Пропускане към основното съдържание

Как да разделим коментарите от trackbacks във wordpress

Предполагам, че има измислен плъгин и за това нещо, но моята цел е да не използвам такива там, където мога да пипна нещо по кода, без особена опасност да омажа нещата.

Днес съвсем случайно попаднах на статията "30-те най-добри wordress хакове" и като стигнах до номер пет "Как да разделим коментарите и trackbacks" веднага реших да го изпробвам в блога за безопасност и здраве.

При мен всичко мина успешно и съм много доволна от постижението си, поради което го споделям с вас.

Разделянето на коментарите от trackbacks изисква минимална работа за промяна на кода и става много лесно (щом и аз успях). Първо, направете бекъп на вашия файл comments.php за всеки случай, ако нещо се обърка (аз като лаик просто копирам цялото съдържание в един текстов файл и ако нещо се обърка си го пействам обратно).

След това следвайте следните стъпки:

Отворете файла comments.php, това може да стане от администраторския панел на Wordpress>Външен вид>Редактиране.

1) Намерете следния код:

<code><?php foreach ($comments as $comment) : ?></code>

Веднага след този код, поставете следното:

<code><?php $comment_type = get_comment_type(); ?>
<?php if($comment_type == 'comment') { ?></code>


2) След това отивате по-надолу и намирате следния код:

<code><?php endforeach; /* end for each comment */ ?><code>

Преди него поставете следния код:

<code><?php } /* End of is_comment statement */ ?></code>

Това ще филтрира всички trackbacks и pingbacks от основната поредица коментари.

3) Особено внимателно преди кода от стъпка 2 намерете този код:

<code><?php else : // this is displayed if there are no comments so far ?></code>

Сега точно преди него, поставете този код:

<code><h3>Trackbacks</h3>
<ol>
<?php foreach ($comments as $comment) : ?>
<?php $comment_type = get_comment_type(); ?>
<?php if($comment_type != 'comment') { ?>
<li><?php comment_author_link() ?></li>
<?php } ?>
<?php endforeach; ?>
</ol></code>


Ако искате можете да поставите друго заглавие вместо Trackbacks между h3.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Безплатни книги онлайн

Актуализирано към 20.01.2016 г.

Вчера се реших да пообиколя онлайн библиотеките, които дават възможност за безплатно сваляне на книги и да си харесам нещо за четене. И понеже всеки път минавам през търсене в гугъл, преглед, четене и т.н., реших да си запазя тук най-доброто, което съм открила.

Ето и моя списък от местенцата, където намирам безплатни книги за сваляне:

Моята библиотека (Chitanka.Info)- огромен архив от книги. Нямате право да отправяте към сървъра повече от 20 заявки в минута. Ако искате, имате възможност да свалите всички книги наведнъж. "Моята библиотека" има и форум.
Онлайн библиотека e-bookbg.com - книгите са достъпни само след като се регистрирате. Има български и чужди автори. Има и форум :) BooksBg.org - някои от книгите могат да бъдат изтеглени само след регистрация. Sepphora's книги онлайн - малка спретната колекция от книги. Препоръчвам Правописния речник на българския език. Библиотека с 1649 книги, свободни за сваляне и четене. http://readbg.com -…

Кръводаряване

От две години си направих традиция около първи юли да минавам през Националния център по кръводаряване. Преди седмица обаче ми се наложи по-раничко да мина от там, за да помогна на моя близка. По този повод навивах и една моя приятелка да го направи. Тя пък много се страхуваше и се поразтърсих из нета за повече информация, която да й пусна. Така намерих страхотен материал в Ogre`s Blog, който действа успокояващо и насърчително за кандидат-кръводарителите.

Покрай публикацията в този блог прегледах и коментарите и разбрах, че трудно в нета може да се намери информация кои са противопоказанията за кръводаряване. Поразтършувах още малко и все пак намерих. Оказа се, че ги има в Наредба № 12 от 3.05.1995 г. за медицинско освидетелстване и изследване на кръводарителите и контрол на взетата кръв и кръвни съставки. Противно на очакванията ми, че ниското кръвно налягане може да е проблем, се оказа, че всъщност не то, а хипертоничната болест е противопоказана за кръводаряване.Ето и останалите н…

Приключих с mail.bg

Ако и вие сте от ползователите на безплатна поща в mail.bg, вероятно вече половин година все чакате пощата да заработи нормално. След като решиха, че трябва да я направят по-красива, почти постоянно изчаквам нещо да зареди - я от gravatar.com, я реклама или друго. Разбира се, вече активно се пренасям в Gmail, но пощата ми в mail.bg е от 7-8 години и аз, както всяко теле, трудно се променям.

Преди 2-3 седмици служебната поща два дена не работеше - ни приема, ни изпраща. Разбира се, няма да се отплесвам по темата "фирма и безплатна поща", имаме си и поща на собствен домейн, но се поддържа и тази. Та след два дни неяснота какво се случва, се оказа, че според съпорта на mail.bg е бил превишен трафика от 200МВ дневно. Трябвало да получим писмо относно този проблем, но явно това писмо се е загубило по сървърите от тяхната поща до нашата. Как точно се е случило това, не е ясно, но резултатът беше, че няколко наши клиенти на третия ден изпищяха с въпрос защо не отговаряме на запитва…