Пропускане към основното съдържание

Можете да откажете рекламните смс-и от Мтел

Дразните ли се, когато по няколко пъти на ден ви подканят да спечелите поне няколкостотин хиляди или мерцедес "само" срещу един смс на стойност 2.40 лв.?
Ако пък някога сте се излъгали да участвате, след първия смс се оказва, че трябва да отговорите "само" на няколко въпроса, за да спечелите. Така една моя приятелка се беше усетила чак на 5-я смс, че нещо сметката й доста набъбва, докато тя отговаря на въпроси за идиоти и краят им не се вижда.

Обърнете внимание, че когато регистрирате своята прима карта, с малки букви в края на декларацията пише, че се съгласявате да получавате не само рекламни смс-и, а също и обаждания от компанията Мтел.

Когато запитах младежа в един от централните офиси по Мария Луиза защо не е дадена възможност да подам декларацията, без да се съгласявам със смс-спама, той повдигна рамене и отговори, че това е решение на маркетинга.

За радост се оказа, че не е точно така. След моето оплакване за това задължително съгласие в блога на Васил Тошков, един малко агресивен представител на Мтел ми отвори очите, че пак там някъде пишело, че мога да се откажа по всяко време от "услугата". Не можах да разбера защо първо задължително се съгласявам, пък после имам правото да се откажа, но не спорих с човека повече.

И така, след като прочетох това, веднага звъннах на *88, свързах се с оператор и обясних на девойката какво е желанието ми. След това ме помолиха да изчакам мъничко и след минутка девойката много учтиво ме уведоми, че вече няма да получавам рекламни смс-и и даже ме помоли за извинение за чакането.

Това се случи преди десетина дни. Засега апаратчето мълчи. Мисията е изпълнена.

Коментари

bgbox каза…
Това наистина е полезно.М тел спамят безобразно и ми е писнало от смс-и.Аз не съм на прима а на договор и бях отказал тези съобщения но мина време и сега ги получавам пак.Явно врътката е в преподписването на договора с което съм се съгласил със задължителната клауза.Това е малоумие защото аз съм същия клиент който ги е отказал вече..
Day каза…
Именно,какъвто и документ да подпишеш - все някъде има текстчето, че се съгласяваш да получаваш смс-ите :) После или си губиш времето да отидеш специално до офис (където е вероятно да те гледат учудено, като кажеш какво искаш) или си плащаш 15-те стотинки за разговора с оператор.

Популярни публикации от този блог

Безплатни книги онлайн

Актуализирано към 20.01.2016 г.

Вчера се реших да пообиколя онлайн библиотеките, които дават възможност за безплатно сваляне на книги и да си харесам нещо за четене. И понеже всеки път минавам през търсене в гугъл, преглед, четене и т.н., реших да си запазя тук най-доброто, което съм открила.

Ето и моя списък от местенцата, където намирам безплатни книги за сваляне:

Моята библиотека (Chitanka.Info)- огромен архив от книги. Нямате право да отправяте към сървъра повече от 20 заявки в минута. Ако искате, имате възможност да свалите всички книги наведнъж. "Моята библиотека" има и форум.
Онлайн библиотека e-bookbg.com - книгите са достъпни само след като се регистрирате. Има български и чужди автори. Има и форум :) BooksBg.org - някои от книгите могат да бъдат изтеглени само след регистрация. Sepphora's книги онлайн - малка спретната колекция от книги. Препоръчвам Правописния речник на българския език. Библиотека с 1649 книги, свободни за сваляне и четене. http://readbg.com -…

Кръводаряване

От две години си направих традиция около първи юли да минавам през Националния център по кръводаряване. Преди седмица обаче ми се наложи по-раничко да мина от там, за да помогна на моя близка. По този повод навивах и една моя приятелка да го направи. Тя пък много се страхуваше и се поразтърсих из нета за повече информация, която да й пусна. Така намерих страхотен материал в Ogre`s Blog, който действа успокояващо и насърчително за кандидат-кръводарителите.

Покрай публикацията в този блог прегледах и коментарите и разбрах, че трудно в нета може да се намери информация кои са противопоказанията за кръводаряване. Поразтършувах още малко и все пак намерих. Оказа се, че ги има в Наредба № 12 от 3.05.1995 г. за медицинско освидетелстване и изследване на кръводарителите и контрол на взетата кръв и кръвни съставки. Противно на очакванията ми, че ниското кръвно налягане може да е проблем, се оказа, че всъщност не то, а хипертоничната болест е противопоказана за кръводаряване.Ето и останалите н…

Приключих с mail.bg

Ако и вие сте от ползователите на безплатна поща в mail.bg, вероятно вече половин година все чакате пощата да заработи нормално. След като решиха, че трябва да я направят по-красива, почти постоянно изчаквам нещо да зареди - я от gravatar.com, я реклама или друго. Разбира се, вече активно се пренасям в Gmail, но пощата ми в mail.bg е от 7-8 години и аз, както всяко теле, трудно се променям.

Преди 2-3 седмици служебната поща два дена не работеше - ни приема, ни изпраща. Разбира се, няма да се отплесвам по темата "фирма и безплатна поща", имаме си и поща на собствен домейн, но се поддържа и тази. Та след два дни неяснота какво се случва, се оказа, че според съпорта на mail.bg е бил превишен трафика от 200МВ дневно. Трябвало да получим писмо относно този проблем, но явно това писмо се е загубило по сървърите от тяхната поща до нашата. Как точно се е случило това, не е ясно, но резултатът беше, че няколко наши клиенти на третия ден изпищяха с въпрос защо не отговаряме на запитва…