Пропускане към основното съдържание

Сложих си "трохички" (breadcrumbs)

Честно казано, отдавна се колебаех дали в otgovori.info е нужнода добавя и т. нар. breadcrumbs - навигационно меню, което да показва къде се намирате в сайта. Преди време четох по въпроса, но попаднах най-вече на препоръки относно най-добрия плъгин за това - Yoast Breadcrumbs и почти реших да експериментирам. После обаче се отказах, докато се лутах между хостинг компании и четене на многобройни статии за оптимизиране на Wordpress с цел използване на по-малко процесорно време. Не знам докъде съм стигнала по този въпрос - в момента при около 2000 посещения и три wordpress инсталации, процесорното ми време се върти близо до 20 мин., което смятам, че е добре, като се има предвид, че съм се подсигурила в Суперхостинг със сто минути.

Но да се върна на темата за "трохичките".

Днес в reader-a си прегледах набързо статията на Joost de Valk - WordPress SEO Theme Guidelines и една от препоръките отново беше да се използват breadcrumbs.

Пуснах едно търсене и за радост попаднах на статията на Станислав Колев, в която той показва лесен начин за направата на такава навигация без плъгин. Изпробвах го - то пък се получи:

После обаче се загледах по-внимателно и открих, че има малък пропуск в този код - когато имам статия от подкатегория, то вместо да се вижда

Начало » Категория » Субкатегория » Заглавие на статията

то пътят е указан като

Начало » Субкатегория » Заглавие на статията

И пак започнах да търся информация. Така стигнах до Dimox.net, където точно този проблем бе обсъден и показано решение и...готово, вече всичко си дойде на място:

Коментари

Популярни публикации от този блог

Безплатни книги онлайн

Актуализирано към 20.01.2016 г.

Вчера се реших да пообиколя онлайн библиотеките, които дават възможност за безплатно сваляне на книги и да си харесам нещо за четене. И понеже всеки път минавам през търсене в гугъл, преглед, четене и т.н., реших да си запазя тук най-доброто, което съм открила.

Ето и моя списък от местенцата, където намирам безплатни книги за сваляне:

Моята библиотека (Chitanka.Info)- огромен архив от книги. Нямате право да отправяте към сървъра повече от 20 заявки в минута. Ако искате, имате възможност да свалите всички книги наведнъж. "Моята библиотека" има и форум.
Онлайн библиотека e-bookbg.com - книгите са достъпни само след като се регистрирате. Има български и чужди автори. Има и форум :) BooksBg.org - някои от книгите могат да бъдат изтеглени само след регистрация. Sepphora's книги онлайн - малка спретната колекция от книги. Препоръчвам Правописния речник на българския език. Библиотека с 1649 книги, свободни за сваляне и четене. http://readbg.com -…

Кръводаряване

От две години си направих традиция около първи юли да минавам през Националния център по кръводаряване. Преди седмица обаче ми се наложи по-раничко да мина от там, за да помогна на моя близка. По този повод навивах и една моя приятелка да го направи. Тя пък много се страхуваше и се поразтърсих из нета за повече информация, която да й пусна. Така намерих страхотен материал в Ogre`s Blog, който действа успокояващо и насърчително за кандидат-кръводарителите.

Покрай публикацията в този блог прегледах и коментарите и разбрах, че трудно в нета може да се намери информация кои са противопоказанията за кръводаряване. Поразтършувах още малко и все пак намерих. Оказа се, че ги има в Наредба № 12 от 3.05.1995 г. за медицинско освидетелстване и изследване на кръводарителите и контрол на взетата кръв и кръвни съставки. Противно на очакванията ми, че ниското кръвно налягане може да е проблем, се оказа, че всъщност не то, а хипертоничната болест е противопоказана за кръводаряване.Ето и останалите н…

Приключих с mail.bg

Ако и вие сте от ползователите на безплатна поща в mail.bg, вероятно вече половин година все чакате пощата да заработи нормално. След като решиха, че трябва да я направят по-красива, почти постоянно изчаквам нещо да зареди - я от gravatar.com, я реклама или друго. Разбира се, вече активно се пренасям в Gmail, но пощата ми в mail.bg е от 7-8 години и аз, както всяко теле, трудно се променям.

Преди 2-3 седмици служебната поща два дена не работеше - ни приема, ни изпраща. Разбира се, няма да се отплесвам по темата "фирма и безплатна поща", имаме си и поща на собствен домейн, но се поддържа и тази. Та след два дни неяснота какво се случва, се оказа, че според съпорта на mail.bg е бил превишен трафика от 200МВ дневно. Трябвало да получим писмо относно този проблем, но явно това писмо се е загубило по сървърите от тяхната поща до нашата. Как точно се е случило това, не е ясно, но резултатът беше, че няколко наши клиенти на третия ден изпищяха с въпрос защо не отговаряме на запитва…