Пропускане към основното съдържание

Стара на 37...

Днес попаднах на сайта на една агенция за подбор на персонал. Реших да погледна сайта след като прочетох обявата й в jobs.bg - текстът ми звучеше така, сякаш ми го излайва старшина, а аз съм свития редник.

На първа страница видях обявите и..разбрах, че съм безнадеждно остаряла. Вече ставам само за гувернантка или програмист на 4-километър. Там няма изисквания за възраст.

Първите три обяви бяха:

2482 Експерт по качество
до 35 г., с висше техническо образование, отличен английски и професионален опит при работа със системи по качество

2468 Специалисти по фотоволтаично оборудване
с висше техническо образование, отличен английски и 2 години професионален опит
До 35 г.

2389 Конструктори
Електроинженери до 35 г. с AutoCAD и английски на много добро ниво
за работа в голяма чуждестранна фирма - производител и износител

Мдаа, явно вече минавам в графата "баби", които твърде разчитат на опита и безкрайното учене, скоро сигурно някой младок ще ме гледа отвисоко и ще си мисли, че нищо не разбирам аз с моите бабешки остарели разбирания.

Имаше и една семпла обява, на която нямаше възрастова граница - "958 Опитни търговски представителки за търговец на едро". Дали да се взема да се обадя - че имам опит, имам, пък и търговеца на едро може да ме хареса и да ме земе :)

Коментари

Bia каза…
а дискриминацията уж била забранена със закон...

Популярни публикации от този блог

Безплатни книги онлайн

Актуализирано към 20.01.2016 г.

Вчера се реших да пообиколя онлайн библиотеките, които дават възможност за безплатно сваляне на книги и да си харесам нещо за четене. И понеже всеки път минавам през търсене в гугъл, преглед, четене и т.н., реших да си запазя тук най-доброто, което съм открила.

Ето и моя списък от местенцата, където намирам безплатни книги за сваляне:

Моята библиотека (Chitanka.Info)- огромен архив от книги. Нямате право да отправяте към сървъра повече от 20 заявки в минута. Ако искате, имате възможност да свалите всички книги наведнъж. "Моята библиотека" има и форум.
Онлайн библиотека e-bookbg.com - книгите са достъпни само след като се регистрирате. Има български и чужди автори. Има и форум :) BooksBg.org - някои от книгите могат да бъдат изтеглени само след регистрация. Sepphora's книги онлайн - малка спретната колекция от книги. Препоръчвам Правописния речник на българския език. Библиотека с 1649 книги, свободни за сваляне и четене. http://readbg.com -…

Кръводаряване

От две години си направих традиция около първи юли да минавам през Националния център по кръводаряване. Преди седмица обаче ми се наложи по-раничко да мина от там, за да помогна на моя близка. По този повод навивах и една моя приятелка да го направи. Тя пък много се страхуваше и се поразтърсих из нета за повече информация, която да й пусна. Така намерих страхотен материал в Ogre`s Blog, който действа успокояващо и насърчително за кандидат-кръводарителите.

Покрай публикацията в този блог прегледах и коментарите и разбрах, че трудно в нета може да се намери информация кои са противопоказанията за кръводаряване. Поразтършувах още малко и все пак намерих. Оказа се, че ги има в Наредба № 12 от 3.05.1995 г. за медицинско освидетелстване и изследване на кръводарителите и контрол на взетата кръв и кръвни съставки. Противно на очакванията ми, че ниското кръвно налягане може да е проблем, се оказа, че всъщност не то, а хипертоничната болест е противопоказана за кръводаряване.Ето и останалите н…

Приключих с mail.bg

Ако и вие сте от ползователите на безплатна поща в mail.bg, вероятно вече половин година все чакате пощата да заработи нормално. След като решиха, че трябва да я направят по-красива, почти постоянно изчаквам нещо да зареди - я от gravatar.com, я реклама или друго. Разбира се, вече активно се пренасям в Gmail, но пощата ми в mail.bg е от 7-8 години и аз, както всяко теле, трудно се променям.

Преди 2-3 седмици служебната поща два дена не работеше - ни приема, ни изпраща. Разбира се, няма да се отплесвам по темата "фирма и безплатна поща", имаме си и поща на собствен домейн, но се поддържа и тази. Та след два дни неяснота какво се случва, се оказа, че според съпорта на mail.bg е бил превишен трафика от 200МВ дневно. Трябвало да получим писмо относно този проблем, но явно това писмо се е загубило по сървърите от тяхната поща до нашата. Как точно се е случило това, не е ясно, но резултатът беше, че няколко наши клиенти на третия ден изпищяха с въпрос защо не отговаряме на запитва…