Пропускане към основното съдържание

Още един плъгин влиза в употреба

Дне реших пак да се поровичкам из блоговете за интересни идеи и така попаднах в блога на Андон Иванов, който е споделил една иедя за предпазване на съдържанието на блога чрез плъгина Easy Tynt.

Интересното в случая, че това не е плъгин, който не разрешава дясно кликване или възможността за селектиране на текста. Напротив, който си иска може да копира и постави текста в своя блог или сайт. Ще копирам част от текста в блога на Андон и вероятно би трябвало да видим тук как действа точно плъгина. Ето и самият оригинален текст на Андон.

Какво прави добавката?


След като бъде активирана и конфигурирана, след като някой копира съдържание от блога ви и я постави в своя сайт, на края на публикацията се добавя и вашият адрес, което всъщност е полезното, поради следните няколко причини:

* Дори да откраднат съдържанието ви, печелите директна връзка към вашият сайт, което в най-лошият случай, ще ви даде една връзка, което си е полезно за оптимизацията на сайта ви, а в по-добрият вариант бихте получили дори още уникални посещения;
* Ще получите повече трафик, както споменах;
* Ще получите повече връзки към сайта си.

Прочетете повече по темата: http://coffebreak.info/polezno/easy-tynt-da-se-predpazim-ot-krajba-na-sadarjanieto/#ixzz0pupT30bB

Както виждате автоматично при поставянето на копирания текст се появи линк към мястото, откъдето е копиран текста. Предполагам обаче, че всеки спокойно може да изтрие този линк преди да пусне публикацията в своя си блог или сайт онлайн, което в края на краищата май прави плъгина не чак толкова полезен или по-привлекателен от тези, които блокират възможостта за селектиране на текст. Не че пак не става копирането, но поне да се помъчи малко този, който иска да го прави или да се научи как да го прави лесно :)

Коментари

Популярни публикации от този блог

Безплатни книги онлайн

Актуализирано към 20.01.2016 г.

Вчера се реших да пообиколя онлайн библиотеките, които дават възможност за безплатно сваляне на книги и да си харесам нещо за четене. И понеже всеки път минавам през търсене в гугъл, преглед, четене и т.н., реших да си запазя тук най-доброто, което съм открила.

Ето и моя списък от местенцата, където намирам безплатни книги за сваляне:

Моята библиотека (Chitanka.Info)- огромен архив от книги. Нямате право да отправяте към сървъра повече от 20 заявки в минута. Ако искате, имате възможност да свалите всички книги наведнъж. "Моята библиотека" има и форум.
Онлайн библиотека e-bookbg.com - книгите са достъпни само след като се регистрирате. Има български и чужди автори. Има и форум :) BooksBg.org - някои от книгите могат да бъдат изтеглени само след регистрация. Sepphora's книги онлайн - малка спретната колекция от книги. Препоръчвам Правописния речник на българския език. Библиотека с 1649 книги, свободни за сваляне и четене. http://readbg.com -…

Кръводаряване

От две години си направих традиция около първи юли да минавам през Националния център по кръводаряване. Преди седмица обаче ми се наложи по-раничко да мина от там, за да помогна на моя близка. По този повод навивах и една моя приятелка да го направи. Тя пък много се страхуваше и се поразтърсих из нета за повече информация, която да й пусна. Така намерих страхотен материал в Ogre`s Blog, който действа успокояващо и насърчително за кандидат-кръводарителите.

Покрай публикацията в този блог прегледах и коментарите и разбрах, че трудно в нета може да се намери информация кои са противопоказанията за кръводаряване. Поразтършувах още малко и все пак намерих. Оказа се, че ги има в Наредба № 12 от 3.05.1995 г. за медицинско освидетелстване и изследване на кръводарителите и контрол на взетата кръв и кръвни съставки. Противно на очакванията ми, че ниското кръвно налягане може да е проблем, се оказа, че всъщност не то, а хипертоничната болест е противопоказана за кръводаряване.Ето и останалите н…

Приключих с mail.bg

Ако и вие сте от ползователите на безплатна поща в mail.bg, вероятно вече половин година все чакате пощата да заработи нормално. След като решиха, че трябва да я направят по-красива, почти постоянно изчаквам нещо да зареди - я от gravatar.com, я реклама или друго. Разбира се, вече активно се пренасям в Gmail, но пощата ми в mail.bg е от 7-8 години и аз, както всяко теле, трудно се променям.

Преди 2-3 седмици служебната поща два дена не работеше - ни приема, ни изпраща. Разбира се, няма да се отплесвам по темата "фирма и безплатна поща", имаме си и поща на собствен домейн, но се поддържа и тази. Та след два дни неяснота какво се случва, се оказа, че според съпорта на mail.bg е бил превишен трафика от 200МВ дневно. Трябвало да получим писмо относно този проблем, но явно това писмо се е загубило по сървърите от тяхната поща до нашата. Как точно се е случило това, не е ясно, но резултатът беше, че няколко наши клиенти на третия ден изпищяха с въпрос защо не отговаряме на запитва…