28 декември 2009

Намерих си изчезналия Language bar

Вчера след сериозни двудневни мъки успях благодарение на тази тема да освободя лаптопа, който използвам, от нахален вирус, който затормозваше цялата система и постоянно беше със 100% CPU usage.

След процедурата обаче ми изчезна Language bar-а. Известно време не обръщах внимание на това, защото все пак успявах да сменям от латиница на кирилица, но днес след няколкократните неуспешни опити да си вляза в пощата, реших да подходя радикално към проблема като го реша.

Първо проверих чекнат ли е Language bar в Toolbars при дясно кликване на Task bar-а. Естествено, че беше чекнат. За всеки случай няколко пъти го чеквах и отчеквах, но резултата беше никакъв. Огледах и внимателно целия екран да не би бутончето да е "избягало" и да се е преместило някъде по ъглите. Уви, не се беше скрило никъде,

Влязох в Regional and Language Options и за моя изненада, бутонът language bar беше неактивен. Е, тука вече стана ясно, че гигъл трябва да помогне. А помощта отново намерих във форумите на kaldata, да са живи и здрави момчетата и момичетата там, които споделят с нас, невежите, своите знания.

Ето го и простото решение, ако отметката на Show language bar on the desktop е неактивна или направо целия бутон language bar е неактивен:

Start->control panel->Regional and Language Options->Languages->Details->Advanced->System Configuration->Махаме тикчето на Turn off advanced text services

Вече всичко ми е наред, надявам се и при вас.

10 коментара:

Анонимен каза...

това, което търсех, благодаря

Анонимен каза...

Kude nameri Regional and Language Options ???

Day каза...

За Windows XP - Бутон Старт, от менюто Контрол панел и от там намираш
Regional and Language Options.

Ако си с Windows Vista е по-различно обаче и в момента не мога да кажа къде е.

rumkata каза...

информацията е супер, благодаря

rumkata каза...

благодарности и от мен за информацията

rumkata каза...

защо изчезна втори път....къде ми е проблемчето

Анонимен каза...

Много благодаря за информацията :) Абсолютно същия ми беше проблема.

Анонимен каза...

Супер!Много мерси и от мен !!!!

Анонимен каза...

Da ama na men mi e na Windows 7 i neznam kade da natisna ??

Анонимен каза...

Благодаря!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...