Пропускане към основното съдържание

Моля те, подай мигач!

Искам и аз официално да се присъединя към акцията на БГ радио с призива към шофьорите: "Когато завиваш наляво, когато обръщаш, когато се престрояваш, МОЛЯ ТЕ, подай мигач! Едно малко движение с лявата ръка, което няма да увеличи разхода ти! Почти същото си повтарям и аз, когато гледам как някой на зиг-заг се разхожда пред мен. Когато изчаквам някого търпеливо да тръгне, след като е спрял, пък се оказва, че той въобще не е имал намерение да тръгва, когато намалявам и спирам , за да дам предимство, а се оказва, че шофьорът с мързелива лява ръка отива в другата посока. Мааалко движенийце само трябва, колеги шофьори. Ако не знаете как се прави, обикновено има една ръчица вляво на кормилото. Като я бутнете нагоре с пръстчето (не са необходими никакви допълнителни физически или други упражнения, за да се справите), давате мигач надясно. Като я бутнете надолу - пък мигач наляво. И дори не е необходимо да повтаряте движението в обратна посока, за да спрете мигача. Те колите са интелигентни вече - той сам си се връща, като завиете. Обърнете внимание на служителите на реда - винаги дават мигач! Днес например съвсем чинно си беше пуснат левия мигач, докато минаваха на червено със забранен завой наляво. Обаче важното е, че мигачът си беше наред. Аз от това съм доволна. Затова - МИГАЧЪТ, МОЛЯ ВИ!

Коментари

Популярни публикации от този блог

Безплатни книги онлайн

Актуализирано към 20.01.2016 г.

Вчера се реших да пообиколя онлайн библиотеките, които дават възможност за безплатно сваляне на книги и да си харесам нещо за четене. И понеже всеки път минавам през търсене в гугъл, преглед, четене и т.н., реших да си запазя тук най-доброто, което съм открила.

Ето и моя списък от местенцата, където намирам безплатни книги за сваляне:

Моята библиотека (Chitanka.Info)- огромен архив от книги. Нямате право да отправяте към сървъра повече от 20 заявки в минута. Ако искате, имате възможност да свалите всички книги наведнъж. "Моята библиотека" има и форум.
Онлайн библиотека e-bookbg.com - книгите са достъпни само след като се регистрирате. Има български и чужди автори. Има и форум :) BooksBg.org - някои от книгите могат да бъдат изтеглени само след регистрация. Sepphora's книги онлайн - малка спретната колекция от книги. Препоръчвам Правописния речник на българския език. Библиотека с 1649 книги, свободни за сваляне и четене. http://readbg.com -…

Кръводаряване

От две години си направих традиция около първи юли да минавам през Националния център по кръводаряване. Преди седмица обаче ми се наложи по-раничко да мина от там, за да помогна на моя близка. По този повод навивах и една моя приятелка да го направи. Тя пък много се страхуваше и се поразтърсих из нета за повече информация, която да й пусна. Така намерих страхотен материал в Ogre`s Blog, който действа успокояващо и насърчително за кандидат-кръводарителите.

Покрай публикацията в този блог прегледах и коментарите и разбрах, че трудно в нета може да се намери информация кои са противопоказанията за кръводаряване. Поразтършувах още малко и все пак намерих. Оказа се, че ги има в Наредба № 12 от 3.05.1995 г. за медицинско освидетелстване и изследване на кръводарителите и контрол на взетата кръв и кръвни съставки. Противно на очакванията ми, че ниското кръвно налягане може да е проблем, се оказа, че всъщност не то, а хипертоничната болест е противопоказана за кръводаряване.Ето и останалите н…

Приключих с mail.bg

Ако и вие сте от ползователите на безплатна поща в mail.bg, вероятно вече половин година все чакате пощата да заработи нормално. След като решиха, че трябва да я направят по-красива, почти постоянно изчаквам нещо да зареди - я от gravatar.com, я реклама или друго. Разбира се, вече активно се пренасям в Gmail, но пощата ми в mail.bg е от 7-8 години и аз, както всяко теле, трудно се променям.

Преди 2-3 седмици служебната поща два дена не работеше - ни приема, ни изпраща. Разбира се, няма да се отплесвам по темата "фирма и безплатна поща", имаме си и поща на собствен домейн, но се поддържа и тази. Та след два дни неяснота какво се случва, се оказа, че според съпорта на mail.bg е бил превишен трафика от 200МВ дневно. Трябвало да получим писмо относно този проблем, но явно това писмо се е загубило по сървърите от тяхната поща до нашата. Как точно се е случило това, не е ясно, но резултатът беше, че няколко наши клиенти на третия ден изпищяха с въпрос защо не отговаряме на запитва…