Пропускане към основното съдържание

Сравнение на афилиейт програми за групово пазаруване

Голяма част от сайтовете за групово пазаруване предлагат афилиейт програми, чрез които можете да опитате да спечелите някой лев или поне отстъпка при следваща покупка, ако поставите рекламен банер в своя сайт.

Лично аз преди известно време се спрях на две такива програми, като от едната до момента имам натрупани скромните 350 лева, а от другата - 14 лв. Те обаче са поставени на два различни сайта, на които броят на посещенията доста се различават.

Реших да отделя малко време и да проверя нароилите се сайтове за групово пазаруване, кои от тях предлага афилиейт програми и да сравня условията, така че да подбера няколко сред тях и да експериментирам, за да видя как да продължа и да изкарвам поне за кафе всяка сутрин :) Критериите, по които смятам да сравнявам са подбрани по начин по който да мога да сравнявам без да се налага да си правя регистрация навсякъде. Поради това и отпадна единият от предварително обмисляните от мен критерии за сравнение по възможност за прецизиране на банерите и останааха само следните два:

1. Процент на комисионната.

2. Брой оферти в сайта, защото смятам, че това също е критерий, който определя броя на покупките.

Да видим кои са сайтовете за групово пазаруване, които предлагат афилиейт програми:

Grabo.bg
Grupovo.bg
Deals.bg
Kolektiva.net
Vipoferta.bg
procent.bg
Grupo.bg
Promograd.bg
Lapni.bg
и...до тук ми стигнаха силите да преглеждам сайтовете, ако някой има желание да добави още инфо - добре дошъл!


Критерий 1 - Процент на комисионната

grabo.bg - между 5% и 20% от стойността на офертата

grupovo.bg - от 3% до 15% от крайната цена на офертата

deals.bg - 33 % от печалбата на дийлс.бг, което не се знае какъв процент е от стойността на офертата. За сравнение grabo.bg твърдят, че 20% от стойността на офертата е около 50% от тяхната печалба. Комисионната е при покупка до 30 дни от посещение през твоя сайт. Без да изпадам в сложни изчисления, да кажем че това е около 12 % от тойността на офертата.

Кolektiva.bg - 6.4% от цената на офертата, тридесет дни валидност на бисквитките.

vipoferta.bg -  6 % от цената на закупената оферта

procent.bg - 5 %  от стойността на оборота от продажбите (това вероятно означава от стойността на офертата, но кой знае...)

Grupo.bg - между 5% и 20% от цената на офертата

Promograd.bg  - 20% от приходите на сайта, което е около 8% от стойността на офертата

Lapni.bg - между 5% и 20% от стойността на офертата.

И така, по критерий едно на водеща позиция са grabo.bg, lapni.bg и grupo.bg с до 20 % комисионна от стойността на офертата.Критерий 2 - Брой на офертите

grabo.bg - в момента на подготовка на статията има 184 активни оферти

grupovo.bg - малко ми беше трудно да разбера какъв е броят на активните оферти, тъй като са описани по градове. За София -256.

deals.bg - 330 активни оферти - тази цифра малко ме учуди, дали правилно съм разбрала?

Кolektiva.bg - не можах да намеря информация за броя оферти в сайта.

vipoferta.bg - 184 актуални оферти

procent.bg - 82 актуални оферти

Grupo.bg - не можах да разбера колко са активните оферти, но сайтът ме изнерви, доста трудно се работи в него поне с моята интернет връзка :)

Promograd.bg - 102 актуални оферти

Lapni.bg - предполагам около 200 активни оферти, от които 114 оферта на деня, каквото и да значи това.

По този критерий на водеща позиция са deals.bg, grupovo.bg и lapni.bg. Тъй като някак съм пристрастна към grabo.bg, ще добавя и него :)


Коментари

Популярни публикации от този блог

Безплатни книги онлайн

Актуализирано към 20.01.2016 г.

Вчера се реших да пообиколя онлайн библиотеките, които дават възможност за безплатно сваляне на книги и да си харесам нещо за четене. И понеже всеки път минавам през търсене в гугъл, преглед, четене и т.н., реших да си запазя тук най-доброто, което съм открила.

Ето и моя списък от местенцата, където намирам безплатни книги за сваляне:

Моята библиотека (Chitanka.Info)- огромен архив от книги. Нямате право да отправяте към сървъра повече от 20 заявки в минута. Ако искате, имате възможност да свалите всички книги наведнъж. "Моята библиотека" има и форум.
Онлайн библиотека e-bookbg.com - книгите са достъпни само след като се регистрирате. Има български и чужди автори. Има и форум :) BooksBg.org - някои от книгите могат да бъдат изтеглени само след регистрация. Sepphora's книги онлайн - малка спретната колекция от книги. Препоръчвам Правописния речник на българския език. Библиотека с 1649 книги, свободни за сваляне и четене. http://readbg.com -…

Кръводаряване

От две години си направих традиция около първи юли да минавам през Националния център по кръводаряване. Преди седмица обаче ми се наложи по-раничко да мина от там, за да помогна на моя близка. По този повод навивах и една моя приятелка да го направи. Тя пък много се страхуваше и се поразтърсих из нета за повече информация, която да й пусна. Така намерих страхотен материал в Ogre`s Blog, който действа успокояващо и насърчително за кандидат-кръводарителите.

Покрай публикацията в този блог прегледах и коментарите и разбрах, че трудно в нета може да се намери информация кои са противопоказанията за кръводаряване. Поразтършувах още малко и все пак намерих. Оказа се, че ги има в Наредба № 12 от 3.05.1995 г. за медицинско освидетелстване и изследване на кръводарителите и контрол на взетата кръв и кръвни съставки. Противно на очакванията ми, че ниското кръвно налягане може да е проблем, се оказа, че всъщност не то, а хипертоничната болест е противопоказана за кръводаряване.Ето и останалите н…

Приключих с mail.bg

Ако и вие сте от ползователите на безплатна поща в mail.bg, вероятно вече половин година все чакате пощата да заработи нормално. След като решиха, че трябва да я направят по-красива, почти постоянно изчаквам нещо да зареди - я от gravatar.com, я реклама или друго. Разбира се, вече активно се пренасям в Gmail, но пощата ми в mail.bg е от 7-8 години и аз, както всяко теле, трудно се променям.

Преди 2-3 седмици служебната поща два дена не работеше - ни приема, ни изпраща. Разбира се, няма да се отплесвам по темата "фирма и безплатна поща", имаме си и поща на собствен домейн, но се поддържа и тази. Та след два дни неяснота какво се случва, се оказа, че според съпорта на mail.bg е бил превишен трафика от 200МВ дневно. Трябвало да получим писмо относно този проблем, но явно това писмо се е загубило по сървърите от тяхната поща до нашата. Как точно се е случило това, не е ясно, но резултатът беше, че няколко наши клиенти на третия ден изпищяха с въпрос защо не отговаряме на запитва…