Пропускане към основното съдържание

Интересни дестинации с бюро Радецки

От време на време като ме обземе желание за пътуване, се ровя в нета за информация. За съжаление по-често не се възползвам от намереното поради липса на време, но определено е добре да си запазя тук предложенията на бюро Радецки за туризъм до края на 2010 г., пък може и да се случи нещо най-накрая.
Веднага предупреждавам, че не става въпрос за мързелив туризъм, а ходене и катерене.

Разбира се, предлага се голям набор от преходи, но аз залагам на еднодневните и двудневните съботно-неделни. Не че до кара на годината не са ми заети тези дни с учене на английски, ама пък може да се "чупна" все пак някой ден.

За съжаление последните обявени дати за голяма част от еднодневните маршрути за през септември, но за догодина ще имам предвид по-раничко да се заопзная с брошурата и да избера.
Все пак ето какво ми се струва интересно до края на годината и в което с удоволствие бих се включила:

ВЕРИЛА
Изкачване на най-високия връх на планината Верила - Голям Дебелец, дата 16.10., цена 35 лв.

РАЗХОДКА ДО ТРЕСКАВЕЦ и ОПАСНИЯ ЗЪБ
Дата 23.10. Цена 45 лв.

ДО ВРЪХ РИШ ПРЕЗ СКАЛИТЕ НА ШЕГАВА
Първенеца на Ришкия дял на Конявска планина - нестандартен и ефектен маршрут между скални кули и стръмни улеи - звучи доста добре, а? Тук вече май ще бягам от английския.
Дата 31.10. Цена 25 лв.

Не мога да не спомена нещо, което съм изпуснала на косъм, защото последната дата е била 19 септември - разходка по Трънското ждрело и Трънската екопътека. Нали ще има и догодина пак?

Няма да започна с двудневните маршрути, защото всичките ми харесват, ама прекалено много ще ми стане бягането от учене. Направо предлагам да се запознаете самостоятелно с брошурата и да повъздишате като мен в мечти. Все пак Чудните мостове на 16 октомври за 79 лвл не звучи никак зле...пък и изглежда като за пишман туристи.


Туризъм в бюро Радецки

Коментари

Популярни публикации от този блог

Безплатни книги онлайн

Актуализирано към 20.01.2016 г.

Вчера се реших да пообиколя онлайн библиотеките, които дават възможност за безплатно сваляне на книги и да си харесам нещо за четене. И понеже всеки път минавам през търсене в гугъл, преглед, четене и т.н., реших да си запазя тук най-доброто, което съм открила.

Ето и моя списък от местенцата, където намирам безплатни книги за сваляне:

Моята библиотека (Chitanka.Info)- огромен архив от книги. Нямате право да отправяте към сървъра повече от 20 заявки в минута. Ако искате, имате възможност да свалите всички книги наведнъж. "Моята библиотека" има и форум.
Онлайн библиотека e-bookbg.com - книгите са достъпни само след като се регистрирате. Има български и чужди автори. Има и форум :) BooksBg.org - някои от книгите могат да бъдат изтеглени само след регистрация. Sepphora's книги онлайн - малка спретната колекция от книги. Препоръчвам Правописния речник на българския език. Библиотека с 1649 книги, свободни за сваляне и четене. http://readbg.com -…

Кръводаряване

От две години си направих традиция около първи юли да минавам през Националния център по кръводаряване. Преди седмица обаче ми се наложи по-раничко да мина от там, за да помогна на моя близка. По този повод навивах и една моя приятелка да го направи. Тя пък много се страхуваше и се поразтърсих из нета за повече информация, която да й пусна. Така намерих страхотен материал в Ogre`s Blog, който действа успокояващо и насърчително за кандидат-кръводарителите.

Покрай публикацията в този блог прегледах и коментарите и разбрах, че трудно в нета може да се намери информация кои са противопоказанията за кръводаряване. Поразтършувах още малко и все пак намерих. Оказа се, че ги има в Наредба № 12 от 3.05.1995 г. за медицинско освидетелстване и изследване на кръводарителите и контрол на взетата кръв и кръвни съставки. Противно на очакванията ми, че ниското кръвно налягане може да е проблем, се оказа, че всъщност не то, а хипертоничната болест е противопоказана за кръводаряване.Ето и останалите н…

Приключих с mail.bg

Ако и вие сте от ползователите на безплатна поща в mail.bg, вероятно вече половин година все чакате пощата да заработи нормално. След като решиха, че трябва да я направят по-красива, почти постоянно изчаквам нещо да зареди - я от gravatar.com, я реклама или друго. Разбира се, вече активно се пренасям в Gmail, но пощата ми в mail.bg е от 7-8 години и аз, както всяко теле, трудно се променям.

Преди 2-3 седмици служебната поща два дена не работеше - ни приема, ни изпраща. Разбира се, няма да се отплесвам по темата "фирма и безплатна поща", имаме си и поща на собствен домейн, но се поддържа и тази. Та след два дни неяснота какво се случва, се оказа, че според съпорта на mail.bg е бил превишен трафика от 200МВ дневно. Трябвало да получим писмо относно този проблем, но явно това писмо се е загубило по сървърите от тяхната поща до нашата. Как точно се е случило това, не е ясно, но резултатът беше, че няколко наши клиенти на третия ден изпищяха с въпрос защо не отговаряме на запитва…