Пропускане към основното съдържание

Който се учи, той ще сполучи?

От седмица и малко отгоре съм на богата учебна програма, тъй като ми се налага да вземам приравнителни изпити по магистърската степен, за която говоря от цели две години. Цялата работа е за да сложа великото ИНЖ. пред името си - борбата е направо безмилостно жестока. След като приключа с всичко, вече няма да се чудя защо инженерите толкова държат да тези буквички.
За съжаление освен богатата учебна програма от осем сутринта до осем вечерта, комбинирана от лекции и упражнения по четири от най-трудно вземаните изпити по време на бакалавърското обучение, все още съм под напрежение ще трябва ли да ми олекне джоба с доста голяма сума допълнително или не поради недоглеждане на някои научни кадри.
Предполагам, че като приключа с основните лекции, тогава ще имам време да споделя нещо повече, сега само изброявам какво ми е на главта и какво ме чака през сесията:

Техническа механика при доц. Александров
Техническо чертане при доц. Пъндев
Топлотехника - при проф. Зашкова
Електротехника - при доц. Андонов

в комплект със следните нещица за вземане на заверка:
седем чертежа по техническо чертане
три решени задачи по техническа механика като курсова задача
една малка курсова работа по електротехника
и - черешката на тортата - едно проектче по техническа механика със задача да конструирам вал и да го начертая.

Имам и една добра новина, разбира се, не свързана с обучението, но ще я съобщя когато официално бъде финиширана.

Хайде, отивам да си приготвям чантата...

Коментари

frog'n'roll каза…
Успех! :)
Day каза…
Благодаря! :)
Засега освен търчането от сграда А до сграда Б и обратно, също и пазарувам всякакви учебници с надеждата, че племеничката също ще се "отдаде" на ХТМУ и ще ги ползва :)
Ако не - отново ще има тема "продавам книги" :)

Популярни публикации от този блог

Безплатни книги онлайн

Актуализирано към 20.01.2016 г.

Вчера се реших да пообиколя онлайн библиотеките, които дават възможност за безплатно сваляне на книги и да си харесам нещо за четене. И понеже всеки път минавам през търсене в гугъл, преглед, четене и т.н., реших да си запазя тук най-доброто, което съм открила.

Ето и моя списък от местенцата, където намирам безплатни книги за сваляне:

Моята библиотека (Chitanka.Info)- огромен архив от книги. Нямате право да отправяте към сървъра повече от 20 заявки в минута. Ако искате, имате възможност да свалите всички книги наведнъж. "Моята библиотека" има и форум.
Онлайн библиотека e-bookbg.com - книгите са достъпни само след като се регистрирате. Има български и чужди автори. Има и форум :) BooksBg.org - някои от книгите могат да бъдат изтеглени само след регистрация. Sepphora's книги онлайн - малка спретната колекция от книги. Препоръчвам Правописния речник на българския език. Библиотека с 1649 книги, свободни за сваляне и четене. http://readbg.com -…

Кръводаряване

От две години си направих традиция около първи юли да минавам през Националния център по кръводаряване. Преди седмица обаче ми се наложи по-раничко да мина от там, за да помогна на моя близка. По този повод навивах и една моя приятелка да го направи. Тя пък много се страхуваше и се поразтърсих из нета за повече информация, която да й пусна. Така намерих страхотен материал в Ogre`s Blog, който действа успокояващо и насърчително за кандидат-кръводарителите.

Покрай публикацията в този блог прегледах и коментарите и разбрах, че трудно в нета може да се намери информация кои са противопоказанията за кръводаряване. Поразтършувах още малко и все пак намерих. Оказа се, че ги има в Наредба № 12 от 3.05.1995 г. за медицинско освидетелстване и изследване на кръводарителите и контрол на взетата кръв и кръвни съставки. Противно на очакванията ми, че ниското кръвно налягане може да е проблем, се оказа, че всъщност не то, а хипертоничната болест е противопоказана за кръводаряване.Ето и останалите н…

Приключих с mail.bg

Ако и вие сте от ползователите на безплатна поща в mail.bg, вероятно вече половин година все чакате пощата да заработи нормално. След като решиха, че трябва да я направят по-красива, почти постоянно изчаквам нещо да зареди - я от gravatar.com, я реклама или друго. Разбира се, вече активно се пренасям в Gmail, но пощата ми в mail.bg е от 7-8 години и аз, както всяко теле, трудно се променям.

Преди 2-3 седмици служебната поща два дена не работеше - ни приема, ни изпраща. Разбира се, няма да се отплесвам по темата "фирма и безплатна поща", имаме си и поща на собствен домейн, но се поддържа и тази. Та след два дни неяснота какво се случва, се оказа, че според съпорта на mail.bg е бил превишен трафика от 200МВ дневно. Трябвало да получим писмо относно този проблем, но явно това писмо се е загубило по сървърите от тяхната поща до нашата. Как точно се е случило това, не е ясно, но резултатът беше, че няколко наши клиенти на третия ден изпищяха с въпрос защо не отговаряме на запитва…