Пропускане към основното съдържание

Анимус набира доброволци за горещата телефонна линия

Центърът за възстановяване, консултиране и психотерапия към Фондация Асоциация “Анимус” набира доброволни сътруднички за работа на Гореща телефонна линия за пострадали от насилие. За да кандидатствате е необходимо да сте жена над 21 години, да проявявате интерес към проблема насилие, да имате желание да натрупате практически опит в директна работа с хора и да сте готови да се ангажирате с доброволна работа между 4 и 16 часа седмично.

За контакти и допълнителна информация можете да се обърнете на тел. 983 52 05, 983 53 05 и 983 54 05 от 9.00 до 17.00 часа с лица за контакт: Теодора Вълканова и Оксана Зинченко.

Въпреки, че предварителното интервю беше обявено за периода 15 - 30 март, надявам се, че все още можете да се включите, ако имате желание.
Одобрените кандидатки ще бъдат включени в интензивен тренинг, който ще се проведе от 21 до 25 април 2008 г.

Фондация "Асоциация Анимус" е неправителствена организация, създадена, за да помага на жертви на насилие.

Центърът за възстановяване на жени, юноши и деца, преживели насилие е своеобразна алтернатива на съществуващото в нашата страна институционално отношение към жертвите на насилие.

Жените и юношите, обърнали се за помощ към Центъра могат да получат:

  • 24-часова спешна психологическа помощ, подкрепа и информация
  • Психологическо и социално консултиране
  • Психо-терапевтична помощ за преодоляване на травматичните симптоми
  • Дългосрочна психо-динимична психотерапия
  • Помощ и подкрепа за жени от провинцията чрез кореспонденция
  • Подслон в кризисна ситуация от преживяно насилие
  • Социална подкрепа
  • Хуманитарна помощ
  • Консултации за овластяване и професионална реализация.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Безплатни книги онлайн

Актуализирано към 20.01.2016 г.

Вчера се реших да пообиколя онлайн библиотеките, които дават възможност за безплатно сваляне на книги и да си харесам нещо за четене. И понеже всеки път минавам през търсене в гугъл, преглед, четене и т.н., реших да си запазя тук най-доброто, което съм открила.

Ето и моя списък от местенцата, където намирам безплатни книги за сваляне:

Моята библиотека (Chitanka.Info)- огромен архив от книги. Нямате право да отправяте към сървъра повече от 20 заявки в минута. Ако искате, имате възможност да свалите всички книги наведнъж. "Моята библиотека" има и форум.
Онлайн библиотека e-bookbg.com - книгите са достъпни само след като се регистрирате. Има български и чужди автори. Има и форум :) BooksBg.org - някои от книгите могат да бъдат изтеглени само след регистрация. Sepphora's книги онлайн - малка спретната колекция от книги. Препоръчвам Правописния речник на българския език. Библиотека с 1649 книги, свободни за сваляне и четене. http://readbg.com -…

Кръводаряване

От две години си направих традиция около първи юли да минавам през Националния център по кръводаряване. Преди седмица обаче ми се наложи по-раничко да мина от там, за да помогна на моя близка. По този повод навивах и една моя приятелка да го направи. Тя пък много се страхуваше и се поразтърсих из нета за повече информация, която да й пусна. Така намерих страхотен материал в Ogre`s Blog, който действа успокояващо и насърчително за кандидат-кръводарителите.

Покрай публикацията в този блог прегледах и коментарите и разбрах, че трудно в нета може да се намери информация кои са противопоказанията за кръводаряване. Поразтършувах още малко и все пак намерих. Оказа се, че ги има в Наредба № 12 от 3.05.1995 г. за медицинско освидетелстване и изследване на кръводарителите и контрол на взетата кръв и кръвни съставки. Противно на очакванията ми, че ниското кръвно налягане може да е проблем, се оказа, че всъщност не то, а хипертоничната болест е противопоказана за кръводаряване.Ето и останалите н…

Приключих с mail.bg

Ако и вие сте от ползователите на безплатна поща в mail.bg, вероятно вече половин година все чакате пощата да заработи нормално. След като решиха, че трябва да я направят по-красива, почти постоянно изчаквам нещо да зареди - я от gravatar.com, я реклама или друго. Разбира се, вече активно се пренасям в Gmail, но пощата ми в mail.bg е от 7-8 години и аз, както всяко теле, трудно се променям.

Преди 2-3 седмици служебната поща два дена не работеше - ни приема, ни изпраща. Разбира се, няма да се отплесвам по темата "фирма и безплатна поща", имаме си и поща на собствен домейн, но се поддържа и тази. Та след два дни неяснота какво се случва, се оказа, че според съпорта на mail.bg е бил превишен трафика от 200МВ дневно. Трябвало да получим писмо относно този проблем, но явно това писмо се е загубило по сървърите от тяхната поща до нашата. Как точно се е случило това, не е ясно, но резултатът беше, че няколко наши клиенти на третия ден изпищяха с въпрос защо не отговаряме на запитва…