Пропускане към основното съдържание

Как да спечелим от ненужните ни вещи

Провокирана от 10-те начина да продадем безполезни неща, реших да сътворя нашенския вариант на тази статия. Всъщност въобще няма да става въпрос за ненужни неща - това са нужни вещи, но на някой друг, а не на вас. Още повече, че начините в споменатата статия ме впечатлиха с оригиналността на идеите от примерите, ама явно не съм с бизнес възприятия, защото не се сетих за добро приложение на местна почва в домашна обстановка.
Първата важна стъпка: Решете се!Огледайте се вкъщи: има ли неща, които не сте ползвали от поне няколко години? Има ли неща, които дори сте забравили, че имате? Дрехи, части, техника? Не е ли време да се освободите от тях?Знам, знам, все нещо ни човърка.
Мисли като тези са провокативни :
  • "Ама това може да потрябва някой ден" - разглеждайки някоя брава, която е останала от смяната на вратата преди 7-8 години.
  • "Ама аз ще отслабна" - опитвайки се да се напъхаме в някои почти неносени дънки.
  • "Ама може да реша да гледам някоя видеокасета" - като в същото време имате два ДВД плейъра и два компютъра.

но бъдете смели!

След като се огледате, решете кои са нещата, които просто заемат място у вас и най-вече тези, които не използвате и ако сега имат някаква стойност, със всеки ден тя пада все повече и повече, докато и да искате да ги подарите, няма да успеете. Това ме подсеща за опита ми преди 7-8 години да подаря един Правец 16. Никой не го поиска. А сега намерих обява, че търсят точно Правец 16. Ех, ако си го бях складирала някъде... Но все пак темата е не да ви убеждавам да складирате ненужните ви вещи, а да изкарате някой лев от тях.

Втората стъпка: Няма нещо, което да не се окаже нужно на друг, важното е да намериш човека.Обяви се пускат не само в специализирани сайтове за обяви, има и редица форуми с подобни секции. И смея да кажа, че там тече много по-оживена търговия. Първо прочетете малко по тези форуми и из сайтовете за обяви с продажби. Оглеждайте се и за обявите купувам. Като видите какви неща се продават и купуват, ще се успокоите, че наистина за всичко си има хора.

Трета стъпка: Ориентирайте се как вървят цените на това, от което смятате да се освободите. Вижте какви са цените същите вещи като нови, ако все още се продават в търговската мрежа. Ако не намерите подобна обява - вие си измислете колко би ви удовлетворило като цена за този предмет. Ето ви един хубав списък на сайтове с обяви - разгледайте го.

Четвърта стъпка: Намерете информация за вещта, с която да я представите. Направете снимки, които да можете да предоставите.

Пета стъпка:Пуснете обявата на поне 4-5 места. Проявете търпение. Не винаги става от първия път. Не бързайте с изводите, че явно никой не се интересува от вашата вещ. Понякога може да стане от втория, а понякога и от третия път.

Накрая: вещта няма да ви липсва въобще, но затова пък ще имате още малко пари за харчене...за нови вещи :)

П.п. А какво на мен ми се откъсна от сърцето тази пролет, ще видите утре :)

Коментари

Популярни публикации от този блог

Безплатни книги онлайн

Актуализирано към 20.01.2016 г.

Вчера се реших да пообиколя онлайн библиотеките, които дават възможност за безплатно сваляне на книги и да си харесам нещо за четене. И понеже всеки път минавам през търсене в гугъл, преглед, четене и т.н., реших да си запазя тук най-доброто, което съм открила.

Ето и моя списък от местенцата, където намирам безплатни книги за сваляне:

Моята библиотека (Chitanka.Info)- огромен архив от книги. Нямате право да отправяте към сървъра повече от 20 заявки в минута. Ако искате, имате възможност да свалите всички книги наведнъж. "Моята библиотека" има и форум.
Онлайн библиотека e-bookbg.com - книгите са достъпни само след като се регистрирате. Има български и чужди автори. Има и форум :) BooksBg.org - някои от книгите могат да бъдат изтеглени само след регистрация. Sepphora's книги онлайн - малка спретната колекция от книги. Препоръчвам Правописния речник на българския език. Библиотека с 1649 книги, свободни за сваляне и четене. http://readbg.com -…

Кръводаряване

От две години си направих традиция около първи юли да минавам през Националния център по кръводаряване. Преди седмица обаче ми се наложи по-раничко да мина от там, за да помогна на моя близка. По този повод навивах и една моя приятелка да го направи. Тя пък много се страхуваше и се поразтърсих из нета за повече информация, която да й пусна. Така намерих страхотен материал в Ogre`s Blog, който действа успокояващо и насърчително за кандидат-кръводарителите.

Покрай публикацията в този блог прегледах и коментарите и разбрах, че трудно в нета може да се намери информация кои са противопоказанията за кръводаряване. Поразтършувах още малко и все пак намерих. Оказа се, че ги има в Наредба № 12 от 3.05.1995 г. за медицинско освидетелстване и изследване на кръводарителите и контрол на взетата кръв и кръвни съставки. Противно на очакванията ми, че ниското кръвно налягане може да е проблем, се оказа, че всъщност не то, а хипертоничната болест е противопоказана за кръводаряване.Ето и останалите н…

Приключих с mail.bg

Ако и вие сте от ползователите на безплатна поща в mail.bg, вероятно вече половин година все чакате пощата да заработи нормално. След като решиха, че трябва да я направят по-красива, почти постоянно изчаквам нещо да зареди - я от gravatar.com, я реклама или друго. Разбира се, вече активно се пренасям в Gmail, но пощата ми в mail.bg е от 7-8 години и аз, както всяко теле, трудно се променям.

Преди 2-3 седмици служебната поща два дена не работеше - ни приема, ни изпраща. Разбира се, няма да се отплесвам по темата "фирма и безплатна поща", имаме си и поща на собствен домейн, но се поддържа и тази. Та след два дни неяснота какво се случва, се оказа, че според съпорта на mail.bg е бил превишен трафика от 200МВ дневно. Трябвало да получим писмо относно този проблем, но явно това писмо се е загубило по сървърите от тяхната поща до нашата. Как точно се е случило това, не е ясно, но резултатът беше, че няколко наши клиенти на третия ден изпищяха с въпрос защо не отговаряме на запитва…