Пропускане към основното съдържание

Кучета върколаци в зоопарка

Днес попаднах на една новина, която ме кара да се смея с глас дълго, макар че е за плач, защото е ужасно тъжно, когато виждам как всеки ден се опитват да ни метнат с все по-тъпи лъжи - тъжно е, когато някой дори не си прави труда да измисли нещо правдоподобно, а казва каквото първо му дойде на ума.

И така - новината е, че няколко кучета влезли в софийския зоопарк и убили, забележете: 8 (осем) муфлона, 4 (четири) елена и една сърна. Изводът бил направен от това, че сутринта намерили няколко кучета в клетката.


Не знам какъв брой трябва да са били тези кучета, за да успеят да се справят с описания брой жертви. И ако муфлоните като вид би могло да се каже, че са по-беззащитни (те са с големината на овца, но пък затова с големи извити рога), то представете си как са се справили с четирите елена, които стигат до 450 килограма и са с височина около 160 сантиметра. На това отгоре два от муфлоните са успели да оцелеят, но елените, уви, до един са избити и изядени от развилнелите се кучета, които били числом и словом шест! Освен това, явно вече станали добрички, след като са се нахранили, на сутринта съвсем спокойно двама служители на зоопарка ги извадили от клетката.

Да не забравя, никой от охранителите не е чул и разбрал, че се случва нещо. Да им имам здравия сън на тези хора! Или да им изпратя някоя рецепта за дивечово месо?

Като послепис ще добавя някой от най-добрите коментари по темата от различни издания:

Анонимен : А десетина котки, 4 от които ангорски, 2 сиамски и 2 синя сибирска, изяли 1 крокодил, 2 носорога, 2 акули, 2 лешояда и отхапали опашката на слона. След което служителите на зоопарка ги намерили покачени на ламаринен покрив. Е, писна ни да ни вземат за балъци. Как пък тия кучета успяха да убият и изядат 700-800 кила месо. А оставили ли са рогата на елените и муфлоните - кучетата не си падат по трофеите.

bgArmor:значи 5-6 мастии са изяли около 1 тон месо?или те се наяли от първия,ама другите 12 ги удавили да няма свидетели?

т.п.:Тези кучета трябва да са били с размери на лъв, въпреки, че и лъвовете ще видят бая зор дори и с един екземпляр от тези едри животни.

Буба: Няколко бездомни кучета са извършили клане над 13 екземпляра, едри и рогати, и охраната не е чула? Сигурно са били кучета-нинджи, внедрени в Бг от Осама Бин Ладен...

;): и озверелите, гладни песове (6 парчета) изтрепали 13!!! животни!!! от които само едно е женско - сърничка и става за ядене, да не говорим, че би им било достатъчно. Защо тия гладни песове са се хабили часове наред да трепят големи, рогати и силни лопатари и муфлони? айде бе - питам и отговор не чакам. А мармотите от съседните клетки гледаха сеира и си завиваха шоколада!

Коментари

Популярни публикации от този блог

Безплатни книги онлайн

Актуализирано към 20.01.2016 г.

Вчера се реших да пообиколя онлайн библиотеките, които дават възможност за безплатно сваляне на книги и да си харесам нещо за четене. И понеже всеки път минавам през търсене в гугъл, преглед, четене и т.н., реших да си запазя тук най-доброто, което съм открила.

Ето и моя списък от местенцата, където намирам безплатни книги за сваляне:

Моята библиотека (Chitanka.Info)- огромен архив от книги. Нямате право да отправяте към сървъра повече от 20 заявки в минута. Ако искате, имате възможност да свалите всички книги наведнъж. "Моята библиотека" има и форум.
Онлайн библиотека e-bookbg.com - книгите са достъпни само след като се регистрирате. Има български и чужди автори. Има и форум :) BooksBg.org - някои от книгите могат да бъдат изтеглени само след регистрация. Sepphora's книги онлайн - малка спретната колекция от книги. Препоръчвам Правописния речник на българския език. Библиотека с 1649 книги, свободни за сваляне и четене. http://readbg.com -…

Кръводаряване

От две години си направих традиция около първи юли да минавам през Националния център по кръводаряване. Преди седмица обаче ми се наложи по-раничко да мина от там, за да помогна на моя близка. По този повод навивах и една моя приятелка да го направи. Тя пък много се страхуваше и се поразтърсих из нета за повече информация, която да й пусна. Така намерих страхотен материал в Ogre`s Blog, който действа успокояващо и насърчително за кандидат-кръводарителите.

Покрай публикацията в този блог прегледах и коментарите и разбрах, че трудно в нета може да се намери информация кои са противопоказанията за кръводаряване. Поразтършувах още малко и все пак намерих. Оказа се, че ги има в Наредба № 12 от 3.05.1995 г. за медицинско освидетелстване и изследване на кръводарителите и контрол на взетата кръв и кръвни съставки. Противно на очакванията ми, че ниското кръвно налягане може да е проблем, се оказа, че всъщност не то, а хипертоничната болест е противопоказана за кръводаряване.Ето и останалите н…

Приключих с mail.bg

Ако и вие сте от ползователите на безплатна поща в mail.bg, вероятно вече половин година все чакате пощата да заработи нормално. След като решиха, че трябва да я направят по-красива, почти постоянно изчаквам нещо да зареди - я от gravatar.com, я реклама или друго. Разбира се, вече активно се пренасям в Gmail, но пощата ми в mail.bg е от 7-8 години и аз, както всяко теле, трудно се променям.

Преди 2-3 седмици служебната поща два дена не работеше - ни приема, ни изпраща. Разбира се, няма да се отплесвам по темата "фирма и безплатна поща", имаме си и поща на собствен домейн, но се поддържа и тази. Та след два дни неяснота какво се случва, се оказа, че според съпорта на mail.bg е бил превишен трафика от 200МВ дневно. Трябвало да получим писмо относно този проблем, но явно това писмо се е загубило по сървърите от тяхната поща до нашата. Как точно се е случило това, не е ясно, но резултатът беше, че няколко наши клиенти на третия ден изпищяха с въпрос защо не отговаряме на запитва…