие и какво е спасението от него. За съжаление колкото и да мисля, не виждам някакъв друг начин за измъкване от домашното насилие, освен да решиш да се измъкнеш, да го плануваш и просто да го направиш. За разлика от самозащитата от насилие извън семейството, където може да се говори за превенция, за поведение намаляващо възможността да се случи, за използване на хитрост или пък бойни умения, въпросът с домашнотонасилие е нещо съвсем друго. За какво хитруване, за какво поведение непредизвикващо насилие, за какви бойни умения можем да говорим, когато говорим уж за равноправни отношенияна двама човека, които се обичат. Добре де, може и да не се обичат, ама поне се уважават. Ако пък нито се обичат, нито уважават, защо да му се не видеше, са заедно? Ех, не беше толкова вълнуващо и интересно сигурно както при гостуването на някои звезди, но за мен си беше вълнуващо :) Трябват ми само още около стотина такива участия и ще се чувствам напълно в свои води ;) А сега се запътвам към подготовка за предстоящия ми утре изпит. Стискайте палци! Ако може и на краката, за всеки случай :)

Коментари

Популярни публикации от този блог

Безплатни книги онлайн

Актуализирано към 20.01.2016 г.

Вчера се реших да пообиколя онлайн библиотеките, които дават възможност за безплатно сваляне на книги и да си харесам нещо за четене. И понеже всеки път минавам през търсене в гугъл, преглед, четене и т.н., реших да си запазя тук най-доброто, което съм открила.

Ето и моя списък от местенцата, където намирам безплатни книги за сваляне:

Моята библиотека (Chitanka.Info)- огромен архив от книги. Нямате право да отправяте към сървъра повече от 20 заявки в минута. Ако искате, имате възможност да свалите всички книги наведнъж. "Моята библиотека" има и форум.
Онлайн библиотека e-bookbg.com - книгите са достъпни само след като се регистрирате. Има български и чужди автори. Има и форум :) BooksBg.org - някои от книгите могат да бъдат изтеглени само след регистрация. Sepphora's книги онлайн - малка спретната колекция от книги. Препоръчвам Правописния речник на българския език. Библиотека с 1649 книги, свободни за сваляне и четене. http://readbg.com -…

Кръводаряване

От две години си направих традиция около първи юли да минавам през Националния център по кръводаряване. Преди седмица обаче ми се наложи по-раничко да мина от там, за да помогна на моя близка. По този повод навивах и една моя приятелка да го направи. Тя пък много се страхуваше и се поразтърсих из нета за повече информация, която да й пусна. Така намерих страхотен материал в Ogre`s Blog, който действа успокояващо и насърчително за кандидат-кръводарителите.

Покрай публикацията в този блог прегледах и коментарите и разбрах, че трудно в нета може да се намери информация кои са противопоказанията за кръводаряване. Поразтършувах още малко и все пак намерих. Оказа се, че ги има в Наредба № 12 от 3.05.1995 г. за медицинско освидетелстване и изследване на кръводарителите и контрол на взетата кръв и кръвни съставки. Противно на очакванията ми, че ниското кръвно налягане може да е проблем, се оказа, че всъщност не то, а хипертоничната болест е противопоказана за кръводаряване.Ето и останалите н…

Приключих с mail.bg

Ако и вие сте от ползователите на безплатна поща в mail.bg, вероятно вече половин година все чакате пощата да заработи нормално. След като решиха, че трябва да я направят по-красива, почти постоянно изчаквам нещо да зареди - я от gravatar.com, я реклама или друго. Разбира се, вече активно се пренасям в Gmail, но пощата ми в mail.bg е от 7-8 години и аз, както всяко теле, трудно се променям.

Преди 2-3 седмици служебната поща два дена не работеше - ни приема, ни изпраща. Разбира се, няма да се отплесвам по темата "фирма и безплатна поща", имаме си и поща на собствен домейн, но се поддържа и тази. Та след два дни неяснота какво се случва, се оказа, че според съпорта на mail.bg е бил превишен трафика от 200МВ дневно. Трябвало да получим писмо относно този проблем, но явно това писмо се е загубило по сървърите от тяхната поща до нашата. Как точно се е случило това, не е ясно, но резултатът беше, че няколко наши клиенти на третия ден изпищяха с въпрос защо не отговаряме на запитва…