Пропускане към основното съдържание

Onlineprevodi.com - язък за саморекламата в сайта

Във връзка с мой научен проект, за който трябва да използвам услугите на преводач, минах един ден из нета да потърся какви са тарифите. Така попаднах на http://www.onlineprevodi.com.
Като разгледах сайта, останах очарована от подробната информация, също останах с впечатление, че агенцията работи с екип от преводачи. Предлагат се най-различни услуги, свързани с преводи, пише, че всеки проект се управлява от сътрудник - сериозна работа.

В сайта има модул, чрез който да подадеш заявка за оферта, като дори можеш направо да изпратиш файла за превод за прецизиране на офертата. Възползвах се от тази възможност, дори попитах и за опцията превод от български на английски от преводач а матерен език английски - още нещо, което ми трябва и забелязах, че е описано като реклама.

Хубавите ми впечатления останаха до тук. Какво се случи след това?

Получих на следващия ден писмо, в което ми се "изпраща" офертата, но госпожа Лалова беше забравила да прикачи файла. Веднага отговорих с молба да ми се изпрати отново офертата. И зачаках...

След 6 дни се оказа, че моето писмо не е пристигнало до тях (въпреки, че при мен съответно нямам съобщение за грешка) - получих запитване какво е решението ми по офертата.

За да не пиша отново и да се окаже, че не е получено, направо реших да се свържа с Onlineprevodi чрез скайп. Въпреки, че в сайта показваше статус офлайн, писах любезно с обяснение какво се е случило и молба отново да ми бъде изпратена офертата. В отговор веднага ми изпратиха оферта с моето име...но с друга поръчка. За да не се чудите какви са тарифите на onlineprevodi, направо ще ви кажа какво съдържаше тя - цената за превод на 72 страници специализиран текст от английски на български е 1166,40 лв. с ДДС или по 16,20 лв. на стандартна страница (това с включена 10 % отстъпка, иначе стойността е 18 лв. на страница).

Даа, разбрах защо толкова се интересуваха дали одобрявам офертата. След като веднага писах на г-жа Лалева, че това не е моята поръчка, отговорът беше, че ще провери утре и ще ме уведоми. Е, ама не може така, все пак часът беше 16.30. Когато рекламираш такъв професионализъм, по това време на деня да ме отсвириш, когато ти си направил гаф, не звучи никак добре.

Обадих се на предоставения телефон и ми вдигна..отново г-жа Лалова. Впрочем започвах да оставам с впечатлението, че екипът е г-жа Лалова всъщност - и на имейл, и на скайп, и на телефон.
Отновно помолих да бъде направена справката и отново получих отказ - г-жа Лалова имала важен клиент, бързала да свърши работата и не може да ми обърне внимание в момента. Нали ви казах за онова усещане - че "екипът" е г-жа Лалова и онова за сътрудниците и преводачите с матерен език е тинтири-минтири.

В края на краищата изтрих onlineprevodi от фаворитите, в края на това мое писание въздъхвам с мисъл за лъжливото лице на интернет и...отивам да уча за изпита утре. Преводът си е превод и преводачи много, топлотехниката си е топлотехника и е само утре.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Безплатни книги онлайн

Актуализирано към 20.01.2016 г.

Вчера се реших да пообиколя онлайн библиотеките, които дават възможност за безплатно сваляне на книги и да си харесам нещо за четене. И понеже всеки път минавам през търсене в гугъл, преглед, четене и т.н., реших да си запазя тук най-доброто, което съм открила.

Ето и моя списък от местенцата, където намирам безплатни книги за сваляне:

Моята библиотека (Chitanka.Info)- огромен архив от книги. Нямате право да отправяте към сървъра повече от 20 заявки в минута. Ако искате, имате възможност да свалите всички книги наведнъж. "Моята библиотека" има и форум.
Онлайн библиотека e-bookbg.com - книгите са достъпни само след като се регистрирате. Има български и чужди автори. Има и форум :) BooksBg.org - някои от книгите могат да бъдат изтеглени само след регистрация. Sepphora's книги онлайн - малка спретната колекция от книги. Препоръчвам Правописния речник на българския език. Библиотека с 1649 книги, свободни за сваляне и четене. http://readbg.com -…

Кръводаряване

От две години си направих традиция около първи юли да минавам през Националния център по кръводаряване. Преди седмица обаче ми се наложи по-раничко да мина от там, за да помогна на моя близка. По този повод навивах и една моя приятелка да го направи. Тя пък много се страхуваше и се поразтърсих из нета за повече информация, която да й пусна. Така намерих страхотен материал в Ogre`s Blog, който действа успокояващо и насърчително за кандидат-кръводарителите.

Покрай публикацията в този блог прегледах и коментарите и разбрах, че трудно в нета може да се намери информация кои са противопоказанията за кръводаряване. Поразтършувах още малко и все пак намерих. Оказа се, че ги има в Наредба № 12 от 3.05.1995 г. за медицинско освидетелстване и изследване на кръводарителите и контрол на взетата кръв и кръвни съставки. Противно на очакванията ми, че ниското кръвно налягане може да е проблем, се оказа, че всъщност не то, а хипертоничната болест е противопоказана за кръводаряване.Ето и останалите н…

Приключих с mail.bg

Ако и вие сте от ползователите на безплатна поща в mail.bg, вероятно вече половин година все чакате пощата да заработи нормално. След като решиха, че трябва да я направят по-красива, почти постоянно изчаквам нещо да зареди - я от gravatar.com, я реклама или друго. Разбира се, вече активно се пренасям в Gmail, но пощата ми в mail.bg е от 7-8 години и аз, както всяко теле, трудно се променям.

Преди 2-3 седмици служебната поща два дена не работеше - ни приема, ни изпраща. Разбира се, няма да се отплесвам по темата "фирма и безплатна поща", имаме си и поща на собствен домейн, но се поддържа и тази. Та след два дни неяснота какво се случва, се оказа, че според съпорта на mail.bg е бил превишен трафика от 200МВ дневно. Трябвало да получим писмо относно този проблем, но явно това писмо се е загубило по сървърите от тяхната поща до нашата. Как точно се е случило това, не е ясно, но резултатът беше, че няколко наши клиенти на третия ден изпищяха с въпрос защо не отговаряме на запитва…