Пропускане към основното съдържание

Да поговорим за разделното събиране

Има-няма 2 месеца и аз започнах малко по малко да се приучвам да събирам разделно отпадъците вкъщи. Първо беше съвсем на ентусиазъм, без да съм много сигурна какво точно трябва да правя. Постепенно обаче попрочетох това онова и най-вече упътванията на Булекопак. Някъде бях чела, че трябва да се махат капачките на пластмасовите бутилки, но се оказа, че не е нужно чак такова престараване. Ето ги на картинка, с изстискан въздух и готови за жълтия контейнер:
После изведнъж приятелка ме смрази с новината, че..хм..все още нищо реално не се случвало, а това било цитирам "такива като мен" - и посочи мен, "да научат такива като нея" - и посочи третата присъстваща в компанията, която се "оплакваше" от моя ентусиазъм. Направо бях смазана от новината :( Още повече се замислих, когато прочетох, че хората никога не са виждали камионите, които събират отпадъците от специалните контейнери. Замислихте ли се и вие?

Един ден, пиейки си чая в кафенето, ВИДЯХ! Той мина! Зелен камион, който взе само отпадъците от контейнера за разделно събиране. Изтърчах веднага навън пред смаяните погледи на хората и защраках:
На следващия ден обаче крилете ми отново бяха прекършени. Попаднах на тази гледка:Аз продължавам да събирам разделно все пак...на вас не ви ли е нужен малко идеализъм?

Коментари

Анонимен каза…
Не мога да разбера защо като някъде се слага на едно място хартията, пластмасата, че и стъклото, значи всичко си е на един куп, защо другаде има отделни контейнери. И какъв е смисъла да ги раьделяме, като после пак ги мешат.

Популярни публикации от този блог

Безплатни книги онлайн

Актуализирано към 20.01.2016 г.

Вчера се реших да пообиколя онлайн библиотеките, които дават възможност за безплатно сваляне на книги и да си харесам нещо за четене. И понеже всеки път минавам през търсене в гугъл, преглед, четене и т.н., реших да си запазя тук най-доброто, което съм открила.

Ето и моя списък от местенцата, където намирам безплатни книги за сваляне:

Моята библиотека (Chitanka.Info)- огромен архив от книги. Нямате право да отправяте към сървъра повече от 20 заявки в минута. Ако искате, имате възможност да свалите всички книги наведнъж. "Моята библиотека" има и форум.
Онлайн библиотека e-bookbg.com - книгите са достъпни само след като се регистрирате. Има български и чужди автори. Има и форум :) BooksBg.org - някои от книгите могат да бъдат изтеглени само след регистрация. Sepphora's книги онлайн - малка спретната колекция от книги. Препоръчвам Правописния речник на българския език. Библиотека с 1649 книги, свободни за сваляне и четене. http://readbg.com -…

Кръводаряване

От две години си направих традиция около първи юли да минавам през Националния център по кръводаряване. Преди седмица обаче ми се наложи по-раничко да мина от там, за да помогна на моя близка. По този повод навивах и една моя приятелка да го направи. Тя пък много се страхуваше и се поразтърсих из нета за повече информация, която да й пусна. Така намерих страхотен материал в Ogre`s Blog, който действа успокояващо и насърчително за кандидат-кръводарителите.

Покрай публикацията в този блог прегледах и коментарите и разбрах, че трудно в нета може да се намери информация кои са противопоказанията за кръводаряване. Поразтършувах още малко и все пак намерих. Оказа се, че ги има в Наредба № 12 от 3.05.1995 г. за медицинско освидетелстване и изследване на кръводарителите и контрол на взетата кръв и кръвни съставки. Противно на очакванията ми, че ниското кръвно налягане може да е проблем, се оказа, че всъщност не то, а хипертоничната болест е противопоказана за кръводаряване.Ето и останалите н…

Приключих с mail.bg

Ако и вие сте от ползователите на безплатна поща в mail.bg, вероятно вече половин година все чакате пощата да заработи нормално. След като решиха, че трябва да я направят по-красива, почти постоянно изчаквам нещо да зареди - я от gravatar.com, я реклама или друго. Разбира се, вече активно се пренасям в Gmail, но пощата ми в mail.bg е от 7-8 години и аз, както всяко теле, трудно се променям.

Преди 2-3 седмици служебната поща два дена не работеше - ни приема, ни изпраща. Разбира се, няма да се отплесвам по темата "фирма и безплатна поща", имаме си и поща на собствен домейн, но се поддържа и тази. Та след два дни неяснота какво се случва, се оказа, че според съпорта на mail.bg е бил превишен трафика от 200МВ дневно. Трябвало да получим писмо относно този проблем, но явно това писмо се е загубило по сървърите от тяхната поща до нашата. Как точно се е случило това, не е ясно, но резултатът беше, че няколко наши клиенти на третия ден изпищяха с въпрос защо не отговаряме на запитва…