Пропускане към основното съдържание

Депресивно-мързеливо

От няколко дни потъвам нанякъде и точно сега, в този момент ми е страшно депресивно. Всъщност не съм съвсем сигурно дали ми е депресивно или просто ме мързи. Или пък имам нужда от почивка?
Не, не, усещам се депресивно, сигурна съм. Ей сега трябва да работя, но онази купчина на съседното бюро никак не ме вдъхновява. Ех, имам нужда сега да влезе шефа, да ми се усмихне широко и да каже - "Госпожо Илиева, вършите страхотна работа за нас, оценяваме я високо". Ъ, няма да му повярвам. Не ми е от това нуждата. Какво друго би могло да ме зарадва? Печалба от тотото? Ох, като се замисля какви проблеми после - то не са данъчни декларации, то не са тичане по банки и дълго чакане на някоя сътрудничка да й дойде кефа за обслужване. Да не говорим, че новата ми чип карта се оказа две седмици забравена да бъде активирана и онзи ден ме стресира със сметка -2 лв. Умрях - отиде ми заплатката! И това за няколкостотин лева, а ако са няколкостотин хиляди? Не че ги отказвам, ама...
Секс? Той всичко лекувал. Какъв секс бе, ние вкъщи сме като в онзи виц, дето родителите се видели в чудо как да се измъкнат от детето, пратили го на терасата да гледа и да докладва какво правят съседите, пък те през туй време цуни-гуни. И то започнало: лееляяя Пенка простира на терасата...Чииичо Дааанчо тупа килимааа...а на Петър майка му и баща му правят секс! Ътц? Как така, бе мойто момче, ги видя? Ами той и Петър стои на терасата и разказва какво правят съседите. Секс ли?
Депресивно ми е и това е. Всичко ми е тъпо и безинтересно, нищо не ми се прави, а като не правя нищо, още по-тъпо ми става и по-депресивно.
Ай ше ходя да изпуша една цигара, пък после пак ще мисля как да се отдепресирам.

Популярни публикации от този блог

Безплатни книги онлайн

Актуализирано към 20.01.2016 г.

Вчера се реших да пообиколя онлайн библиотеките, които дават възможност за безплатно сваляне на книги и да си харесам нещо за четене. И понеже всеки път минавам през търсене в гугъл, преглед, четене и т.н., реших да си запазя тук най-доброто, което съм открила.

Ето и моя списък от местенцата, където намирам безплатни книги за сваляне:

Моята библиотека (Chitanka.Info)- огромен архив от книги. Нямате право да отправяте към сървъра повече от 20 заявки в минута. Ако искате, имате възможност да свалите всички книги наведнъж. "Моята библиотека" има и форум.
Онлайн библиотека e-bookbg.com - книгите са достъпни само след като се регистрирате. Има български и чужди автори. Има и форум :) BooksBg.org - някои от книгите могат да бъдат изтеглени само след регистрация. Sepphora's книги онлайн - малка спретната колекция от книги. Препоръчвам Правописния речник на българския език. Библиотека с 1649 книги, свободни за сваляне и четене. http://readbg.com -…

Кръводаряване

От две години си направих традиция около първи юли да минавам през Националния център по кръводаряване. Преди седмица обаче ми се наложи по-раничко да мина от там, за да помогна на моя близка. По този повод навивах и една моя приятелка да го направи. Тя пък много се страхуваше и се поразтърсих из нета за повече информация, която да й пусна. Така намерих страхотен материал в Ogre`s Blog, който действа успокояващо и насърчително за кандидат-кръводарителите.

Покрай публикацията в този блог прегледах и коментарите и разбрах, че трудно в нета може да се намери информация кои са противопоказанията за кръводаряване. Поразтършувах още малко и все пак намерих. Оказа се, че ги има в Наредба № 12 от 3.05.1995 г. за медицинско освидетелстване и изследване на кръводарителите и контрол на взетата кръв и кръвни съставки. Противно на очакванията ми, че ниското кръвно налягане може да е проблем, се оказа, че всъщност не то, а хипертоничната болест е противопоказана за кръводаряване.Ето и останалите н…

Приключих с mail.bg

Ако и вие сте от ползователите на безплатна поща в mail.bg, вероятно вече половин година все чакате пощата да заработи нормално. След като решиха, че трябва да я направят по-красива, почти постоянно изчаквам нещо да зареди - я от gravatar.com, я реклама или друго. Разбира се, вече активно се пренасям в Gmail, но пощата ми в mail.bg е от 7-8 години и аз, както всяко теле, трудно се променям.

Преди 2-3 седмици служебната поща два дена не работеше - ни приема, ни изпраща. Разбира се, няма да се отплесвам по темата "фирма и безплатна поща", имаме си и поща на собствен домейн, но се поддържа и тази. Та след два дни неяснота какво се случва, се оказа, че според съпорта на mail.bg е бил превишен трафика от 200МВ дневно. Трябвало да получим писмо относно този проблем, но явно това писмо се е загубило по сървърите от тяхната поща до нашата. Как точно се е случило това, не е ясно, но резултатът беше, че няколко наши клиенти на третия ден изпищяха с въпрос защо не отговаряме на запитва…