Пропускане към основното съдържание

Обучителен курс за фармацевти

Вдъхновена от Гери, реших да довърша обучителната серия за фармацевти, за да е винаги обслужването на ниво. И така, за да сте най-добрият в професията е необходимо да спазвате следните правила :

1. Клиентът винаги има право:

- Връщам ги животинчетата (Анималс), защото пише да не се дават на децата. (СЪХРАНЯВАЙТЕ НА МЕСТА НЕДОСТЪПНИ ЗА ДЕЦА!)

2. Учете езици:

 • километър за температура;
 • воден кислород;
 • радиограмите на 2-я етаж ли са?
 • алка-зайцер;
 • 2 бисерчета фамотидин;
 • зелени хапчета за епидемия;
 • жълта вода за убийство /убил си е крака/
 • кипяща вода/кислородна вода/ .

3. Използвайте богатството на българския език:

 1. Глистер
 2. Глистче
 3. Бластер
 4. Кора
 5. Коричка
 6. Люспа
 7. Фолийце

4. Клиентът не е длъжен да знае латински!

Клиент пита аптекар къде да постави свещичките, а той му отговаря в аНУСА. След малко клиентът се връща с две течящи от носа му свещички и пита какво да прави.Така, че "гъзъ" в случая е по-добре като термин.

5. Поддържайте богат асортимент, добре е да имате винаги:

Мистър мускуло (Колдрекс макс грип)
Парацетамол на активия
Четка за зъби с 5360 косъма
Аспирин узо
Спермадекс и Курватол
Чорап за разширени вени за ляв крак до коляното
Хлорофил на таблети против кариес
Дефлориращ сапун на Dove
Паста за зъби плака луд
Презервативи Дюрасел
Бушони за уши

6. Опреснете знанията по ентомология:

Клиент: Имате ли РАЙХ (Райд) за пръскане?
Фармацевт: За летящи, или за пълзящи?
Клиент: За летящи бълхи!
Фармацевт: Ама те не скачат ли?
Клиент: Не, мойте летят!

Коментари

Популярни публикации от този блог

Безплатни книги онлайн

Актуализирано към 20.01.2016 г.

Вчера се реших да пообиколя онлайн библиотеките, които дават възможност за безплатно сваляне на книги и да си харесам нещо за четене. И понеже всеки път минавам през търсене в гугъл, преглед, четене и т.н., реших да си запазя тук най-доброто, което съм открила.

Ето и моя списък от местенцата, където намирам безплатни книги за сваляне:

Моята библиотека (Chitanka.Info)- огромен архив от книги. Нямате право да отправяте към сървъра повече от 20 заявки в минута. Ако искате, имате възможност да свалите всички книги наведнъж. "Моята библиотека" има и форум.
Онлайн библиотека e-bookbg.com - книгите са достъпни само след като се регистрирате. Има български и чужди автори. Има и форум :) BooksBg.org - някои от книгите могат да бъдат изтеглени само след регистрация. Sepphora's книги онлайн - малка спретната колекция от книги. Препоръчвам Правописния речник на българския език. Библиотека с 1649 книги, свободни за сваляне и четене. http://readbg.com -…

Кръводаряване

От две години си направих традиция около първи юли да минавам през Националния център по кръводаряване. Преди седмица обаче ми се наложи по-раничко да мина от там, за да помогна на моя близка. По този повод навивах и една моя приятелка да го направи. Тя пък много се страхуваше и се поразтърсих из нета за повече информация, която да й пусна. Така намерих страхотен материал в Ogre`s Blog, който действа успокояващо и насърчително за кандидат-кръводарителите.

Покрай публикацията в този блог прегледах и коментарите и разбрах, че трудно в нета може да се намери информация кои са противопоказанията за кръводаряване. Поразтършувах още малко и все пак намерих. Оказа се, че ги има в Наредба № 12 от 3.05.1995 г. за медицинско освидетелстване и изследване на кръводарителите и контрол на взетата кръв и кръвни съставки. Противно на очакванията ми, че ниското кръвно налягане може да е проблем, се оказа, че всъщност не то, а хипертоничната болест е противопоказана за кръводаряване.Ето и останалите н…

Приключих с mail.bg

Ако и вие сте от ползователите на безплатна поща в mail.bg, вероятно вече половин година все чакате пощата да заработи нормално. След като решиха, че трябва да я направят по-красива, почти постоянно изчаквам нещо да зареди - я от gravatar.com, я реклама или друго. Разбира се, вече активно се пренасям в Gmail, но пощата ми в mail.bg е от 7-8 години и аз, както всяко теле, трудно се променям.

Преди 2-3 седмици служебната поща два дена не работеше - ни приема, ни изпраща. Разбира се, няма да се отплесвам по темата "фирма и безплатна поща", имаме си и поща на собствен домейн, но се поддържа и тази. Та след два дни неяснота какво се случва, се оказа, че според съпорта на mail.bg е бил превишен трафика от 200МВ дневно. Трябвало да получим писмо относно този проблем, но явно това писмо се е загубило по сървърите от тяхната поща до нашата. Как точно се е случило това, не е ясно, но резултатът беше, че няколко наши клиенти на третия ден изпищяха с въпрос защо не отговаряме на запитва…