Пропускане към основното съдържание

Безплатен хостинг за файл до 5 GB и подобни

Понеже тези дни търсих местенце, където да мога да качвам спокойно видео файлове, за да споделя няколко филма с колеги, оказа се, че има доста много такива възможности. Е, някъде можеш да качиш файл до 1 GB, другаде трябва да го разделиш на парчета по 100 МВ (това, впрочем, става най-лесно като го архивираш с WinRAR на части, няма нужда от специални програми за цепене на видео файлове). Лично аз последно (или предпоследно) се спрях на http://www.easy-share.com/, тъй като има възможност за неограничено качване на файлове, можеш да го правиш през ftp програма или чрез специално тяхно приложение, което си инсталираш. Да, там се налага да правиш файловете на такива от по 100 МВ, но пък може да се сваля до 5 GB на ден, а не да ти излиза съобщение, че имаш право чак на следващия ден да изтеглиш втората част или пък че са заети слотовете за твоя регион или пък дори като http://4storing.com/, където се оказа, че качените файлове могат да се свалят до събирането на определен трафик за файла и след това само с плащане става, ама никой не ти го казва. Easy-share освен това предлагат и още нещо интересно: ако файлът, който сте качили, бъде изтеглен 10 000 пъти - получавате 20 долара. Получавате и някой долар, ако през ваш линк се регистрира друг потребител, както и други неща. Не че ще спечеля нещо, ама ако решите да използвате Easy-share за вашите файлове, влезте, моля от този линк :)
При търсенето открих и редица други сайтове, които предлагат безплатен хостинг за големи файлове:
  1. http://momupload.com - файл до 500 МВ, FTP, файл мениджър за регистрирани.
  2. http://www.savefile.com/ - файл до 60 МВ
  3. http://www.mediafire.com/ - файл до 100 МВ, неограничено място, неограничено сваляне, поддържа download софтуер.
  4. http://www.freewebspace.net - това е списък на места, които хостват файлове.
  5. http://www.yourfilelink.com/ - забележете, можете да качвате файл с големина до 5 GB!!!
  6. http://www.turboupload.com/ - файл до 100 МВ
  7. http://www.yourfilehost.com - файл до 25 МВ

А на сайта на http://internethosting.ru/hosting/personal/ можете да намерите доста голям списък на сървъри, предлагащи безплатен хостинг главно за сайт, тъй като обикновено максималния размер на качвания файл не може да надвишава 5 МВ или дори по-малко, понякога забраняват да има файлове, без да имаш индексна страница, като и тя не може да прехвърля към друго място.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Безплатни книги онлайн

Актуализирано към 20.01.2016 г.

Вчера се реших да пообиколя онлайн библиотеките, които дават възможност за безплатно сваляне на книги и да си харесам нещо за четене. И понеже всеки път минавам през търсене в гугъл, преглед, четене и т.н., реших да си запазя тук най-доброто, което съм открила.

Ето и моя списък от местенцата, където намирам безплатни книги за сваляне:

Моята библиотека (Chitanka.Info)- огромен архив от книги. Нямате право да отправяте към сървъра повече от 20 заявки в минута. Ако искате, имате възможност да свалите всички книги наведнъж. "Моята библиотека" има и форум.
Онлайн библиотека e-bookbg.com - книгите са достъпни само след като се регистрирате. Има български и чужди автори. Има и форум :) BooksBg.org - някои от книгите могат да бъдат изтеглени само след регистрация. Sepphora's книги онлайн - малка спретната колекция от книги. Препоръчвам Правописния речник на българския език. Библиотека с 1649 книги, свободни за сваляне и четене. http://readbg.com -…

Кръводаряване

От две години си направих традиция около първи юли да минавам през Националния център по кръводаряване. Преди седмица обаче ми се наложи по-раничко да мина от там, за да помогна на моя близка. По този повод навивах и една моя приятелка да го направи. Тя пък много се страхуваше и се поразтърсих из нета за повече информация, която да й пусна. Така намерих страхотен материал в Ogre`s Blog, който действа успокояващо и насърчително за кандидат-кръводарителите.

Покрай публикацията в този блог прегледах и коментарите и разбрах, че трудно в нета може да се намери информация кои са противопоказанията за кръводаряване. Поразтършувах още малко и все пак намерих. Оказа се, че ги има в Наредба № 12 от 3.05.1995 г. за медицинско освидетелстване и изследване на кръводарителите и контрол на взетата кръв и кръвни съставки. Противно на очакванията ми, че ниското кръвно налягане може да е проблем, се оказа, че всъщност не то, а хипертоничната болест е противопоказана за кръводаряване.Ето и останалите н…

Приключих с mail.bg

Ако и вие сте от ползователите на безплатна поща в mail.bg, вероятно вече половин година все чакате пощата да заработи нормално. След като решиха, че трябва да я направят по-красива, почти постоянно изчаквам нещо да зареди - я от gravatar.com, я реклама или друго. Разбира се, вече активно се пренасям в Gmail, но пощата ми в mail.bg е от 7-8 години и аз, както всяко теле, трудно се променям.

Преди 2-3 седмици служебната поща два дена не работеше - ни приема, ни изпраща. Разбира се, няма да се отплесвам по темата "фирма и безплатна поща", имаме си и поща на собствен домейн, но се поддържа и тази. Та след два дни неяснота какво се случва, се оказа, че според съпорта на mail.bg е бил превишен трафика от 200МВ дневно. Трябвало да получим писмо относно този проблем, но явно това писмо се е загубило по сървърите от тяхната поща до нашата. Как точно се е случило това, не е ясно, но резултатът беше, че няколко наши клиенти на третия ден изпищяха с въпрос защо не отговаряме на запитва…