24 април 2024

10 умения на щастливите хора

  „Щастието не означава, че имаш всичко. Означава, че нещата, които имаш, са по-важни от тези, които би искал да имаш.“

Тези умения сами по себе си са потенциал да се превърнеш в по-щастлива версия на себе си, затова стани ентусиазиран и повярвай в твоето величие и във величието на хората около теб.

Използвай тези умения, за да вдигаш хората нагоре, а не да ги буташ надолу. Използвай тези умения, за да намериш най-доброто в другите и това ще те превърне в един безценен
човек.

Използвай тези умения, за да помагаш на другите да харесат себе си и да се чувстват комфортно със себе си в твоето присъствие. Използвай уменията, за да вдъхновиш някого да
бъде най-добрата версия на себе си.

УМЕНИЕ №1
ПРИЕМИ, ЧЕ ВСИЧКО Е ТАКОВА, КАКВОТО Е.

Приеми всичко такова, каквото е. Веднъж щом приемеш нещата такива, каквито са и се сблъскаш с реалността, вече можеш да променяш всичко. Сега вече имаш силата да променяш начина, по който нещата се случват, докато вървиш напред към бъдещето.

УМЕНИЕ №2
ВЗЕМАЙ СЕБЕ СИ И ЦЕЛИТЕ СИ НА СЕРИОЗНО.

Няма друг заместител на това. Наистина трябва да вземеш себе си и целите си на сериозно. Не става въпрос да бъдеш
някакъв много строг, мрачен и безпощаден, но трябва да си сериозен.

Вземи първо себе си, а след това целите си на сериозно.

ТИ определяш посоката на собствения си живот.

УМЕНИЕ №3
ПОТЪРСИ НАЧИН ДА БЪДЕШ БЛАГОДАРЕН НА СВОИТЕ РОДИТЕЛИ.

Ако стигнеш до точката, в която започваш да обичаш себе си; до момента, в който се чувстваш наистина ентусиазиран от това, че си жив; ако си стигнал до степен, в която твоята благодарност няма граници – тогава изведнъж започваш да усещаш една огромна любов към родителите си. Тогава виждаш, че благодарение на тях ти в момента съществуваш.

А без тях не би било възможно за теб да почувстваш ентусиазъм, вълнение и любов към себе си. Ти виждаш, че те са го направили възможно за теб.

УМЕНИЕ №4
СПОМНИ СИ УМЕНИЕТО ДА СЕ НАСЛАЖДАВАШ НА
СЕБЕСИ, НЕЗАВИСИМО КАКВО СЕ СЛУЧВА НАОКОЛО.

Не чакай да се случат само големи неща.

Големите неща ще се случат, когато започнеш да живееш и да се радваш на малките и обикновени неща ежедневно с нов ентусиазъм. Така лека- полека, когато събираш от тези ежедневни малки наслади, тогава ще си спомниш, че можеш да се наслаждаваш на нещата винаги, независимо в каква ситуация си.

УМЕНИЕ №5
ПРИЕМИ РАЗОЧАРОВАНИЯТА.

Всички ние сме хора, а не роботи и не сме създадени от пластмаса.

В определени моменти и успешните имат разочарования, нужда от помощ или разбиране, дори повече от неуспешните.

Понякога тревогата, страхът и разочарованието, както множество други емоции, всъщност са много, ама много полезни за твоите цели, дотолкова, доколкото са в равномерни количества.

УМЕНИЕ №6
ОТКАЖИ СЕ ДА СЪДИШ СЕБЕ СИ И ДРУГИТЕ.

Осъждането трябва да бъде пуснато от ръцете ти веднъж завинаги. Това е болест, която никога няма да ти даде никакъв мир.

В самата идея да даваш оценка на нещо е въвлечено егото. То иска постоянно да подобрява хората и живее, за да ги поправя.

Когато се усетиш, че осъждаш, просто пусни осъждането на момента. Пускаш го настрани и това е.

УМЕНИЕ №7
ПРИЕМИ ЕГОТО СИ

Притесняваш се, че ако приемеш себе си, ще се превърнеш в егоист? Забрави за егото! Приеми себе си. Първо приеми изцяло себе и след това работи върху егото си! Първо приеми себе си напълно!

Остави егото да дойде – то не е толкова голям проблем. Колкото по-голямо става егото ти, толкова по-лесно ще ти е да го спаднеш.

УМЕНИЕ №8
ПОЗВОЛИ СИ ДА БЪДЕШ УЯЗВИМ И НАРАНЕН.

Цената, която ще платиш, ако не си позволиш да си уязвим е, че никога няма да можеш истински да се свържеш дълбоко с хората и ще се чувстваш неразбран от тях. Правилният подход за теб и за личния ти успех е да се чувстваш уязвим и силен едновременно.

Един наистина смел човек е абсолютно отворен – това е реалният критерий за кураж.

УМЕНИЕ №9
ВИНАГИ СЧУПВАЙ МОСТОВЕТЕ НА МИНАЛОТО, КОГАТО ЗАПОЧВАШ НЕЩО НОВО.

Ако искаш да започнеш да правиш нещо различно и ново, преди това изцяло спри с това, което си правил досега, и започни начисто с новото!

Винаги, когато приключиш с нещо, събори мостовете, за да останеш чист! Просто забрави за всичко и не се привързвай, пусни го от ръцете си и продължи напред.

УМЕНИЕ №10
ПРИЕМИ НЕСИГУРНОСТТА КАТО НЕЩО НОРМАЛНО.

Когато се страхуваш, какво правиш тогава? Когато нещата нямат изход, когато всичко е несигурно около теб, когато
няма светлина в тунела и няма кой да те води, нямаш карта, нямаш никаква представа какво предстои – тогава какво правиш?

Ако се оплакваш, плачеш или полудяваш – това няма да ти помогне по никакъв начин. Защо си губиш времето да копнееш за нещо сигурно, когато сигурността е невъзможна?

Когато осъзнаеш това, тогава ще посрещаш несигурните ситуации с мъдрост. И веднъж щом го осъзнаеш и приемеш, ставаш свободен от всички страхове.

Направи щастливия и успешен живот твоя мисия! И никога не позволявай на някой да срути мечтите ти!

Няма коментари: