15 февруари 2011

Приключих с mail.bg

Ако и вие сте от ползователите на безплатна поща в mail.bg, вероятно вече половин година все чакате пощата да заработи нормално. След като решиха, че трябва да я направят по-красива, почти постоянно изчаквам нещо да зареди - я от gravatar.com, я реклама или друго.

Разбира се, вече активно се пренасям в Gmail, но пощата ми в mail.bg е от 7-8 години и аз, както всяко теле, трудно се променям.

Преди 2-3 седмици служебната поща два дена не работеше - ни приема, ни изпраща.

Разбира се, няма да се отплесвам по темата "фирма и безплатна поща", имаме си и поща на собствен домейн, но се поддържа и тази.

Та след два дни неяснота какво се случва, се оказа, че според съпорта на mail.bg е бил превишен трафика от 200МВ дневно. Трябвало да получим писмо относно този проблем, но явно това писмо се е загубило по сървърите от тяхната поща до нашата.

Как точно се е случило това, не е ясно, но резултатът беше, че няколко наши клиенти на третия ден изпищяха с въпрос защо не отговаряме на запитванията им, тъй като не са получили уведомления за неполучено писмо.

След това малко предисловие стигам и до моята трагедия - всички писма от пощата ми изчезнаха!

Все едно, че съм си направила съвсем нова поща. Когато влязох в неделя вечер, видях всичко на всичко три нови писма във входящи. Разбира се, писах веднага на съпорта от друга моя поща и зачаках търпеливо.

До днес ни вопъл, ни стон. Реших да направя втора стъпка и зададох въпроса отново вече чрез моята поща, като упоменах, че съм изпратила и писмо в неделя.

Първо получих следния отговор:

Не знаем какво точно е станало, но най-вероятно върлуващ през последните дни троянски кон/вирус ги е изтрил. Разбира се има и доста по-тривиални възможности като POP3 или IMAP клиент вкл. телефонни, които изтриват писмата след като ги изтеглят или са настроени да трият стари писма (напр., за да не ги теглят отново).

Можем да се опитаме да възстановим тези изтрити писма които все още са на дисковете, но искам да ви предупредя - че ще се появят и писма, които вече сте изтрили, а и ще отнеме има-няма седмица. Ако желаете обаче можем да опитаме. Моля потвърдете.

Поздрави,

Александър Попов
/mail.bg денонощна поддръжка/

Тъй като не използвам POP3 или IMAP клиент, веднага се заинтересувах от вируса. Попитах любезно господин Попов дали има предвид вирус на моя компютър, като споменах, че от същоя компютър се отваря и друга поща в mail.bg, но при нея всичко е наред. За съжаление обаче този въпрос така и увисна във въздуха.

В същото време обаче, получих отговор и на другата поща (а, не се било загубило писмото, а просто е отлежавало 2-3 дни), от която бях изпратила запитването, което гласеше следното:

Можем да се опитаме да възстановим тези изтрити писма които все още са на дисковете, но искам да ви предупредя - че ще се появят и писма, които вече сте изтрили, а и ще отнеме има-няма седмица. Ако желаете обаче можем да опитаме. Моля потвърдете.
Поздрави,

Александър Попов
/mail.bg денонощна поддръжка/

Нямам сили да се възмущавам поетично и силно, както някои блогъри, да задавам въпроси какъв е този вирус и въобще как така изведнъж изчезват над 2000 писма...просто приключих с mail.bg.

Всъщност вече новата ми поща за спам ще бъде xxx@mail.bg. Който иска - да заповяда :)

43 коментара:

AGD каза...

Повредата не е във Вашия телевизор, каквото и да казават от mail.bg.
В понеделник ми изчезнаха писмата и бързо успях да установя, че се е случило и с приятел. От съпорта получих същия смешен отговор, ама съвсем същия т.е. пращат нещо да отбият номера. Писах им и второ писмо, на което все още нямам отговор, стандартния очевидно не върши работа. Има няколко теми от понеделник насам, но за съжаление все още не се е вдигнал достатъчно шум. Линк към тема на друг потребител : http://pak-az.blogspot.com/2011/02/mailbg.html

Анонимен каза...

Най-сетне някой с блог да го напише :)

Ние си се оплакваме тук: http://forum.setcombg.com/index.php/topic,49362.new.html#new

А други - по други форуми.
-------------
Маил.бг мълчат като гъзове - няма никакво уведомление на главната страница какво става. Или не знаят или ги е страх че си загубят бизнеса. И си траят, да не уплашат хората с все още неизтрити писма.

AGD каза...

Оплескал съм линка, за което се извинявам. Трябваше да е този, който е пуснат от втория коментатор.

Анонимен каза...

На мен също ми изчезнаха всички писма на 16 февруари 2011 г! Как е възможно това?! За мен е трагедия защото имах важни писма събирани с години. Повече няма да използвам български пощи!

Анонимен каза...

маил.бг лъжат и в Капитал, но ги оплюх с коментар - да видим колко време ще оцелее:

http://www.capital.bg/biznes/tehnologii_i_nauka/2011/02/15/1044504_moiata_elektronna_poshta_ne_e_moiata_krepost/

Mariya каза...

И при мен се получи същото.
Влязох преди няколко дни и установих, че ми няма входящи, а също и изходящи съобщения .. все едно нова пощенска кутия... отдолу се мъдреше и все още си стои съобщението Error.
Онзи ден реших, че това е някакъв временен бъг, но видимо прословутите маил.бг са пълна скръб ако не могат да си поддържат сървара.

Day каза...

В края на краищата приех случилото се като нещо положително - иначе все не ми оставаше време да прехвърля кореспонденцията си изцяло в gmail, сега най-накрая това се случва :)

Анонимен каза...

И аз се оказах потърпевша с пощата ми в mail.bg. От десетина дни изобщо не мога да вляза в пощенската кутия, изписва ми " грешен потребител, или парола" . Понеже живея в чужбина, си мислех, че проблемът е това. Но ето, сега ми става ясно, че всъщност цялата ми кореспонденция през последните 10 години е изчезнала... Просто нямам думи... Завинаги приключвам използването на подобни долнопробни пощи!!!!

Анонимен каза...

Ей, гледам сте пренесли 'троянеца' и във гмаил :)

http://www.guru3d.com/news/08-of-gmail-users-shut-out-of-their-accounts/

Анонимен каза...

А с Gmail приключи ли?

http://www.capital.bg/biznes/tehnologii_i_nauka/2011/03/02/1053089_zdraveite_vashata_poshta_beshe_iztrita/

Защо веднага mail.bg са ти виновни? Не виждам статията за Gmail и колко са некадърни.

"Напишете каквото ви е на сърце, ама все пак се настройте позитивно :)"

Day каза...

Засега с gmail не съм имала никакви проблеми от рода да не мога да вляза, да ми се зареждат няколко реклами продължително време, да "изпраща" писмото в рамките на пет минути, докато се откажеш, пък после да се окаже, че всъщност е изпратено, да ме изхвърля и т.н.:) Не съм имала и проблеми, свързани с блокиране на пощата поради някаква причина и след запитване да получа отговор "Би трябвало да сте получили съобщение...".
Сериозните проблеми с mail.bg започнаха откакто визуализацията бе променена, не съм специалист, за да направя анализ каква е причината, аз само виждам резултата.

Със сигурност не ми хареса, че два дни никой не ми отговори на запитването относно изчезналата поща, а след това отговорът беше, че е възможно да е вирус без да е уточнено вирусът при мен ли е или при тях. На запитването какво имат предвид, никой не си направи труда да ми отговори!

Day каза...

Още нещо:
"Във вторник вече една трета от пострадалите са били с възстановено съдържание в електронните си пощи, твърдят от Google."

От mail.bg не започнаха веднага да работят по възстановяването, а ми обясняваха колко неудобства ще ми създаде това и че ще отнеме поне седмица и искаха специално да поискам да направят възстановяването.

Анонимен каза...

Тиквите от майл.бг лъжат и мажат по най-жалкия начин. След като си загубих куп важни зе мен съобщения от почти 10 години, от днес не мога и да припаря до сайта им.

ПС - ...а иначе "правят всичко възможно" - ТИКВИ!

Анонимен каза...

Не си оставям писма на сървъръри. Тегля ги с пощенска програма. Така архивът е на компютъра ми, а на сървъра - само backup.

Анонимен каза...

Интересно, днес е 11.05.2011, и вирусът от сървърите на МЕЙЛ.бг е успял да стигне до хардуеъра, на БИТЕКС.бг (вторите бяха ПОГЪЛНАТИ от МЕЙЛ.БГ, преди години).
Изпращам на съпорта въпрос, АМА не ми е активен ИЗПРАТИ "бутона"!
Не мисля, че има нужда от коментар, но си мисля, явно тоя "ТРОЯНЕЦ" или къв'то там паразит са ХВАНАЛИ, яде бавно но сигурно всичко що има МЕЙЛ.БГ в името си

Анонимен каза...

eми и на мен ми се случи с два безценни 10-годишни акаунта. майната им на мейл.бг!

ish2010 каза...

