Пропускане към основното съдържание

Версии на публикации в WordPress

Тъй като следя SEO блога на Васил Тошков, видях, че днес е пуснал нова статия с информация относно спиране на версиите на публикациите в Wordpress.
От доста време забелязвам, че докато пиша някоя публикация, бутона "Публикувай" се задейства. Преди една-две версии дори при всяко запазване на версия независимо къде в страницата с публикацията бях, всичко ми прескачаше се връщах в началото, което ме побъркваше. В последната версия, слава богу, това го няма.

Затова пък понякога, когато отворя да добавя нещо, например някой линк в страницата със законодателството на блога за безопасност и здраве и ме стресира надпис "Имате запазена по-нова версия на публикацията, искате ли да преминете на нея?" (или нещо подобно). Съответно се опитвам да си спомня дали съм правила промени и нещо спешно ме е накарало да прекъсна или просто съм била забравила страницата отворена по-дълго време и автоматично се е запазила уж по-нова версия.

Както и да е, оказа се, че описаното не е същинския проблем, а по-сериозния проблем на запазването на няколко версии на публикациите се състои в следното: Wordpress автоматично пази няколко версии на страницата, при което прави базата данни в пъти по-голяма и цялата система много по-бавна. Това съответно влияело на позицията в гугъл. Аз пък ще добавя, че на никой не е приятно страниците на блога да се зареждат по-бавничко, както и да се хаби повечко процесорно време за щяло и нещяло (много важно при блог на споделен хостинг).

Васил Тошков предлага решение в три точки: спиране на запазването на публикации, изчистване на базата данни и оптимизиране на таблиците. За съжаление обаче, не ми се смейте, нямам представа какво означава и как се прави "изпълняване на заявка в базите данни на блога" и тъкмо бях решила да приключа само с точка първа в коментарите намерих от Атанас Янев нещо като за такива като мен: плъгина Delete-Revision.

Използвах го и след като получих следното съобщение:

Now You have 408 posts ,Up to now Delete-Revision has deteted 1816 post revision of dedundancy,it's easy . Wish happy ending!

мисля, че си отдъхнах. Забележете, имало е 1816 версии на публикации!

Същия плъгин има опция и за оптимизиране на таблиците, така че благодарение на "отбора на знаещите" и аз свърши една добра работа за моя блог.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Безплатни книги онлайн

Актуализирано към 20.01.2016 г.

Вчера се реших да пообиколя онлайн библиотеките, които дават възможност за безплатно сваляне на книги и да си харесам нещо за четене. И понеже всеки път минавам през търсене в гугъл, преглед, четене и т.н., реших да си запазя тук най-доброто, което съм открила.

Ето и моя списък от местенцата, където намирам безплатни книги за сваляне:

Моята библиотека (Chitanka.Info)- огромен архив от книги. Нямате право да отправяте към сървъра повече от 20 заявки в минута. Ако искате, имате възможност да свалите всички книги наведнъж. "Моята библиотека" има и форум.
Онлайн библиотека e-bookbg.com - книгите са достъпни само след като се регистрирате. Има български и чужди автори. Има и форум :) BooksBg.org - някои от книгите могат да бъдат изтеглени само след регистрация. Sepphora's книги онлайн - малка спретната колекция от книги. Препоръчвам Правописния речник на българския език. Библиотека с 1649 книги, свободни за сваляне и четене. http://readbg.com -…

Кръводаряване

От две години си направих традиция около първи юли да минавам през Националния център по кръводаряване. Преди седмица обаче ми се наложи по-раничко да мина от там, за да помогна на моя близка. По този повод навивах и една моя приятелка да го направи. Тя пък много се страхуваше и се поразтърсих из нета за повече информация, която да й пусна. Така намерих страхотен материал в Ogre`s Blog, който действа успокояващо и насърчително за кандидат-кръводарителите.

Покрай публикацията в този блог прегледах и коментарите и разбрах, че трудно в нета може да се намери информация кои са противопоказанията за кръводаряване. Поразтършувах още малко и все пак намерих. Оказа се, че ги има в Наредба № 12 от 3.05.1995 г. за медицинско освидетелстване и изследване на кръводарителите и контрол на взетата кръв и кръвни съставки. Противно на очакванията ми, че ниското кръвно налягане може да е проблем, се оказа, че всъщност не то, а хипертоничната болест е противопоказана за кръводаряване.Ето и останалите н…

Приключих с mail.bg

Ако и вие сте от ползователите на безплатна поща в mail.bg, вероятно вече половин година все чакате пощата да заработи нормално. След като решиха, че трябва да я направят по-красива, почти постоянно изчаквам нещо да зареди - я от gravatar.com, я реклама или друго. Разбира се, вече активно се пренасям в Gmail, но пощата ми в mail.bg е от 7-8 години и аз, както всяко теле, трудно се променям.

Преди 2-3 седмици служебната поща два дена не работеше - ни приема, ни изпраща. Разбира се, няма да се отплесвам по темата "фирма и безплатна поща", имаме си и поща на собствен домейн, но се поддържа и тази. Та след два дни неяснота какво се случва, се оказа, че според съпорта на mail.bg е бил превишен трафика от 200МВ дневно. Трябвало да получим писмо относно този проблем, но явно това писмо се е загубило по сървърите от тяхната поща до нашата. Как точно се е случило това, не е ясно, но резултатът беше, че няколко наши клиенти на третия ден изпищяха с въпрос защо не отговаряме на запитва…