Пропускане към основното съдържание

Вече можете да ме наричате даскалке

На 27 февруари успешно защитих дипломната си работа пред една много благосклонна комисия. Трябва да си призная, че поради това, че предния ден писах изложението си и макар, че го повтарях незнам колко си пъти, бях неуверена в способността си да дръпна една убедителна реч, което пък страшно ме притесни и...имаше известно количество заекване и фъфлене. Добре, че не се получи същото преди време на държавния практически изпит с учениците, там поне бях наистина много увлекателна, с гладка реч и направо блестяща :) Та, да се върна на изложението си пред комисията. Доста спомогна за притеснението ми фактът, че замалко да закъснея с един час за въпросната защита.

Как се случи това: оставям си аз детето на училище, за 15 минути съм горе при Химическия, спирам отстрани, запалвам цигара и започвам да чета учебници по химия. (А, като казах цигара - абе какво са направили с този район там, едно хмм...кафене само работи рано сутрин, където може да пуши човек на закрито). Чета, чета...чета..поглеждам часовника на колата - наближава девет. Ехее, имах още много време до 10.15. Раздижвам се малко, връщам се пак в колата с хубавата идея да изпуша още една цигара за успокоение, часът е девет и три минути. Но ангелчето ми (ах, това ангелче) ме накара да погледна и GSM-а. Ауууу...часът не е 9.03, а 10.03!!! Събрах на пета скорост лаптоп, ултимедия, учебници, дипломни, чанти и бяг до факултета. Качвам се горе до стаята, където ще е защитата - още е заключена. Викам си - "А, добре, навреме". Чакам, гледам часовника, става 10.16. Пак започнах да се оглеждам, звъннах един телефон да проверя дали наистина 10.15 съм си записала като час за защита. Качвам се при доцент Боянова да видя какво става, а тя жената вече чупи пръсти - комисията дошла, дипломантката я няма и се наложило да ги отпрати. Браво на мене, вързах тенекия на доцентите. Е, как да не заекваш и фъфлиш после след подобна изцепка?

Все пак разработката ми бе приета с ентусиазъм от хората, които определят съдържанието на учебниците, похвалиха ме, подкрепиха ме и накрая с единодушно решение ми поставиха отличен! Е, това ако не е приказка с хепи енд...:)

Коментари

Популярни публикации от този блог

Безплатни книги онлайн

Актуализирано към 20.01.2016 г.

Вчера се реших да пообиколя онлайн библиотеките, които дават възможност за безплатно сваляне на книги и да си харесам нещо за четене. И понеже всеки път минавам през търсене в гугъл, преглед, четене и т.н., реших да си запазя тук най-доброто, което съм открила.

Ето и моя списък от местенцата, където намирам безплатни книги за сваляне:

Моята библиотека (Chitanka.Info)- огромен архив от книги. Нямате право да отправяте към сървъра повече от 20 заявки в минута. Ако искате, имате възможност да свалите всички книги наведнъж. "Моята библиотека" има и форум.
Онлайн библиотека e-bookbg.com - книгите са достъпни само след като се регистрирате. Има български и чужди автори. Има и форум :) BooksBg.org - някои от книгите могат да бъдат изтеглени само след регистрация. Sepphora's книги онлайн - малка спретната колекция от книги. Препоръчвам Правописния речник на българския език. Библиотека с 1649 книги, свободни за сваляне и четене. http://readbg.com -…

Кръводаряване

От две години си направих традиция около първи юли да минавам през Националния център по кръводаряване. Преди седмица обаче ми се наложи по-раничко да мина от там, за да помогна на моя близка. По този повод навивах и една моя приятелка да го направи. Тя пък много се страхуваше и се поразтърсих из нета за повече информация, която да й пусна. Така намерих страхотен материал в Ogre`s Blog, който действа успокояващо и насърчително за кандидат-кръводарителите.

Покрай публикацията в този блог прегледах и коментарите и разбрах, че трудно в нета може да се намери информация кои са противопоказанията за кръводаряване. Поразтършувах още малко и все пак намерих. Оказа се, че ги има в Наредба № 12 от 3.05.1995 г. за медицинско освидетелстване и изследване на кръводарителите и контрол на взетата кръв и кръвни съставки. Противно на очакванията ми, че ниското кръвно налягане може да е проблем, се оказа, че всъщност не то, а хипертоничната болест е противопоказана за кръводаряване.Ето и останалите н…

Приключих с mail.bg

Ако и вие сте от ползователите на безплатна поща в mail.bg, вероятно вече половин година все чакате пощата да заработи нормално. След като решиха, че трябва да я направят по-красива, почти постоянно изчаквам нещо да зареди - я от gravatar.com, я реклама или друго. Разбира се, вече активно се пренасям в Gmail, но пощата ми в mail.bg е от 7-8 години и аз, както всяко теле, трудно се променям.

Преди 2-3 седмици служебната поща два дена не работеше - ни приема, ни изпраща. Разбира се, няма да се отплесвам по темата "фирма и безплатна поща", имаме си и поща на собствен домейн, но се поддържа и тази. Та след два дни неяснота какво се случва, се оказа, че според съпорта на mail.bg е бил превишен трафика от 200МВ дневно. Трябвало да получим писмо относно този проблем, но явно това писмо се е загубило по сървърите от тяхната поща до нашата. Как точно се е случило това, не е ясно, но резултатът беше, че няколко наши клиенти на третия ден изпищяха с въпрос защо не отговаряме на запитва…