Пропускане към основното съдържание

Как да откажете читателите си от абонамент за RSS

От много време наблюдавам броя на абонатите на RSS емисията на блога ми за здравословни и безопасни условия на труд и с удивление виждам как тъкмо да се увеличат малко и в следващия момент започват да се отказват. Блогът има регулярни публикации, поне 2-3 седмично и за мен беше необяснимо защо хората проявили интерес след това го губят. Изпробвах вариант с пълния текст на статиите - резултат никакъв.

Каква се оказа причината?

Когато погледнах RSS фийда на otgovori.info, веднага реших, че и аз бих се отказала от подобна услуга. На всеки пет реда текст от статия следваше огромно каре с текстови реклами на гугъл. Явно съм забравила, че преди време съм активирала адсенс за RSS емисии и не съм си направила труда да направя настройки.

Така се оказа, че тормозя читателите на емисията с реклами при всяка публикация, независимо от дължината й, при което в края на краищата те виждат повече реклами, отколкото текстовете, от които се интересуват.

Веднага предприех следните мерки:

Премахнах рекламите в RSS емисията на този блог и настроий публикациите да се показват в пълния им вид(така че вече спокойно можете да се абонирате, ако желаете:)

За блога за безопасност и здраве при работа оставих опцията да се показва само картинна реклама на всяка четвърта публикация и то при дължина на публикацията над 250 символа. В моя случай това означава показване само на една реклама в емисията. Вижте как изглежда тя сега.

След като премахнах рекламния тормоз, се надявам на светло бъдеще с повече абонати, пожелавам го и на вас.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Безплатни книги онлайн

Актуализирано към 20.01.2016 г.

Вчера се реших да пообиколя онлайн библиотеките, които дават възможност за безплатно сваляне на книги и да си харесам нещо за четене. И понеже всеки път минавам през търсене в гугъл, преглед, четене и т.н., реших да си запазя тук най-доброто, което съм открила.

Ето и моя списък от местенцата, където намирам безплатни книги за сваляне:

Моята библиотека (Chitanka.Info)- огромен архив от книги. Нямате право да отправяте към сървъра повече от 20 заявки в минута. Ако искате, имате възможност да свалите всички книги наведнъж. "Моята библиотека" има и форум.
Онлайн библиотека e-bookbg.com - книгите са достъпни само след като се регистрирате. Има български и чужди автори. Има и форум :) BooksBg.org - някои от книгите могат да бъдат изтеглени само след регистрация. Sepphora's книги онлайн - малка спретната колекция от книги. Препоръчвам Правописния речник на българския език. Библиотека с 1649 книги, свободни за сваляне и четене. http://readbg.com -…

Кръводаряване

От две години си направих традиция около първи юли да минавам през Националния център по кръводаряване. Преди седмица обаче ми се наложи по-раничко да мина от там, за да помогна на моя близка. По този повод навивах и една моя приятелка да го направи. Тя пък много се страхуваше и се поразтърсих из нета за повече информация, която да й пусна. Така намерих страхотен материал в Ogre`s Blog, който действа успокояващо и насърчително за кандидат-кръводарителите.

Покрай публикацията в този блог прегледах и коментарите и разбрах, че трудно в нета може да се намери информация кои са противопоказанията за кръводаряване. Поразтършувах още малко и все пак намерих. Оказа се, че ги има в Наредба № 12 от 3.05.1995 г. за медицинско освидетелстване и изследване на кръводарителите и контрол на взетата кръв и кръвни съставки. Противно на очакванията ми, че ниското кръвно налягане може да е проблем, се оказа, че всъщност не то, а хипертоничната болест е противопоказана за кръводаряване.Ето и останалите н…

Приключих с mail.bg

Ако и вие сте от ползователите на безплатна поща в mail.bg, вероятно вече половин година все чакате пощата да заработи нормално. След като решиха, че трябва да я направят по-красива, почти постоянно изчаквам нещо да зареди - я от gravatar.com, я реклама или друго. Разбира се, вече активно се пренасям в Gmail, но пощата ми в mail.bg е от 7-8 години и аз, както всяко теле, трудно се променям.

Преди 2-3 седмици служебната поща два дена не работеше - ни приема, ни изпраща. Разбира се, няма да се отплесвам по темата "фирма и безплатна поща", имаме си и поща на собствен домейн, но се поддържа и тази. Та след два дни неяснота какво се случва, се оказа, че според съпорта на mail.bg е бил превишен трафика от 200МВ дневно. Трябвало да получим писмо относно този проблем, но явно това писмо се е загубило по сървърите от тяхната поща до нашата. Как точно се е случило това, не е ясно, но резултатът беше, че няколко наши клиенти на третия ден изпищяха с въпрос защо не отговаряме на запитва…