Пропускане към основното съдържание

В опит да направя Redirect Page Template в Wordpress

В момента ползвам плъгина Redirection, с помощта на който контролирам къде да отиде потребителя, ако се опита да види несъществуваща страница, както и т. нар. 301 redirect. За да не обяснявам аз какво е 301 redirect, защото не се знае какво точно ще обясня, ето обяснението на по-знаещ :)

Поради това обаче, че ме мързи толкова подробно и за постоянно да се занимавам с настройките на този плъгин, реших да опитам нещо по-просто и без използването на плъгин. Може да не е толкова ефективно, но пък ми пасва на моите разбирания - по-малко плъгини, по-малко опити за настройки на плъгини :)

И така, реших малко по малко да започна да експериментирам с page template възможностите на Wordpress. Първо с помощта на няколко урока направих sitemap page template на Otgovori.Info, na която обаче ще трябва да обърна по-нататък още внимание, защото искам да разделя статиите по категории.


Днес обаче ще експериментирам със Redirect Page Template. Ще започна с урока, който намерих  тук.

Направих първата стъпка - създаването на redirecit.php файл, поставяйки кода, който дава име на темплейта.

Следва поставянето на функцията redirect и ето крайния вид:


След като е готов файла, трябва и да го кача. Това става в директорията на темата, която използвате, нещо от рода:
/wp-content/themes/yourthemedirectory/. Там е също и single.php, например.

Време е да изпробвам новия темплейт. Влизам си в админ панела и правя нова страница с име по избор. Аз реших да я нарека "По-добрият избор" :). Като съдържание на страницата слагам линк към страницата, която искам да се отварям, когато някой сбърка и в случая избрах да се отваря списъка на всички статии.

ОК, да видим сега какво се получи. Публикувах страницата, кликнах на "преглед и...НИЩО! По-точно виждам ето какво:

Parse error: syntax error, unexpected '?' in /home/gidojaut/public_html/wp-content/themes/blue-lucas/redirect.php on line 11

Добре, да видим какво ще стане като деактивирам използваният в момента плъгин.
Ауу, лошо, нещо се е омазало. Ще се наложи още четене, а вие не изпробвайте това, ако не сте сигурни какво не е наред или пък ако нямате представа като мен какво прави :)

До следващия опит :)

Коментари

Анонимен каза…
:-)
Струва ми се, че не е мн хитро да слагаш иф още преди да е изкаран някакъв хтмл за страницата. Надолу е пълно мазало :-)
Просто слагаш следното в .htaccess-a:
Redirect 301 /old_permalink http://site.com/new_permalink
Анонимен каза…
thanks, enjoyed the article

Популярни публикации от този блог

Безплатни книги онлайн

Актуализирано към 20.01.2016 г.

Вчера се реших да пообиколя онлайн библиотеките, които дават възможност за безплатно сваляне на книги и да си харесам нещо за четене. И понеже всеки път минавам през търсене в гугъл, преглед, четене и т.н., реших да си запазя тук най-доброто, което съм открила.

Ето и моя списък от местенцата, където намирам безплатни книги за сваляне:

Моята библиотека (Chitanka.Info)- огромен архив от книги. Нямате право да отправяте към сървъра повече от 20 заявки в минута. Ако искате, имате възможност да свалите всички книги наведнъж. "Моята библиотека" има и форум.
Онлайн библиотека e-bookbg.com - книгите са достъпни само след като се регистрирате. Има български и чужди автори. Има и форум :) BooksBg.org - някои от книгите могат да бъдат изтеглени само след регистрация. Sepphora's книги онлайн - малка спретната колекция от книги. Препоръчвам Правописния речник на българския език. Библиотека с 1649 книги, свободни за сваляне и четене. http://readbg.com -…

Кръводаряване

От две години си направих традиция около първи юли да минавам през Националния център по кръводаряване. Преди седмица обаче ми се наложи по-раничко да мина от там, за да помогна на моя близка. По този повод навивах и една моя приятелка да го направи. Тя пък много се страхуваше и се поразтърсих из нета за повече информация, която да й пусна. Така намерих страхотен материал в Ogre`s Blog, който действа успокояващо и насърчително за кандидат-кръводарителите.

Покрай публикацията в този блог прегледах и коментарите и разбрах, че трудно в нета може да се намери информация кои са противопоказанията за кръводаряване. Поразтършувах още малко и все пак намерих. Оказа се, че ги има в Наредба № 12 от 3.05.1995 г. за медицинско освидетелстване и изследване на кръводарителите и контрол на взетата кръв и кръвни съставки. Противно на очакванията ми, че ниското кръвно налягане може да е проблем, се оказа, че всъщност не то, а хипертоничната болест е противопоказана за кръводаряване.Ето и останалите н…

Приключих с mail.bg

Ако и вие сте от ползователите на безплатна поща в mail.bg, вероятно вече половин година все чакате пощата да заработи нормално. След като решиха, че трябва да я направят по-красива, почти постоянно изчаквам нещо да зареди - я от gravatar.com, я реклама или друго. Разбира се, вече активно се пренасям в Gmail, но пощата ми в mail.bg е от 7-8 години и аз, както всяко теле, трудно се променям.

Преди 2-3 седмици служебната поща два дена не работеше - ни приема, ни изпраща. Разбира се, няма да се отплесвам по темата "фирма и безплатна поща", имаме си и поща на собствен домейн, но се поддържа и тази. Та след два дни неяснота какво се случва, се оказа, че според съпорта на mail.bg е бил превишен трафика от 200МВ дневно. Трябвало да получим писмо относно този проблем, но явно това писмо се е загубило по сървърите от тяхната поща до нашата. Как точно се е случило това, не е ясно, но резултатът беше, че няколко наши клиенти на третия ден изпищяха с въпрос защо не отговаряме на запитва…