Пропускане към основното съдържание

Самозащита за жени в "Градски момичета"

Искаше ми се да напиша, че на предаването с двете девойки повече му отива заглавието "Бийвъс и Бъдхед по български", но след кратко проучване, което пък съвпадна с някои мои впечатления, реших да не обиждам едната от девойките, а пък другата също въобще не е никак глупава, тъй като е избрала някакъв начин да преуспее и лош или добър - начина наистина работи.

По какъв случай пиша тук за тях? Май вече ме е срам да си призная...

Е, добре...Една от мисиите на Силвия и Калина от споменатото вече предаване на GTV "Градски момичета" ще бъде свързана със самоотбраната за жени. Те ще се учат да стрелят, някои други неща, които все още са тайна, както и ще имат един урок по самоотбрана от мен.

Общо взето след няколкото телевизии, радиа и вестници, с които съм си контактувала, това беше първия екип, който закъсня с 50 минути за уговорката. Наистина, обадиха се да предупредят - два пъти, тъй като първо надеждата ги крепеше, че ще закъснеят с 30 минути. След запознаване със "звездите" на шоуто, имам подозрения, че някоя от тях имаше пръст в "проблема", който ги спираше да пристигнат навреме.

Покрай снимките на предаването момичетата и момчетата от клуба не успяха да направят добра тренировка, но не защото им пречехме със снимките, а защото с мъка се опитваха да прикрият хиленето си и да се съсредоточат в тяхната си работа. Ако случайно гледате точно тази част от мисията, не се учудвайте, защо всички се държат здраво един за друг и гледат да са с гръб към мястото на протичане на събитието - просто в този момент си умират от смях.

Общо взето Силвия свърши цялата работа, а доколкото разбирах от гледането на записи и четенето на коментари почти винаги е така. Обаче Калинчето много добре се справя с пищенето, ммммм...няма нужда от онези специални средства за самозащита, дето издават звук 120 децибела. Достатъчно е тя да изпищи и..всичко е наред, насилникът ще избяга яко дим :) Как установих това вероятно ще научите по време на предаването, тъй като подозирам, че от урока няма да видите нищо, но пък пищене ще има бол.

Прочетох различни коментари по отношение на двете момичета, но по-интересни за мен бяха коментарите на момичетата, с които тренирам. Какво казаха те?


"Мислиш, че те са ненормални? Неее..те са нормалните (сега), ние тук (дето се бъхтим в залата) сме ненормални."

"Точно по такива (лигли) си падат мъжете"


Няма да ви занимавам с това, че и двете момичета са се снимали за Плейбой, това навсякъде го пише, пък и снимки има колкото искаш. Ако говорим за красота или въобще някаква оценка на външност, Силвия има чар и визия. Калина...предполагам, че може би отговаря на понятието "сладка", което някои хора харесват, но за съжаление лични моите предпочитания са към малко по-друго излъчване и сладникавите неща не са ми по вкуса. Но явно двете момичета са намерили печелившата стратегия като двойка, а във фен сайта на Силвия прочетох новината от октомври 2007, че двете делят едно жилище в София. Какво ли сърцебиене предизвикват у съседите си мъже? :)Но какво още друго интересно около Силвия? (предлагам Калина вече да я забравим) Преди "Градски момичета", тя започва кариера с далеч по-сериозна визия в ТВ7, отново в риалити шоу, наречено "Фотосесия". Днес, освен лигаването, тя има и сериозни дейности. Приятно изненадана бях от откритието, че е лице е на Фейс ту Фейс България - неправителствена организация, посветила работата си на борбата с насилствената проституция.“Ще бъда много щастлива ако чрез известността си успея да помогна за популяризирането на този наболял проблем. Приемам мисията на Face to Face за своя лична мисия и ще вложа всички необходими усилия” - казва Силвия. И дано успее.Но Силвия или има политически амбиции, или наистина се чувства ангажирана в политиката. Списание "Слава" съобщава на 09.01.2008 г., че Силвия Драгоева е вече в редиците на СДС и често посещава централата на партията. Самата Силвия обаче казва, че е член на СДС от 2001 г. , плаща си съвсем съвестно членския внос и няма никакво желание за политическа кариера.

Освен всичко друго, Силвия води и модна рубрика във вестник "Монитор", като материалите от страницата й можете да намерите в нейния блог.

След тези открития, какво ли още да очакваме от явно устремената към върха Силвия? Кой знае...но съм сигурна, че ще успее.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Безплатни книги онлайн

Актуализирано към 20.01.2016 г.

Вчера се реших да пообиколя онлайн библиотеките, които дават възможност за безплатно сваляне на книги и да си харесам нещо за четене. И понеже всеки път минавам през търсене в гугъл, преглед, четене и т.н., реших да си запазя тук най-доброто, което съм открила.

Ето и моя списък от местенцата, където намирам безплатни книги за сваляне:

Моята библиотека (Chitanka.Info)- огромен архив от книги. Нямате право да отправяте към сървъра повече от 20 заявки в минута. Ако искате, имате възможност да свалите всички книги наведнъж. "Моята библиотека" има и форум.
Онлайн библиотека e-bookbg.com - книгите са достъпни само след като се регистрирате. Има български и чужди автори. Има и форум :) BooksBg.org - някои от книгите могат да бъдат изтеглени само след регистрация. Sepphora's книги онлайн - малка спретната колекция от книги. Препоръчвам Правописния речник на българския език. Библиотека с 1649 книги, свободни за сваляне и четене. http://readbg.com -…

Кръводаряване

От две години си направих традиция около първи юли да минавам през Националния център по кръводаряване. Преди седмица обаче ми се наложи по-раничко да мина от там, за да помогна на моя близка. По този повод навивах и една моя приятелка да го направи. Тя пък много се страхуваше и се поразтърсих из нета за повече информация, която да й пусна. Така намерих страхотен материал в Ogre`s Blog, който действа успокояващо и насърчително за кандидат-кръводарителите.

Покрай публикацията в този блог прегледах и коментарите и разбрах, че трудно в нета може да се намери информация кои са противопоказанията за кръводаряване. Поразтършувах още малко и все пак намерих. Оказа се, че ги има в Наредба № 12 от 3.05.1995 г. за медицинско освидетелстване и изследване на кръводарителите и контрол на взетата кръв и кръвни съставки. Противно на очакванията ми, че ниското кръвно налягане може да е проблем, се оказа, че всъщност не то, а хипертоничната болест е противопоказана за кръводаряване.Ето и останалите н…

Приключих с mail.bg

Ако и вие сте от ползователите на безплатна поща в mail.bg, вероятно вече половин година все чакате пощата да заработи нормално. След като решиха, че трябва да я направят по-красива, почти постоянно изчаквам нещо да зареди - я от gravatar.com, я реклама или друго. Разбира се, вече активно се пренасям в Gmail, но пощата ми в mail.bg е от 7-8 години и аз, както всяко теле, трудно се променям.

Преди 2-3 седмици служебната поща два дена не работеше - ни приема, ни изпраща. Разбира се, няма да се отплесвам по темата "фирма и безплатна поща", имаме си и поща на собствен домейн, но се поддържа и тази. Та след два дни неяснота какво се случва, се оказа, че според съпорта на mail.bg е бил превишен трафика от 200МВ дневно. Трябвало да получим писмо относно този проблем, но явно това писмо се е загубило по сървърите от тяхната поща до нашата. Как точно се е случило това, не е ясно, но резултатът беше, че няколко наши клиенти на третия ден изпищяха с въпрос защо не отговаряме на запитва…