Досега за 7 години не бях имал проблем, но за всичко си им първи път. От 1 час не мога да се логна даже. Дава ми грешно име и/или парола. При опит за смяна на парола ми дава грешка при изпращане на завката. Писах на съпорта от друга моя поща и ще чакам. Пробвах да си регистрирам и друга поща в mail.bg. - и за нова поща дава грешка при изпращането - просто супер. Дано да си оправят нещата. Айде на писмата м....ната им, поне да мога пак да влизам, че точно тая поща ми е изключително важна.

Day каза...

Не сте само Вие, при мен и мои познати също правеше този проблем вчера.

Анонимен каза...

Когато става дума за пощата в mail.bg няма как да се настроя позитивно. Безобразни са. Още не съм ги сменила, защото ги ползвам от 7 години. Сега разбирам, че не само моите писма са изчезнали с "обновяването" им. Лудите могат да те хванат докато си отвориш пощата /ако изобщо се отвори/ или ако решиш да ползваш папка, да въведеш адрес или страница. Ще ги сменя. Дано някой от тях прочете това и ми отговори докато все още ползвам този адрес! daverova@mail.bg

Анонимен каза...

Ползвам и гмаил и абв.Искам да ви кажа,чв и на двете имам активирана спам защита.Как на ГМЕЙЛ-а абе веднаж не съм получил нежелана поща,а на АБВ,ми е трудно дори да ги изтрия.

Марин Маринов каза...

Ей го на пак не работи тъпото мейл бг. Незнам обаче кога да се махна от тях тъй като има разни мейли които си ми трябват. Да не говорим, че съпорта им и 5 пари не струва, те на това ако наричат съпорт значи аз трябва да съм трамвай. Писах няколко пъти но без отговор, просто са ....

Анонимен каза...

Е как да се настрои човек позитивно като през ден при опит да си отворя mail.bg отсреща ми се озъбва ERROR ,всички други неща и пощи се отварят нормално. Всичко това се случи след ,,преработката,, да е красив новия дизайн на мейла . Е, красив е, нямам думи г-да разработчици !!!

Анонимен каза...

И на мен ми писна браузъра да ми повтаря: "Ами сега! Тази връзка изглежда повредена."
Дали ще може пак нормално да си ползваме пощата ?!?

Анонимен каза...

Току що 06.09.2011г. 23.57ч. много позитивно "регистрирах" нов мейл за да се оплача, че не мога да си вляза в стария. Напълно позитивно :) установих, че не мога да вляза и в новия. Притеснявам се дали не съм идиот. Ако имате мнение по въпроса можете да го споделите с мен, колкото и негативно да е, на misom@mail.bg или на misom2@mail.bg. Така или иначе няма да мога да го прочета.

Анонимен каза...

аз ползвам mail.bg от много години. Ползвам и pop3 достър и да нямам лимит на пращане на писма. Незнам какшо си оплескал, че да ти блокира майла. При мен вече над 10 години такива проблеми не е имало. Проблема е задкомпютърното устройство.

Анонимен каза...

На мен сега пък ми изписва Грешка, и не мога въобще да вляза!?
Яд ме е, че всичките ми клиенти знаят тази поща и не мога да се откача, след постоянните забивания, изтритите ми писма и малоумните им обяснения, че проблема не е в новата визия, а в мен. Досега никой не се бил оплаквал..., представяте ли си? Бях забравил, че в БГ клиента винаги е виновен!

Анонимен каза...

абе тези от mail.bg са гола вода - имат 2 избора
1. да влязат в час
2. да се скрият от пространството

Анонимен каза...

Помощ,майл бг продължава да не работи и ако на собствениците не им се е случило нещо с психичното здаве,то възможностите са следните.
1.Те са някъде заети с друго и въобще не знаят какво правят техните кофти служители.(трудно е да се допусне такова незнание,защото е необходимо само да се опиташ да отвориш сайта от където и да е..)
2/Собствениците са някой пишман червени назначени капиталисти.
3.Сайтът е наполовина държавен и така с лоша работа преднамерено се съсипва за да бъде изкупен.Това е също червен номер,с евентуално малко по-кадърни комуняги,но не много по...
Моля за Вашето мнение,не виждам друга възможност за вече почти година?

