Пропускане към основното съдържание

Сбогом, лазерчета!


Ако все още имате някои от онези симпатични ключодържатели с лазерен лъч, внимателно ги скрийте и не си признавайте за тях. Поне докато мине кампанията по изземването на тези играчки от пазара и...потребителите.

Националният център по опазване на общественото здраве е установил, че лазерни показалци - ключодържатели с шоков ефект, тип SHOCK LASER FLASHLIGT без етикети, предупреждения и указания за употреба на български език, са опасни за здравето и безопасността на потребителите по отношение на директното попадане на лъча в очите или на неговото огледално отражение.

В заповедта на Министъра на икономиката и енергетиката се казва, че вносителите и дистрибуторите трябва да организират незабавното и ефективно изтегляне от пазара и изземването от потребителите на описаната стока. Вече си представям как представители на вносителите обикалят и наблюдават тайно дали някое дете не си играе с лазерче, за да го изземат.

Или пък си стоите кротко вкъщи. Внезапно на вратата се звъни, отваряте и нахълтват лица с маски, обискират всичко и о, боже, откриват лазерчето на бюрото ви. Използвали сте го без да имате указания за употреба на български език!
Не че се заяждам, ама доста по-сериозни уреди се продават в доста по-сериозни (уж) магазини без указания за употреба на български език и как никой все не може да ги хване и да ги накара тези големи вносители и дистрибутори да направят необходимите указания?
А сега: пазете си лазерчетата от левче - те ще се продават за десет пъти повече скоро, защото легитимните са от 35 лв и нагоре.

Коментари

Игри каза…
Ами и това е голяма глупост, нямало инструкции на български. Вместо да влезнат в някой хранителен магазин и да вземат които и да е салам, да прочетат съдържанието, което е написно на български и да се опитат да намерят месо в салама, така както е написано на етикета

Популярни публикации от този блог

Безплатни книги онлайн

Актуализирано към 20.01.2016 г.

Вчера се реших да пообиколя онлайн библиотеките, които дават възможност за безплатно сваляне на книги и да си харесам нещо за четене. И понеже всеки път минавам през търсене в гугъл, преглед, четене и т.н., реших да си запазя тук най-доброто, което съм открила.

Ето и моя списък от местенцата, където намирам безплатни книги за сваляне:

Моята библиотека (Chitanka.Info)- огромен архив от книги. Нямате право да отправяте към сървъра повече от 20 заявки в минута. Ако искате, имате възможност да свалите всички книги наведнъж. "Моята библиотека" има и форум.
Онлайн библиотека e-bookbg.com - книгите са достъпни само след като се регистрирате. Има български и чужди автори. Има и форум :) BooksBg.org - някои от книгите могат да бъдат изтеглени само след регистрация. Sepphora's книги онлайн - малка спретната колекция от книги. Препоръчвам Правописния речник на българския език. Библиотека с 1649 книги, свободни за сваляне и четене. http://readbg.com -…

Кръводаряване

От две години си направих традиция около първи юли да минавам през Националния център по кръводаряване. Преди седмица обаче ми се наложи по-раничко да мина от там, за да помогна на моя близка. По този повод навивах и една моя приятелка да го направи. Тя пък много се страхуваше и се поразтърсих из нета за повече информация, която да й пусна. Така намерих страхотен материал в Ogre`s Blog, който действа успокояващо и насърчително за кандидат-кръводарителите.

Покрай публикацията в този блог прегледах и коментарите и разбрах, че трудно в нета може да се намери информация кои са противопоказанията за кръводаряване. Поразтършувах още малко и все пак намерих. Оказа се, че ги има в Наредба № 12 от 3.05.1995 г. за медицинско освидетелстване и изследване на кръводарителите и контрол на взетата кръв и кръвни съставки. Противно на очакванията ми, че ниското кръвно налягане може да е проблем, се оказа, че всъщност не то, а хипертоничната болест е противопоказана за кръводаряване.Ето и останалите н…

Приключих с mail.bg

Ако и вие сте от ползователите на безплатна поща в mail.bg, вероятно вече половин година все чакате пощата да заработи нормално. След като решиха, че трябва да я направят по-красива, почти постоянно изчаквам нещо да зареди - я от gravatar.com, я реклама или друго. Разбира се, вече активно се пренасям в Gmail, но пощата ми в mail.bg е от 7-8 години и аз, както всяко теле, трудно се променям.

Преди 2-3 седмици служебната поща два дена не работеше - ни приема, ни изпраща. Разбира се, няма да се отплесвам по темата "фирма и безплатна поща", имаме си и поща на собствен домейн, но се поддържа и тази. Та след два дни неяснота какво се случва, се оказа, че според съпорта на mail.bg е бил превишен трафика от 200МВ дневно. Трябвало да получим писмо относно този проблем, но явно това писмо се е загубило по сървърите от тяхната поща до нашата. Как точно се е случило това, не е ясно, но резултатът беше, че няколко наши клиенти на третия ден изпищяха с въпрос защо не отговаряме на запитва…