Пропускане към основното съдържание

Тестът на Майер-Бригс ви казва що за тип сте

Преди много години се забавлявахме с една моя нова позната, като попълнихме заедно теста на Майер-Бригс. Той е познат още като Myers-Briggs Type Indicator, с други думи тест, с който определяш тип характер. Основан е на психологическите типове, при които имаме двойки противоположности:
  • Екстровертност/Интровертност;
  • Сетивност/Интуиция;
  • Мислене/Чувстване;
  • Отсъждане/Възприемане.

Между тези 4 двойки са възможни 16 комбинации и към кой тип от всичките сте разбирате, след като попълните въпросника.

За съжаление, преди тези много години, бях намерила теста онлайн на български, но вече го няма. А и бях забравила що за тип съм :) Съвсем наскоро в търсене на себе си, намерих теста на български, но във вариант да си го разпечаташ и попълниш на ръка. Даже и тълкуванието на четирибуквието намерих. Разбира се, имах и тестът на Майер-Бригс на английски и се опитах с много мъка да го попълня, след което се обърках из разните въможности да ми изтълкуват какво означава резултата и всъщност нищо не разбрах, така че се върнах на нашенския вариант.

Бях изключително изненадана колко много си приличам наистина с профила, който отговаря на моя тип, дори и другите го признаха - защото аз съм Мислителят :)

Ако искате да проверите що за тип сте и вие: изтеглете теста от тук или от тук.

Коментари

skoklyo каза…
Благодаря, много трудно се намира такъв тест на български, дадох препратката на няколко познати.

Популярни публикации от този блог

Безплатни книги онлайн

Актуализирано към 20.01.2016 г.

Вчера се реших да пообиколя онлайн библиотеките, които дават възможност за безплатно сваляне на книги и да си харесам нещо за четене. И понеже всеки път минавам през търсене в гугъл, преглед, четене и т.н., реших да си запазя тук най-доброто, което съм открила.

Ето и моя списък от местенцата, където намирам безплатни книги за сваляне:

Моята библиотека (Chitanka.Info)- огромен архив от книги. Нямате право да отправяте към сървъра повече от 20 заявки в минута. Ако искате, имате възможност да свалите всички книги наведнъж. "Моята библиотека" има и форум.
Онлайн библиотека e-bookbg.com - книгите са достъпни само след като се регистрирате. Има български и чужди автори. Има и форум :) BooksBg.org - някои от книгите могат да бъдат изтеглени само след регистрация. Sepphora's книги онлайн - малка спретната колекция от книги. Препоръчвам Правописния речник на българския език. Библиотека с 1649 книги, свободни за сваляне и четене. http://readbg.com -…

Кръводаряване

От две години си направих традиция около първи юли да минавам през Националния център по кръводаряване. Преди седмица обаче ми се наложи по-раничко да мина от там, за да помогна на моя близка. По този повод навивах и една моя приятелка да го направи. Тя пък много се страхуваше и се поразтърсих из нета за повече информация, която да й пусна. Така намерих страхотен материал в Ogre`s Blog, който действа успокояващо и насърчително за кандидат-кръводарителите.

Покрай публикацията в този блог прегледах и коментарите и разбрах, че трудно в нета може да се намери информация кои са противопоказанията за кръводаряване. Поразтършувах още малко и все пак намерих. Оказа се, че ги има в Наредба № 12 от 3.05.1995 г. за медицинско освидетелстване и изследване на кръводарителите и контрол на взетата кръв и кръвни съставки. Противно на очакванията ми, че ниското кръвно налягане може да е проблем, се оказа, че всъщност не то, а хипертоничната болест е противопоказана за кръводаряване.Ето и останалите н…

Приключих с mail.bg

Ако и вие сте от ползователите на безплатна поща в mail.bg, вероятно вече половин година все чакате пощата да заработи нормално. След като решиха, че трябва да я направят по-красива, почти постоянно изчаквам нещо да зареди - я от gravatar.com, я реклама или друго. Разбира се, вече активно се пренасям в Gmail, но пощата ми в mail.bg е от 7-8 години и аз, както всяко теле, трудно се променям.

Преди 2-3 седмици служебната поща два дена не работеше - ни приема, ни изпраща. Разбира се, няма да се отплесвам по темата "фирма и безплатна поща", имаме си и поща на собствен домейн, но се поддържа и тази. Та след два дни неяснота какво се случва, се оказа, че според съпорта на mail.bg е бил превишен трафика от 200МВ дневно. Трябвало да получим писмо относно този проблем, но явно това писмо се е загубило по сървърите от тяхната поща до нашата. Как точно се е случило това, не е ясно, но резултатът беше, че няколко наши клиенти на третия ден изпищяха с въпрос защо не отговаряме на запитва…