Пропускане към основното съдържание

Класация за антивирусни програми 2009

Трябваше да инсталирам антивирусна програма за синчето и се засилих да търся Avast. Някъде обаче прочетох,че тази година Avast е доста отишла назад в класациите, за разлика от миналата, когато беше обявена за най-добра. И хем си знам, че от десет компютърджии ще има десет мнения коя е най-добрата антивирусна, все пак хвърлих и аз едно око на ето тази класация и сравнение на антивирусни програми за 2009 г. (що пък за 2009, като сме все още 2008 така и все още не схващам). Оказва се, че според това ревю BitDefender този път е на върха, следвана от Kaspersky Anti-Virus и Webroot Antivirus.
След антивирусните, естествено, се подлъгах да разгледам и класацията на Anti-Spyware програмите, където Spy Sweeper води (пак на Webroot), минах и през Registry Repair Software и...разбрах, че за следващата седмица ще си намеря повод да си поиграя с моето ПиСенце, за да го обзаведа със следния комплект:
BitDefender - срещу вируси;
SpySweeper - срещу буболечки разни;
Advanced System Optimizer - да пипна тук-там, дето не ми е работа;
И накрая Migo Digital Rescue, за да успее някой да спаси нещичко, след висчки поражения, които ще успея да сторя :)

Коментари

Анонимен каза…
хм, в класацията касперския е по добър а и в българия цената му е по ниска :)
Анонимен каза…
Добре, но ако инсталираш всичко от науменото, може да се наложи да си смениш ОС. След това ако интсалираш пак всичко от науменото, най-ветроятно ще се наложи да си смениш Писенцето :Д
Day каза…
В края на краищата всъщност тогава избрах Avast и досега оставям вярна на тази антивирусна.
За редовно почистване използвам RegSupreme и CCleaner, като понякога разнообразявам със System Optimizer (всички са ми портейбъл).
В по-специални случаи прилагам
Malwarebytes Anti-Malware
За дефрагментиране нещо простичко: JkDefrag (също портейбъл)

Преди 3 седмици след много мъки останах изключително доволна от combofix в справянето с гаден вирус и сега ми е в списъка със софтуера, който използвам за "почистване" :)

ПиСенцето ми е цяло и в добро състояние, да чукна на дърво :)
Анонимен каза…
за твоето пи-сенце ... бих искал и аз да се грижа :)
Day каза…
Моят дядо казваше: "Имам желание да си купя къща, но нямам възможност. Имам възможност да си купя коза, но нямам желание."
Нека нашите желания винаги да съвпадат с нашите възможности!
:)
Анонимен каза…
колеги не всичко което блести е злато касперски също си има недостатаци една от най лошите е чене засича спящт вирус аго пропуща за това при инсталация на антивирустна програма мислете негледаите рекламата тя може да продаде програмата но неесигурно далище опази компа ви.

Популярни публикации от този блог

Безплатни книги онлайн

Актуализирано към 20.01.2016 г.

Вчера се реших да пообиколя онлайн библиотеките, които дават възможност за безплатно сваляне на книги и да си харесам нещо за четене. И понеже всеки път минавам през търсене в гугъл, преглед, четене и т.н., реших да си запазя тук най-доброто, което съм открила.

Ето и моя списък от местенцата, където намирам безплатни книги за сваляне:

Моята библиотека (Chitanka.Info)- огромен архив от книги. Нямате право да отправяте към сървъра повече от 20 заявки в минута. Ако искате, имате възможност да свалите всички книги наведнъж. "Моята библиотека" има и форум.
Онлайн библиотека e-bookbg.com - книгите са достъпни само след като се регистрирате. Има български и чужди автори. Има и форум :) BooksBg.org - някои от книгите могат да бъдат изтеглени само след регистрация. Sepphora's книги онлайн - малка спретната колекция от книги. Препоръчвам Правописния речник на българския език. Библиотека с 1649 книги, свободни за сваляне и четене. http://readbg.com -…

Кръводаряване

От две години си направих традиция около първи юли да минавам през Националния център по кръводаряване. Преди седмица обаче ми се наложи по-раничко да мина от там, за да помогна на моя близка. По този повод навивах и една моя приятелка да го направи. Тя пък много се страхуваше и се поразтърсих из нета за повече информация, която да й пусна. Така намерих страхотен материал в Ogre`s Blog, който действа успокояващо и насърчително за кандидат-кръводарителите.

Покрай публикацията в този блог прегледах и коментарите и разбрах, че трудно в нета може да се намери информация кои са противопоказанията за кръводаряване. Поразтършувах още малко и все пак намерих. Оказа се, че ги има в Наредба № 12 от 3.05.1995 г. за медицинско освидетелстване и изследване на кръводарителите и контрол на взетата кръв и кръвни съставки. Противно на очакванията ми, че ниското кръвно налягане може да е проблем, се оказа, че всъщност не то, а хипертоничната болест е противопоказана за кръводаряване.Ето и останалите н…

Приключих с mail.bg

Ако и вие сте от ползователите на безплатна поща в mail.bg, вероятно вече половин година все чакате пощата да заработи нормално. След като решиха, че трябва да я направят по-красива, почти постоянно изчаквам нещо да зареди - я от gravatar.com, я реклама или друго. Разбира се, вече активно се пренасям в Gmail, но пощата ми в mail.bg е от 7-8 години и аз, както всяко теле, трудно се променям.

Преди 2-3 седмици служебната поща два дена не работеше - ни приема, ни изпраща. Разбира се, няма да се отплесвам по темата "фирма и безплатна поща", имаме си и поща на собствен домейн, но се поддържа и тази. Та след два дни неяснота какво се случва, се оказа, че според съпорта на mail.bg е бил превишен трафика от 200МВ дневно. Трябвало да получим писмо относно този проблем, но явно това писмо се е загубило по сървърите от тяхната поща до нашата. Как точно се е случило това, не е ясно, но резултатът беше, че няколко наши клиенти на третия ден изпищяха с въпрос защо не отговаряме на запитва…