Пропускане към основното съдържание

Намерих си изчезналия Language bar

Вчера след сериозни двудневни мъки успях благодарение на тази тема да освободя лаптопа, който използвам, от нахален вирус, който затормозваше цялата система и постоянно беше със 100% CPU usage.

След процедурата обаче ми изчезна Language bar-а. Известно време не обръщах внимание на това, защото все пак успявах да сменям от латиница на кирилица, но днес след няколкократните неуспешни опити да си вляза в пощата, реших да подходя радикално към проблема като го реша.

Първо проверих чекнат ли е Language bar в Toolbars при дясно кликване на Task bar-а. Естествено, че беше чекнат. За всеки случай няколко пъти го чеквах и отчеквах, но резултата беше никакъв. Огледах и внимателно целия екран да не би бутончето да е "избягало" и да се е преместило някъде по ъглите. Уви, не се беше скрило никъде,

Влязох в Regional and Language Options и за моя изненада, бутонът language bar беше неактивен. Е, тука вече стана ясно, че гигъл трябва да помогне. А помощта отново намерих във форумите на kaldata, да са живи и здрави момчетата и момичетата там, които споделят с нас, невежите, своите знания.

Ето го и простото решение, ако отметката на Show language bar on the desktop е неактивна или направо целия бутон language bar е неактивен:

Start->control panel->Regional and Language Options->Languages->Details->Advanced->System Configuration->Махаме тикчето на Turn off advanced text services

Вече всичко ми е наред, надявам се и при вас.

Коментари

Анонимен каза…
това, което търсех, благодаря
Анонимен каза…
Kude nameri Regional and Language Options ???
Day каза…
За Windows XP - Бутон Старт, от менюто Контрол панел и от там намираш
Regional and Language Options.

Ако си с Windows Vista е по-различно обаче и в момента не мога да кажа къде е.
rumkata каза…
информацията е супер, благодаря
rumkata каза…
благодарности и от мен за информацията
rumkata каза…
защо изчезна втори път....къде ми е проблемчето
Анонимен каза…
Много благодаря за информацията :) Абсолютно същия ми беше проблема.
Анонимен каза…
Супер!Много мерси и от мен !!!!
Анонимен каза…
Da ama na men mi e na Windows 7 i neznam kade da natisna ??
Анонимен каза…
Благодаря!

Популярни публикации от този блог

Безплатни книги онлайн

Актуализирано към 20.01.2016 г.

Вчера се реших да пообиколя онлайн библиотеките, които дават възможност за безплатно сваляне на книги и да си харесам нещо за четене. И понеже всеки път минавам през търсене в гугъл, преглед, четене и т.н., реших да си запазя тук най-доброто, което съм открила.

Ето и моя списък от местенцата, където намирам безплатни книги за сваляне:

Моята библиотека (Chitanka.Info)- огромен архив от книги. Нямате право да отправяте към сървъра повече от 20 заявки в минута. Ако искате, имате възможност да свалите всички книги наведнъж. "Моята библиотека" има и форум.
Онлайн библиотека e-bookbg.com - книгите са достъпни само след като се регистрирате. Има български и чужди автори. Има и форум :) BooksBg.org - някои от книгите могат да бъдат изтеглени само след регистрация. Sepphora's книги онлайн - малка спретната колекция от книги. Препоръчвам Правописния речник на българския език. Библиотека с 1649 книги, свободни за сваляне и четене. http://readbg.com -…

Кръводаряване

От две години си направих традиция около първи юли да минавам през Националния център по кръводаряване. Преди седмица обаче ми се наложи по-раничко да мина от там, за да помогна на моя близка. По този повод навивах и една моя приятелка да го направи. Тя пък много се страхуваше и се поразтърсих из нета за повече информация, която да й пусна. Така намерих страхотен материал в Ogre`s Blog, който действа успокояващо и насърчително за кандидат-кръводарителите.

Покрай публикацията в този блог прегледах и коментарите и разбрах, че трудно в нета може да се намери информация кои са противопоказанията за кръводаряване. Поразтършувах още малко и все пак намерих. Оказа се, че ги има в Наредба № 12 от 3.05.1995 г. за медицинско освидетелстване и изследване на кръводарителите и контрол на взетата кръв и кръвни съставки. Противно на очакванията ми, че ниското кръвно налягане може да е проблем, се оказа, че всъщност не то, а хипертоничната болест е противопоказана за кръводаряване.Ето и останалите н…

Приключих с mail.bg

Ако и вие сте от ползователите на безплатна поща в mail.bg, вероятно вече половин година все чакате пощата да заработи нормално. След като решиха, че трябва да я направят по-красива, почти постоянно изчаквам нещо да зареди - я от gravatar.com, я реклама или друго. Разбира се, вече активно се пренасям в Gmail, но пощата ми в mail.bg е от 7-8 години и аз, както всяко теле, трудно се променям.

Преди 2-3 седмици служебната поща два дена не работеше - ни приема, ни изпраща. Разбира се, няма да се отплесвам по темата "фирма и безплатна поща", имаме си и поща на собствен домейн, но се поддържа и тази. Та след два дни неяснота какво се случва, се оказа, че според съпорта на mail.bg е бил превишен трафика от 200МВ дневно. Трябвало да получим писмо относно този проблем, но явно това писмо се е загубило по сървърите от тяхната поща до нашата. Как точно се е случило това, не е ясно, но резултатът беше, че няколко наши клиенти на третия ден изпищяха с въпрос защо не отговаряме на запитва…