Пропускане към основното съдържание

Пикантните подробности

След като се похвалих как добре съм се справила с разработката на дидактическия материал, бих искала да изразя едно отношение към шефа на катедрата по Методика на обучението по химия, т.е. Лабораторията по химическо образование и история и философия на химията (на тази страница има стара информация за ръководителя на катедрата с почти четиригодишна давност...), но тъй като, какво да се прави, заради доцент Боянова просто не ми дава сърце да го направя, ще постна тук някои интересни негови изказвания по време на лекции по Физикохимия, които намерих из нета, пък останалите размисли оставям на вас.

"180, 200, 250 значи стайната температура за 1 век се е повишила, значи
хората за 1 век са станали по-зиморничави. "

"В резултат на това експериментаторът остава я без пръст, я без нещо друго"

"Газовите молекули не само, че се движат бързо, но и са много досадни,
защото удрят много."

"Аз ще се огранича само с първите два члена в развитието."

"Вземаме я и я поставяме в хипотетично пространство, където тя се
чувства по-комфортно."

"Връщайки вниманието ви върху това, което е зад гърба ми ..."

"Ако сложим тука точка, която значи умножение."

"Гном то е малко същество, вредно, защото прави бели!"

"Разбира се, тази формула не ми харесва в този и вид, затова леко ще я
префасонирам това е една лека козметика."

"Резултатът не може да остане такъв, защото това вече не е онова, което беше
преди малко."

"Лесно решение се получава, когато задачата се усложни."

"На надгробния камък на Болцман пише s = k lnW и всеки, който види тази
формула, знае че там е Болцман."

"Ние нямаме време за това, дори да имаме мощни средства за това, които de
facto вече имаме. "

"Получава се права линия с прав наклон! "

"Много хубаво, че този резултат е получен от жена. "

"Не може някъде да се очаква да бъде чисто вторият принцип казва, че там
трябва да бъде мръсно. "

"Самата система не подозира как изследователят ще избере координатната
система. "

"Само по себе си мисленето е нещо трудно и малко хора го притежават. "

"Физикохимията дава на хората това, което и другите дават. "

"Това са несъществуващи неща, но ние ги пишем за пълнота. "

"Хора, които употребяват мастика са склонни към самокритика и философия, те
гледат чашата и си задават въпроса да пия, или да не пия и тогава ще видят
вероятно релеевско разпределение. "

"Умножаваме по 1, което не го пишем, понеже е 1. "

"Един сборник, който е географска рядкост дори и в Русия. "

"Явно тази лекция е от онези драматични и опасни случаи в химията."

Коментари

Популярни публикации от този блог

Безплатни книги онлайн

Актуализирано към 20.01.2016 г.

Вчера се реших да пообиколя онлайн библиотеките, които дават възможност за безплатно сваляне на книги и да си харесам нещо за четене. И понеже всеки път минавам през търсене в гугъл, преглед, четене и т.н., реших да си запазя тук най-доброто, което съм открила.

Ето и моя списък от местенцата, където намирам безплатни книги за сваляне:

Моята библиотека (Chitanka.Info)- огромен архив от книги. Нямате право да отправяте към сървъра повече от 20 заявки в минута. Ако искате, имате възможност да свалите всички книги наведнъж. "Моята библиотека" има и форум.
Онлайн библиотека e-bookbg.com - книгите са достъпни само след като се регистрирате. Има български и чужди автори. Има и форум :) BooksBg.org - някои от книгите могат да бъдат изтеглени само след регистрация. Sepphora's книги онлайн - малка спретната колекция от книги. Препоръчвам Правописния речник на българския език. Библиотека с 1649 книги, свободни за сваляне и четене. http://readbg.com -…

Кръводаряване

От две години си направих традиция около първи юли да минавам през Националния център по кръводаряване. Преди седмица обаче ми се наложи по-раничко да мина от там, за да помогна на моя близка. По този повод навивах и една моя приятелка да го направи. Тя пък много се страхуваше и се поразтърсих из нета за повече информация, която да й пусна. Така намерих страхотен материал в Ogre`s Blog, който действа успокояващо и насърчително за кандидат-кръводарителите.

Покрай публикацията в този блог прегледах и коментарите и разбрах, че трудно в нета може да се намери информация кои са противопоказанията за кръводаряване. Поразтършувах още малко и все пак намерих. Оказа се, че ги има в Наредба № 12 от 3.05.1995 г. за медицинско освидетелстване и изследване на кръводарителите и контрол на взетата кръв и кръвни съставки. Противно на очакванията ми, че ниското кръвно налягане може да е проблем, се оказа, че всъщност не то, а хипертоничната болест е противопоказана за кръводаряване.Ето и останалите н…

Приключих с mail.bg

Ако и вие сте от ползователите на безплатна поща в mail.bg, вероятно вече половин година все чакате пощата да заработи нормално. След като решиха, че трябва да я направят по-красива, почти постоянно изчаквам нещо да зареди - я от gravatar.com, я реклама или друго. Разбира се, вече активно се пренасям в Gmail, но пощата ми в mail.bg е от 7-8 години и аз, както всяко теле, трудно се променям.

Преди 2-3 седмици служебната поща два дена не работеше - ни приема, ни изпраща. Разбира се, няма да се отплесвам по темата "фирма и безплатна поща", имаме си и поща на собствен домейн, но се поддържа и тази. Та след два дни неяснота какво се случва, се оказа, че според съпорта на mail.bg е бил превишен трафика от 200МВ дневно. Трябвало да получим писмо относно този проблем, но явно това писмо се е загубило по сървърите от тяхната поща до нашата. Как точно се е случило това, не е ясно, но резултатът беше, че няколко наши клиенти на третия ден изпищяха с въпрос защо не отговаряме на запитва…