Пропускане към основното съдържание

Къде да изхвърлим непотребни електроуреди

Преди няколко дни отново намерих в пощенската си кутия купчинка листовки. Реших да ги прегледам, преди да ги изхвърля в кошчето и намерих интересна информация, която реших да споделя с вас.

Листовката, която намерих дава информация за това как да се освободим от непотребни електроуреди. Както знаете (или може би не) влектроуредите съдържат опасни вещества и оставени до контейнерите за боклук могат да навредят на околната среда. Навреждайки на околната среда, ние навреждаме на собственото си здраве.

Как можем да се освободим от непотребни електроуреди, без да навредим на околната среда?

Фирма Елтехресурс АД и Столична община са започнали съвместна дейност по събиране на излязло от употреба електрическо и електронно оборудване. Ако имате непотребен електроуред и искате да се освободуте от него, е достатъчно да се обадите на телефон 0 800 14 100 или 0885 77 00 41 и служители на фирмата ще дойдат да го вземат от дома ви.

Вторият вариант за екологично "изхвърляне" на остарялото електрооборудване е да използвате стационарните контейнери на Елтехресурс и Столична община, които ще бъдат разположени във вашия район по този график.

В страницата с графика можете да намерите и конкретните места, където ще са разположени контейнерите. Например в Люлин, където живея аз, контейнерът за изхвърляне на излязло от употреба електрическо и електронно оборудване / ИУЕЕО / ще се намира на ул. „Индира Ганди" срещу бл. 716.

Какво оборудване ще бъде събирано?

1. Големи домакински уреди
2. Малки домакински уреди
3. Информационно и телекомуникационно оборудване
4. Потребителски уреди
5. Осветителни тела
6. Газоразрядни лампи
7. Електрически и електронни инструменти
8. Електрически и електронни играчки, уреди за забавление и спорт
9. Медицински устройства
10. Уреди за мониторинг и контрол
11. Автомати

По-подробно с видовете оборудване, което можете да предадете на мобилните екипи ще намерите в страницата с категории електрическо и електронно оборудване на Елтехресурс.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Безплатни книги онлайн

Актуализирано към 20.01.2016 г.

Вчера се реших да пообиколя онлайн библиотеките, които дават възможност за безплатно сваляне на книги и да си харесам нещо за четене. И понеже всеки път минавам през търсене в гугъл, преглед, четене и т.н., реших да си запазя тук най-доброто, което съм открила.

Ето и моя списък от местенцата, където намирам безплатни книги за сваляне:

Моята библиотека (Chitanka.Info)- огромен архив от книги. Нямате право да отправяте към сървъра повече от 20 заявки в минута. Ако искате, имате възможност да свалите всички книги наведнъж. "Моята библиотека" има и форум.
Онлайн библиотека e-bookbg.com - книгите са достъпни само след като се регистрирате. Има български и чужди автори. Има и форум :) BooksBg.org - някои от книгите могат да бъдат изтеглени само след регистрация. Sepphora's книги онлайн - малка спретната колекция от книги. Препоръчвам Правописния речник на българския език. Библиотека с 1649 книги, свободни за сваляне и четене. http://readbg.com -…

Кръводаряване

От две години си направих традиция около първи юли да минавам през Националния център по кръводаряване. Преди седмица обаче ми се наложи по-раничко да мина от там, за да помогна на моя близка. По този повод навивах и една моя приятелка да го направи. Тя пък много се страхуваше и се поразтърсих из нета за повече информация, която да й пусна. Така намерих страхотен материал в Ogre`s Blog, който действа успокояващо и насърчително за кандидат-кръводарителите.

Покрай публикацията в този блог прегледах и коментарите и разбрах, че трудно в нета може да се намери информация кои са противопоказанията за кръводаряване. Поразтършувах още малко и все пак намерих. Оказа се, че ги има в Наредба № 12 от 3.05.1995 г. за медицинско освидетелстване и изследване на кръводарителите и контрол на взетата кръв и кръвни съставки. Противно на очакванията ми, че ниското кръвно налягане може да е проблем, се оказа, че всъщност не то, а хипертоничната болест е противопоказана за кръводаряване.Ето и останалите н…

Приключих с mail.bg

Ако и вие сте от ползователите на безплатна поща в mail.bg, вероятно вече половин година все чакате пощата да заработи нормално. След като решиха, че трябва да я направят по-красива, почти постоянно изчаквам нещо да зареди - я от gravatar.com, я реклама или друго. Разбира се, вече активно се пренасям в Gmail, но пощата ми в mail.bg е от 7-8 години и аз, както всяко теле, трудно се променям.

Преди 2-3 седмици служебната поща два дена не работеше - ни приема, ни изпраща. Разбира се, няма да се отплесвам по темата "фирма и безплатна поща", имаме си и поща на собствен домейн, но се поддържа и тази. Та след два дни неяснота какво се случва, се оказа, че според съпорта на mail.bg е бил превишен трафика от 200МВ дневно. Трябвало да получим писмо относно този проблем, но явно това писмо се е загубило по сървърите от тяхната поща до нашата. Как точно се е случило това, не е ясно, но резултатът беше, че няколко наши клиенти на третия ден изпищяха с въпрос защо не отговаряме на запитва…