03 април 2008

Сбогом, лазерчета!


Ако все още имате някои от онези симпатични ключодържатели с лазерен лъч, внимателно ги скрийте и не си признавайте за тях. Поне докато мине кампанията по изземването на тези играчки от пазара и...потребителите.

Националният център по опазване на общественото здраве е установил, че лазерни показалци - ключодържатели с шоков ефект, тип SHOCK LASER FLASHLIGT без етикети, предупреждения и указания за употреба на български език, са опасни за здравето и безопасността на потребителите по отношение на директното попадане на лъча в очите или на неговото огледално отражение.

В заповедта на Министъра на икономиката и енергетиката се казва, че вносителите и дистрибуторите трябва да организират незабавното и ефективно изтегляне от пазара и изземването от потребителите на описаната стока. Вече си представям как представители на вносителите обикалят и наблюдават тайно дали някое дете не си играе с лазерче, за да го изземат.

Или пък си стоите кротко вкъщи. Внезапно на вратата се звъни, отваряте и нахълтват лица с маски, обискират всичко и о, боже, откриват лазерчето на бюрото ви. Използвали сте го без да имате указания за употреба на български език!
Не че се заяждам, ама доста по-сериозни уреди се продават в доста по-сериозни (уж) магазини без указания за употреба на български език и как никой все не може да ги хване и да ги накара тези големи вносители и дистрибутори да направят необходимите указания?
А сега: пазете си лазерчетата от левче - те ще се продават за десет пъти повече скоро, защото легитимните са от 35 лв и нагоре.

1 коментар:

Игри каза...

Ами и това е голяма глупост, нямало инструкции на български. Вместо да влезнат в някой хранителен магазин и да вземат които и да е салам, да прочетат съдържанието, което е написно на български и да се опитат да намерят месо в салама, така както е написано на етикета