Пропускане към основното съдържание

Как да добавим Author Info Box

Съжалявам, че използвам английското наименование в заглавието, но така и не можах да се сетя за български аналог на Author Info Box, когато става въпрос за добавяне на "каре за автора" във всяка статия на Wordpress блог. Първоначално търсих из българските сайтове и блогове, след това минах през плъгините, но не съм любител на добавянето на такива, въпреки, че използвам към момента 13 такива.

В края след известно мотаене, докато открия най-подходящите думи за търсене, успях да открия как и да добавя Author Box Info в блога за здравословни и безопасни условия на труд, която кутийка в момента изгледа така - разбора се, когато аз съм автора.Как да го направим без да използваме плъгини. Оказа се лесно, само трябваше някой друг да ми каже как става :)

И така първо добавяме още нещичко в style.css файла на темата. Ето това:

#authorarea{

background: #f0f0f0;

border: 1px solid #d2d2d2;

padding: 10px;

width:500px;

overflow:hidden;

color: #333;

}

#authorarea h3{

font-size: 18px;

color:#333;

margin:0;

padding:10px 10px 5px 10px;

}

#authorarea h3 a{

text-decoration:none;

color: #333;

font-weight: bold;

}

#authorarea img{

margin:0;

padding:10px;

float:left;

border: 1px solid #ddd;

width: 100px;

height: 100px;

}

#authorarea p{

color:#333;

margin:0;

padding:0px 10px 10px 10px;

}

#authorarea p a{

color:#333;

}

.authorinfo{

padding-left:120px;

}


След това отваряме single.php и добавяме следното в loop-а.

<div id="authorarea">

<?php if (function_exists('get_avatar')) { echo get_avatar( get_the_author_email(), '100' ); }?>

<div class="authorinfo">

<h3>About <?php the_author_posts_link(); ?></h3>

<p><?php the_author_description(); ?></p>

</div>

</div>


За да има снимка, трябва авторът да е качил такава в Gravatar.com.

Ако пък не искате карето да е със снимка, можете да ползвате ето този урок.

Ами това беше. Аз пипнах малко от това, което добавих в style.css файла, честно казано на принципа на пробата и грешката.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Безплатни книги онлайн

Актуализирано към 20.01.2016 г.

Вчера се реших да пообиколя онлайн библиотеките, които дават възможност за безплатно сваляне на книги и да си харесам нещо за четене. И понеже всеки път минавам през търсене в гугъл, преглед, четене и т.н., реших да си запазя тук най-доброто, което съм открила.

Ето и моя списък от местенцата, където намирам безплатни книги за сваляне:

Моята библиотека (Chitanka.Info)- огромен архив от книги. Нямате право да отправяте към сървъра повече от 20 заявки в минута. Ако искате, имате възможност да свалите всички книги наведнъж. "Моята библиотека" има и форум.
Онлайн библиотека e-bookbg.com - книгите са достъпни само след като се регистрирате. Има български и чужди автори. Има и форум :) BooksBg.org - някои от книгите могат да бъдат изтеглени само след регистрация. Sepphora's книги онлайн - малка спретната колекция от книги. Препоръчвам Правописния речник на българския език. Библиотека с 1649 книги, свободни за сваляне и четене. http://readbg.com -…

Кръводаряване

От две години си направих традиция около първи юли да минавам през Националния център по кръводаряване. Преди седмица обаче ми се наложи по-раничко да мина от там, за да помогна на моя близка. По този повод навивах и една моя приятелка да го направи. Тя пък много се страхуваше и се поразтърсих из нета за повече информация, която да й пусна. Така намерих страхотен материал в Ogre`s Blog, който действа успокояващо и насърчително за кандидат-кръводарителите.

Покрай публикацията в този блог прегледах и коментарите и разбрах, че трудно в нета може да се намери информация кои са противопоказанията за кръводаряване. Поразтършувах още малко и все пак намерих. Оказа се, че ги има в Наредба № 12 от 3.05.1995 г. за медицинско освидетелстване и изследване на кръводарителите и контрол на взетата кръв и кръвни съставки. Противно на очакванията ми, че ниското кръвно налягане може да е проблем, се оказа, че всъщност не то, а хипертоничната болест е противопоказана за кръводаряване.Ето и останалите н…

Приключих с mail.bg

Ако и вие сте от ползователите на безплатна поща в mail.bg, вероятно вече половин година все чакате пощата да заработи нормално. След като решиха, че трябва да я направят по-красива, почти постоянно изчаквам нещо да зареди - я от gravatar.com, я реклама или друго. Разбира се, вече активно се пренасям в Gmail, но пощата ми в mail.bg е от 7-8 години и аз, както всяко теле, трудно се променям.

Преди 2-3 седмици служебната поща два дена не работеше - ни приема, ни изпраща. Разбира се, няма да се отплесвам по темата "фирма и безплатна поща", имаме си и поща на собствен домейн, но се поддържа и тази. Та след два дни неяснота какво се случва, се оказа, че според съпорта на mail.bg е бил превишен трафика от 200МВ дневно. Трябвало да получим писмо относно този проблем, но явно това писмо се е загубило по сървърите от тяхната поща до нашата. Как точно се е случило това, не е ясно, но резултатът беше, че няколко наши клиенти на третия ден изпищяха с въпрос защо не отговаряме на запитва…