13 септември 2021

Кандиларов - промоция на антигенен тест. Да, ама не.

Тези дни реших да видя как вървят цените на антигенните тестове и ми излезе ваучер за намаление с 10% на антигенен тест на Кандиларов. Викам си - 3 лева намаление, пак е нещо.

Ето как изглежда ваучерът:


За всеки случай проверявам и каква е цената на теста без този ваучер - така си е, като са написали - 30 лева.

 


До тук добре.

Обаче започвам да чета по-внимателно условията на "промоцията" и виждам следното:


Хм...ами то така пак става 30 лева общата сметка?!

Гледам, че има почти същата оферта в Грабо - цели 20 стотинки по-евтино - за 26.80 лв. 
 
В условията е записано "Офертата включва още такса екарисаж." Сега, какво точно искат да ми кажат - че в тези 26,80 лв. влиза и таксата или, че ще трябва да платя допълнително таксата, която не пишат колко е.

Оказа се, че при тази оферта не е необходимо да доплащаш, значи можело.



По-интересното е, че се поразрових още малко за информация относно тези такси и се оказа, че си ги прилагат като искат да изкрънкат още нещо, независимо от това, че изследването се прави по здравна каса или по допълнително здравно осигуряван.

Отиваш за безплатно изследване, защото си по каса или през фонд и се оказва, че трябва да платиш още едни 4 лева, ако си в София и 3 лева (далавера, а), ако си във Варна.

Сега, може и онези 30 лева да са само за теста, пък пак да ти искат още 3 "за  екарисаж", ама защо никъде в ценовата листа на изследванията това не е маркирано. 

'Щото аз иначе се готвя за 30 лева и избирам Кандиларов пред Рамус например, защото ми е по-близо и цените са еднакви, пък после се оказват 33 лева.

Пък после да не се чудим защо излизат такива картинки:





Няма коментари: