Пропускане към основното съдържание

Как да използваме връзка ключове за самозащита

Мнозина от нас са чували, че е възможно да се използва връзка ключове за самощита. Някои от нас, ходейки сами през нощта, дори държат един ключ или пък връзка ключове в ръка с цел самозащита.

Но дали това е достатъчно? Ако не знаете как правилно да държите ключовете и не сте направили необходимото връзката да е удобна за захват, можете да нараните себе си, а не нападателя.

Ето едно подробно обяснение с видео какъв ключодържател е добре да се използва и как да се поставят ключовете между пръстите, за да можем да се защитим, без да се нараним.


1. Избор на ключодържател и поставяне на ключовете.
Изберете ключ с плосък край. Добре е той да е малко по-голям от малкия ви пръст. Обикновено такива са ключовете за автомобили. Не го слагайте директно на ключодържателя, а го прикрепете с халка към него. Направете същото и с останалите ключове.

2. Позициониране на ключовете за самозащита.
За да можете да използвате ключовете за самозащита позиционирайте ключа, който ще използвате за самозащита от едната страна на останалите ключове.

Поставете ключът, който ще използвате за самозащита между средния пръст и показалеца. Уверете се, че ключът за самозащита е здраво закрепен между двата пръста.

И накрая - свийте ръката в юмрук и стиснете здраво. Трябва да можете да забиете ключа в нещо твърдо (напр. дърво), без той да се изкриви и без да почувствате болка.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Безплатни книги онлайн

Актуализирано към 20.01.2016 г.

Вчера се реших да пообиколя онлайн библиотеките, които дават възможност за безплатно сваляне на книги и да си харесам нещо за четене. И понеже всеки път минавам през търсене в гугъл, преглед, четене и т.н., реших да си запазя тук най-доброто, което съм открила.

Ето и моя списък от местенцата, където намирам безплатни книги за сваляне:

Моята библиотека (Chitanka.Info)- огромен архив от книги. Нямате право да отправяте към сървъра повече от 20 заявки в минута. Ако искате, имате възможност да свалите всички книги наведнъж. "Моята библиотека" има и форум.
Онлайн библиотека e-bookbg.com - книгите са достъпни само след като се регистрирате. Има български и чужди автори. Има и форум :) BooksBg.org - някои от книгите могат да бъдат изтеглени само след регистрация. Sepphora's книги онлайн - малка спретната колекция от книги. Препоръчвам Правописния речник на българския език. Библиотека с 1649 книги, свободни за сваляне и четене. http://readbg.com -…

Кръводаряване

От две години си направих традиция около първи юли да минавам през Националния център по кръводаряване. Преди седмица обаче ми се наложи по-раничко да мина от там, за да помогна на моя близка. По този повод навивах и една моя приятелка да го направи. Тя пък много се страхуваше и се поразтърсих из нета за повече информация, която да й пусна. Така намерих страхотен материал в Ogre`s Blog, който действа успокояващо и насърчително за кандидат-кръводарителите.

Покрай публикацията в този блог прегледах и коментарите и разбрах, че трудно в нета може да се намери информация кои са противопоказанията за кръводаряване. Поразтършувах още малко и все пак намерих. Оказа се, че ги има в Наредба № 12 от 3.05.1995 г. за медицинско освидетелстване и изследване на кръводарителите и контрол на взетата кръв и кръвни съставки. Противно на очакванията ми, че ниското кръвно налягане може да е проблем, се оказа, че всъщност не то, а хипертоничната болест е противопоказана за кръводаряване.Ето и останалите н…

Приключих с mail.bg

Ако и вие сте от ползователите на безплатна поща в mail.bg, вероятно вече половин година все чакате пощата да заработи нормално. След като решиха, че трябва да я направят по-красива, почти постоянно изчаквам нещо да зареди - я от gravatar.com, я реклама или друго. Разбира се, вече активно се пренасям в Gmail, но пощата ми в mail.bg е от 7-8 години и аз, както всяко теле, трудно се променям.

Преди 2-3 седмици служебната поща два дена не работеше - ни приема, ни изпраща. Разбира се, няма да се отплесвам по темата "фирма и безплатна поща", имаме си и поща на собствен домейн, но се поддържа и тази. Та след два дни неяснота какво се случва, се оказа, че според съпорта на mail.bg е бил превишен трафика от 200МВ дневно. Трябвало да получим писмо относно този проблем, но явно това писмо се е загубило по сървърите от тяхната поща до нашата. Как точно се е случило това, не е ясно, но резултатът беше, че няколко наши клиенти на третия ден изпищяха с въпрос защо не отговаряме на запитва…