Day каза...

При мен в момента няма проблеми с mail.bg. Надявам се, че и при Вас скоро ще се оправи.

Анонимен каза...

Месеци наред се самозаблуждавам, че всички проблеми са временни. А търпението ми при опит да ползвам mail.bg с днешна дата просто се изпари:"Сървърът съдържащ вашата пощенска кутия е временно изключен по технически причини. Получаването на писмата не е спряно и щом сървърът бъде отново включен, те ще бъдат доставени. Моля опитайте отново след 15 минути..."

Анонимен каза...

След като получих-"Няма достъп до тази уеб страница
Връзката с/ъс mail.bg бе прекъсната.

Грешка 101 (net::ERR_CONNECTION_RESET): "


Какво друго остава , освен "Приключих с mail.bg" ПО неволя !?

Галина каза...

Напишете каквото ви е на сърце, ама все пак се настройте позитивно :)

Това е съветът, поставен на мястото за коментари. Е да, ама не!
Как да се настроиш позитивно, като очакваш важни имейли, а от 2 дни не можеш да си влезеш в пощата в Mail.bg! Как и защо трябва да обясняваш на хората,от които очакваш писма, (обаждайки им се по телефона, с допълнителни разходи, вкл. за международни разговори), че трябва да ти препратят писмото отново, на специално създаден за целта нов email.
Писах писмо на Helpdesk на Mail.bg вчера (01.02.2012 г.) и досега не съм получила отговор! Явно през месец февруари нещо им се случва... Е, аз пък не възнамерявам да чакам до следващия февруари, въпреки, че ползвам тази поща от 9 години!
И аз, като авторката на основната публикация вече приключих с тях!
Галина

Анонимен каза...

Пак маил бг имат проблем ,от няколко дни с редки изключению изписва. 502 Bad Gateway.

Анонимен каза...

Да :(( За съжаление от няколко дни дава някаква грешка и не работи :((

Анонимен каза...

Не работи mail.bg отново и днес...
Какво става с този сайт, нямам представа, но явно не са толкова добри в това, което правят и се излагат много.
Ще се наложи да сменям пощата май, че тази вече започна да ми писва с липсата си.
Иначе на мен, не се е случвало да ми изчезват писма никога, нито пък съм имал други проблеми като, бавно зареждане и т.н.
Но отново сайта го няма и точно, когато трябва да получа важно писмо!
Е това вече ме дразни много...
Да си оправят сайта, ако пък нямат възможност или не разбират - АЗ съм насреща, но естествено няма да е без пари :D :D :D
Хайде господа от mail.bg да видим, дали имате малко пари за даване, пък аз ще видя, какво мога да направя за вас, според заплащането разбира се :D :D :D

Анонимен каза...

Абе как ви хрумна да сравнявате Gmail и mail.bg Явно имате добро чувство за хумор.

Анонимен каза...

здарвейте моят проблем е следният не мога да получавам писма от един адрес който ми е страшноп необходим писах на весички от mail.bg но нямам отговор от тях все още вече 2 дена пиша без отговор моля помогнете ми ако можете благодаря ви предварително

Анонимен каза...

не разчитайте на mail.bg редовно ще оставате без поща...

Анонимен каза...

днес отваря ли ви се mail.bg ?

Деяна Илиева каза...

Днес около три часа нямашве никакъв достъп до mail.bg. За щастие моята поща там наистина вече не я ползвам, а само съществува.

Анонимен каза...

В момента също не работи!
Вчера имаха проблеми с DNS записите.
Това означава, че нямат никакъв мониторинг и DNS сърърът им е бил паднал за повече от 24 часа.
Ако искат да печелят от реклама - да си вземат един двама по-добри специалисти и да плащат заплата от по 3к, а те какво правят. Взимат някакви момченца които нищо не разбират и им дават по 700. Няма как да стане нещо хубаво по този начин. http://www.websitenotworking.com/mail.bg
http://prikachi.com/images/20/7265020Z.png

Анонимен каза...

До съпорта:
Ако може, да замените камилите с коне ,защото писмата ми идват много бавно. Благодаря предварително.

Анонимен каза...

Стана три дена: Сървърът съдържащ вашата пощенска кутия е временно изключен по технически причини. Получаването на писмата не е спряно и щом сървърът бъде отново включен, те ще бъдат доставени. Моля опитайте отново след 15 минути..