Пропускане към основното съдържание

Видяла жабата, че подковават вола...

Подочух го преди няколко дена като като новина, но не ми се вярваше да е истина. Но уви - наистина ще правим паметници на живи и...не чак толкова заслужили наши съграждани. Още по-зле - ще правим мини имитация по американски тертип. На Комитските скали край Симитли ще дялкат образите на Желю Желев, Петър Стоянов и Георги Първанов. Щели да отидат за тази цял някакви си 60-70 000 лева. Нали се сещате, че туй нещо вече някой отдавна го е измислил и направил другаде, ама много по-рано и много по като хората. Не че не съм българка и не тача българското, но да имитираме Джордж Вашингтон, Томас Джеферсън, Абрахам Линкълн и Теодор Рузвелт с Петър Стоянов и Георги Първанов...когато си имаме Цар Борис и Цар Симеон или Васил Левски и Христо Ботев.
Най-интересен беше аргумента защо са решили да са президентите, а не да речем най-великите български царе. Мястото било малко, нямало да стигне за всичките. Ами така си е, президентите ни са само трима и без това, няам да настанат спорове кои точно да бъдат увековечени - така с един куршум два заека - хем малкото място няма да е проблем, хем няма голям избор, та да се чудят кои да изберат.
Кметът пък на Симитли Апостол Апостолов вече потрива ръце как щели да се стичат потоци от българи и чужденци да гледат метър и петдесет високите релефи.
"В началото на някои това хрумване им изглеждаше налудничаво", разказва Апостолов.
И на прав път са били г-н Апостолов, на прав път...

Коментари

Популярни публикации от този блог

Безплатни книги онлайн

Актуализирано към 20.01.2016 г.

Вчера се реших да пообиколя онлайн библиотеките, които дават възможност за безплатно сваляне на книги и да си харесам нещо за четене. И понеже всеки път минавам през търсене в гугъл, преглед, четене и т.н., реших да си запазя тук най-доброто, което съм открила.

Ето и моя списък от местенцата, където намирам безплатни книги за сваляне:

Моята библиотека (Chitanka.Info)- огромен архив от книги. Нямате право да отправяте към сървъра повече от 20 заявки в минута. Ако искате, имате възможност да свалите всички книги наведнъж. "Моята библиотека" има и форум.
Онлайн библиотека e-bookbg.com - книгите са достъпни само след като се регистрирате. Има български и чужди автори. Има и форум :) BooksBg.org - някои от книгите могат да бъдат изтеглени само след регистрация. Sepphora's книги онлайн - малка спретната колекция от книги. Препоръчвам Правописния речник на българския език. Библиотека с 1649 книги, свободни за сваляне и четене. http://readbg.com -…

Кръводаряване

От две години си направих традиция около първи юли да минавам през Националния център по кръводаряване. Преди седмица обаче ми се наложи по-раничко да мина от там, за да помогна на моя близка. По този повод навивах и една моя приятелка да го направи. Тя пък много се страхуваше и се поразтърсих из нета за повече информация, която да й пусна. Така намерих страхотен материал в Ogre`s Blog, който действа успокояващо и насърчително за кандидат-кръводарителите.

Покрай публикацията в този блог прегледах и коментарите и разбрах, че трудно в нета може да се намери информация кои са противопоказанията за кръводаряване. Поразтършувах още малко и все пак намерих. Оказа се, че ги има в Наредба № 12 от 3.05.1995 г. за медицинско освидетелстване и изследване на кръводарителите и контрол на взетата кръв и кръвни съставки. Противно на очакванията ми, че ниското кръвно налягане може да е проблем, се оказа, че всъщност не то, а хипертоничната болест е противопоказана за кръводаряване.Ето и останалите н…

Приключих с mail.bg

Ако и вие сте от ползователите на безплатна поща в mail.bg, вероятно вече половин година все чакате пощата да заработи нормално. След като решиха, че трябва да я направят по-красива, почти постоянно изчаквам нещо да зареди - я от gravatar.com, я реклама или друго. Разбира се, вече активно се пренасям в Gmail, но пощата ми в mail.bg е от 7-8 години и аз, както всяко теле, трудно се променям.

Преди 2-3 седмици служебната поща два дена не работеше - ни приема, ни изпраща. Разбира се, няма да се отплесвам по темата "фирма и безплатна поща", имаме си и поща на собствен домейн, но се поддържа и тази. Та след два дни неяснота какво се случва, се оказа, че според съпорта на mail.bg е бил превишен трафика от 200МВ дневно. Трябвало да получим писмо относно този проблем, но явно това писмо се е загубило по сървърите от тяхната поща до нашата. Как точно се е случило това, не е ясно, но резултатът беше, че няколко наши клиенти на третия ден изпищяха с въпрос защо не отговаряме на запитва…