Пропускане към основното съдържание

Да направим tag cloud по свой вкус

Понеже не си направих записките, когато намерих статията в кой от всички файлове какво точно трябва да се пипне, за да променим размера на шрифта и броя на етикетите, които се показват в tag cloud тези дни ми се наложи часове наред да обикалям по форумите и да търся информацията. Сега, когато я намерих,няма да направя същата грешка и всичко си записвам прилежно.

По подразбиране максималния размер на шрифта в tag cloud е 22 и когато пуснах джаджата в ЗБУТ блога ми, някои от етикетите бяха твърде големи, което никак не ми се нравеше.

Настройките на tag cloud се намират във файла wp-includes/category-template.php. Те са няколко вида, от които като за моите познания ще спомена следните:

smallest - най-малкия размер на шрифта, по подразбиране е 8.

largest - най-големия размер на шрифта, по подразбиране е 22.

number - брой на етикетите, които да се виждат в облака от етикети - по подразбиране е 45.

separator - по какъв начин ще се разделят един от друг етикетите - по подразбиране е '/n', т.е. интервал.

orderby - по какъв признак да бъдат подредени етикетите - по подразбиране е 'name', т.е. според името, втората възможност е 'count' - брой статии с този етикет.

order - по какъв начин да са подредени. По подразбиране е 'ASC'(увеличаване), другите две възможности са 'DESC'(намаляване) и 'RAND'(произволно).

exclude - определя списък от етикети, които да бъдат изключени, например 'exclude=5,27' означава, че етикетите с id 5 и 27 няма да бъдат показвани.

include - с тази настройка можете да определите само конкретни етикети, които да бъдат показвани, например 'include=5,27' означава, че бъда показани само двата етикета с id 5 и 27. По подразбиране са включени всички.

taxonomy - можете да направите облака да е от категории ('category')или линк категории ('link_category'), а не от етикети

Като знаете всички тези неща, можете спокойно да си направите облака от етикети да изглежда както вие желаете. Засега обаче при мен има един проблем - при всяко обновяване на Wordpress трябва отново да се правят настройките. Това, разбира се, не е чак толкова голям проблем, ако си запазите целия код с вашите настройки и при обновяване заменяте с него оригиналния.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Безплатни книги онлайн

Актуализирано към 20.01.2016 г.

Вчера се реших да пообиколя онлайн библиотеките, които дават възможност за безплатно сваляне на книги и да си харесам нещо за четене. И понеже всеки път минавам през търсене в гугъл, преглед, четене и т.н., реших да си запазя тук най-доброто, което съм открила.

Ето и моя списък от местенцата, където намирам безплатни книги за сваляне:

Моята библиотека (Chitanka.Info)- огромен архив от книги. Нямате право да отправяте към сървъра повече от 20 заявки в минута. Ако искате, имате възможност да свалите всички книги наведнъж. "Моята библиотека" има и форум.
Онлайн библиотека e-bookbg.com - книгите са достъпни само след като се регистрирате. Има български и чужди автори. Има и форум :) BooksBg.org - някои от книгите могат да бъдат изтеглени само след регистрация. Sepphora's книги онлайн - малка спретната колекция от книги. Препоръчвам Правописния речник на българския език. Библиотека с 1649 книги, свободни за сваляне и четене. http://readbg.com -…

Кръводаряване

От две години си направих традиция около първи юли да минавам през Националния център по кръводаряване. Преди седмица обаче ми се наложи по-раничко да мина от там, за да помогна на моя близка. По този повод навивах и една моя приятелка да го направи. Тя пък много се страхуваше и се поразтърсих из нета за повече информация, която да й пусна. Така намерих страхотен материал в Ogre`s Blog, който действа успокояващо и насърчително за кандидат-кръводарителите.

Покрай публикацията в този блог прегледах и коментарите и разбрах, че трудно в нета може да се намери информация кои са противопоказанията за кръводаряване. Поразтършувах още малко и все пак намерих. Оказа се, че ги има в Наредба № 12 от 3.05.1995 г. за медицинско освидетелстване и изследване на кръводарителите и контрол на взетата кръв и кръвни съставки. Противно на очакванията ми, че ниското кръвно налягане може да е проблем, се оказа, че всъщност не то, а хипертоничната болест е противопоказана за кръводаряване.Ето и останалите н…

Приключих с mail.bg

Ако и вие сте от ползователите на безплатна поща в mail.bg, вероятно вече половин година все чакате пощата да заработи нормално. След като решиха, че трябва да я направят по-красива, почти постоянно изчаквам нещо да зареди - я от gravatar.com, я реклама или друго. Разбира се, вече активно се пренасям в Gmail, но пощата ми в mail.bg е от 7-8 години и аз, както всяко теле, трудно се променям.

Преди 2-3 седмици служебната поща два дена не работеше - ни приема, ни изпраща. Разбира се, няма да се отплесвам по темата "фирма и безплатна поща", имаме си и поща на собствен домейн, но се поддържа и тази. Та след два дни неяснота какво се случва, се оказа, че според съпорта на mail.bg е бил превишен трафика от 200МВ дневно. Трябвало да получим писмо относно този проблем, но явно това писмо се е загубило по сървърите от тяхната поща до нашата. Как точно се е случило това, не е ясно, но резултатът беше, че няколко наши клиенти на третия ден изпищяха с въпрос защо не отговаряме на запитва…