Пропускане към основното съдържание

Митове за женската самозащита

Мит №1 - Ако не мисля, че може да ме нападнат, няма да ми се случи.

Реалност: Изучаването на стратегии за самозащита няма да поканят насилието във вашия живот. Невежеството и страха за вашите лоши неприятели. Научаването на нови умения и идеи могат единствено да ви направят по-силни и уверени в себе си.

Мит №2 - Когато бъда нападната, ще се "гипсирам" и няма да мога да реагирам.

Реалност: По принцип "гипсирането" в отговор на заплаха е нормално. То е резултат от концетрация в лицето на нападателя. Ако сте осведомени как да контролирате дишането си, вие ще можете да реагирате и да контролирате вашата първа реакция.


Мит №3 - Ако отвърна на нападението, ще бъда наранена повече, ако не реагирам.

Реалност: Какво знаете за това? Този мит е увековечен чрез възприемането, че жените са по-безсилни и по-малко способни да се защитят от мъжете. Практиката показва друго. Много жени са се защитили от атаки чрез използване на комбинации от стратегии. Те са крещели, ритали, бягали, стоели мълчаливо или използвали друг начин на поведение. Вслушвайте се във вътрешния си глас и ще станете по-уверени.

Мит №4 - Защото не вярвам в насилието, не мога да употребя насилствени техники срещу друг човек.

Реалност: Инстинктът за самосъхранение е дълбок и е мощен мотиватор по време на напрежение. Интелектуално вие може да се отвращвате от насилието, но при съответния тренинг вашето собствено преживяване ще ви направи способни да отговорите на атаката. Когато трябва да защитавате себе си, ще сте способни да отговорите с подходяща сила на атаката. Ние живеем в насилствен свят. Когато сте отговорни за собствената си самозащита, вие ще допринесете зап о-мирен свят. Самозащитата не е само бой. Тя означава да знаеш на какво си способен и кой си ти. Физическите умения са само част от самозащитата.

Мит №5 - Не мога да направя нищо като индивид, за да стане светът по-безопасен.

Реалност: Безпорядъка и отказа са във връзка с насилието. Самозащитата тема за размисъл, особено ако сте били обект на насииле в миналото. Чрез научаването да обичаш себе си и поддържането на мрежа от единомислещи жени, вие ще можете да разработвате модели и изследвате нови идеи, които ще увеличават вашия шанс. Не е ли вълнуващо?

Коментари

Популярни публикации от този блог

Безплатни книги онлайн

Актуализирано към 20.01.2016 г.

Вчера се реших да пообиколя онлайн библиотеките, които дават възможност за безплатно сваляне на книги и да си харесам нещо за четене. И понеже всеки път минавам през търсене в гугъл, преглед, четене и т.н., реших да си запазя тук най-доброто, което съм открила.

Ето и моя списък от местенцата, където намирам безплатни книги за сваляне:

Моята библиотека (Chitanka.Info)- огромен архив от книги. Нямате право да отправяте към сървъра повече от 20 заявки в минута. Ако искате, имате възможност да свалите всички книги наведнъж. "Моята библиотека" има и форум.
Онлайн библиотека e-bookbg.com - книгите са достъпни само след като се регистрирате. Има български и чужди автори. Има и форум :) BooksBg.org - някои от книгите могат да бъдат изтеглени само след регистрация. Sepphora's книги онлайн - малка спретната колекция от книги. Препоръчвам Правописния речник на българския език. Библиотека с 1649 книги, свободни за сваляне и четене. http://readbg.com -…

Кръводаряване

От две години си направих традиция около първи юли да минавам през Националния център по кръводаряване. Преди седмица обаче ми се наложи по-раничко да мина от там, за да помогна на моя близка. По този повод навивах и една моя приятелка да го направи. Тя пък много се страхуваше и се поразтърсих из нета за повече информация, която да й пусна. Така намерих страхотен материал в Ogre`s Blog, който действа успокояващо и насърчително за кандидат-кръводарителите.

Покрай публикацията в този блог прегледах и коментарите и разбрах, че трудно в нета може да се намери информация кои са противопоказанията за кръводаряване. Поразтършувах още малко и все пак намерих. Оказа се, че ги има в Наредба № 12 от 3.05.1995 г. за медицинско освидетелстване и изследване на кръводарителите и контрол на взетата кръв и кръвни съставки. Противно на очакванията ми, че ниското кръвно налягане може да е проблем, се оказа, че всъщност не то, а хипертоничната болест е противопоказана за кръводаряване.Ето и останалите н…

Приключих с mail.bg

Ако и вие сте от ползователите на безплатна поща в mail.bg, вероятно вече половин година все чакате пощата да заработи нормално. След като решиха, че трябва да я направят по-красива, почти постоянно изчаквам нещо да зареди - я от gravatar.com, я реклама или друго. Разбира се, вече активно се пренасям в Gmail, но пощата ми в mail.bg е от 7-8 години и аз, както всяко теле, трудно се променям.

Преди 2-3 седмици служебната поща два дена не работеше - ни приема, ни изпраща. Разбира се, няма да се отплесвам по темата "фирма и безплатна поща", имаме си и поща на собствен домейн, но се поддържа и тази. Та след два дни неяснота какво се случва, се оказа, че според съпорта на mail.bg е бил превишен трафика от 200МВ дневно. Трябвало да получим писмо относно този проблем, но явно това писмо се е загубило по сървърите от тяхната поща до нашата. Как точно се е случило това, не е ясно, но резултатът беше, че няколко наши клиенти на третия ден изпищяха с въпрос защо не отговаряме на запитва…