Пропускане към основното съдържание

Накъде върви светът

По-точно накъде вървя аз. Погледнах първия си постинг тук и май е време да обновя информацията. Все пак идеята за местенцето беше да мога да пиша за каквото ми падне и когато ми падне. С второто се справям добре, но първото май нещо се обърка.

Да видим какво се е случило след почти една година:

Синчето вече се мори със задачи за пети клас. Освен това изживява моменти на увлечение по "спрайтове" и фотошоп, продължава да увеличава съдържанието на VBox както и още други странни за мен неща.

Магистратурата
върви отлично, но все пак ще трябва още цели три пъти да убедя доцентите, че ама наистина много знам по въпросите за безопасността и здравето, особено що се отнася за анализа на риска, действията при аварии и оценка условията на труд.

Междувременно приключих (успешно:) със следдипломната квалификация. Доцент Боянова е невероятен преподавател и човек. С нейна помощ се надявам, че направихме една добра статия в помощ на учителите в 7 клас, само дето не знам кога господин професора ще благоволи да я публикува в "неговото" списание. 'Щото аз малко се поскарах с него преди това принципно...но това е моята тъмна страна, която сега ще прикрия.

Джудото и самоотбраната за съжаление останаха по-назад, за сметка на още малко учене, но за него ще кажа, когато официално го започна.

Забравете за всички останали сайтове, сега се мъча със блога за здравословни и безопасни условия на труд. Мъката обаче идва от това, че след като надвиши 500 уникални на ден, се оказа, че сървъра се претоварва и сега като идиот се опитвам да оптимизирам wordpress-а, за да не се случват подобни неща. Някой случайно да помогне? (гледам мило), в замяна обещавам експресна помощ в отношенията с инспекцията по труда. Съвсем сериозно. Айде отивам пак да чета по въпроса.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Безплатни книги онлайн

Актуализирано към 20.01.2016 г.

Вчера се реших да пообиколя онлайн библиотеките, които дават възможност за безплатно сваляне на книги и да си харесам нещо за четене. И понеже всеки път минавам през търсене в гугъл, преглед, четене и т.н., реших да си запазя тук най-доброто, което съм открила.

Ето и моя списък от местенцата, където намирам безплатни книги за сваляне:

Моята библиотека (Chitanka.Info)- огромен архив от книги. Нямате право да отправяте към сървъра повече от 20 заявки в минута. Ако искате, имате възможност да свалите всички книги наведнъж. "Моята библиотека" има и форум.
Онлайн библиотека e-bookbg.com - книгите са достъпни само след като се регистрирате. Има български и чужди автори. Има и форум :) BooksBg.org - някои от книгите могат да бъдат изтеглени само след регистрация. Sepphora's книги онлайн - малка спретната колекция от книги. Препоръчвам Правописния речник на българския език. Библиотека с 1649 книги, свободни за сваляне и четене. http://readbg.com -…

Кръводаряване

От две години си направих традиция около първи юли да минавам през Националния център по кръводаряване. Преди седмица обаче ми се наложи по-раничко да мина от там, за да помогна на моя близка. По този повод навивах и една моя приятелка да го направи. Тя пък много се страхуваше и се поразтърсих из нета за повече информация, която да й пусна. Така намерих страхотен материал в Ogre`s Blog, който действа успокояващо и насърчително за кандидат-кръводарителите.

Покрай публикацията в този блог прегледах и коментарите и разбрах, че трудно в нета може да се намери информация кои са противопоказанията за кръводаряване. Поразтършувах още малко и все пак намерих. Оказа се, че ги има в Наредба № 12 от 3.05.1995 г. за медицинско освидетелстване и изследване на кръводарителите и контрол на взетата кръв и кръвни съставки. Противно на очакванията ми, че ниското кръвно налягане може да е проблем, се оказа, че всъщност не то, а хипертоничната болест е противопоказана за кръводаряване.Ето и останалите н…

Приключих с mail.bg

Ако и вие сте от ползователите на безплатна поща в mail.bg, вероятно вече половин година все чакате пощата да заработи нормално. След като решиха, че трябва да я направят по-красива, почти постоянно изчаквам нещо да зареди - я от gravatar.com, я реклама или друго. Разбира се, вече активно се пренасям в Gmail, но пощата ми в mail.bg е от 7-8 години и аз, както всяко теле, трудно се променям.

Преди 2-3 седмици служебната поща два дена не работеше - ни приема, ни изпраща. Разбира се, няма да се отплесвам по темата "фирма и безплатна поща", имаме си и поща на собствен домейн, но се поддържа и тази. Та след два дни неяснота какво се случва, се оказа, че според съпорта на mail.bg е бил превишен трафика от 200МВ дневно. Трябвало да получим писмо относно този проблем, но явно това писмо се е загубило по сървърите от тяхната поща до нашата. Как точно се е случило това, не е ясно, но резултатът беше, че няколко наши клиенти на третия ден изпищяха с въпрос защо не отговаряме на запитва…