Пропускане към основното съдържание

Проблеми с Wordpress Feed: Грешка при обработка на XML

Преди известно време реших да предприема мерки повече читатели на Otgovori.Info да се абонират за rss емисия. Опитах няколко неща, но все без никакъв резултат. В един момент се оказа, че всъщност feed-а не работи и дори и да са искали хората да се абонират, е нямало как да го направят. Всеки, който се е опитвал да се абонира е виждал съобщение от рода:

Грешка при обработка на XML: XML или текстовата декларация не са начало на обект
Местоположение: http://feeds.feedburner.com/zbut
Номер на ред 2, Колона 1:
^

Опитах да намеря някаква информация в нета, пуснах и запитване в един-два форума, но помощ не получих.

Днес, след известно отлежаване на този проблем, реших, че е крайно време да го реша и започнах с нови сили да търся информация в интернет. Така стигнах до статията
Fix WordPress Feed XML Parsing Errors: Delete Blank Lines. Първоначално започнах ръчно да правя описаното в статията, докато стигнах до абзаца, че има и плъгин: Fix RSS Feed WordPress plugin.

Използвах плъгина и..о, чудо! отново си имам работещ rss feed!

Авторът на статията е посочил, че е имало още един проблем - Feedburner фийда не се е обновявал, затова веднага прегледах и това. Вече всичко е наред и се чувствам ужасно доволна, че намерих решението и на този проблем.

Коментари

Анонимен каза…
It is the truth.
Анонимен каза…
спасибо большое было очень интересно прочитать
Анонимен каза…
Love people who can tell their ideas clearly. Thank you.
Анонимен каза…
I twitt it. My twitter on name Alexander Belluchi. You can comment this post there too.
Анонимен каза…
Good Article

Популярни публикации от този блог

Безплатни книги онлайн

Актуализирано към 20.01.2016 г.

Вчера се реших да пообиколя онлайн библиотеките, които дават възможност за безплатно сваляне на книги и да си харесам нещо за четене. И понеже всеки път минавам през търсене в гугъл, преглед, четене и т.н., реших да си запазя тук най-доброто, което съм открила.

Ето и моя списък от местенцата, където намирам безплатни книги за сваляне:

Моята библиотека (Chitanka.Info)- огромен архив от книги. Нямате право да отправяте към сървъра повече от 20 заявки в минута. Ако искате, имате възможност да свалите всички книги наведнъж. "Моята библиотека" има и форум.
Онлайн библиотека e-bookbg.com - книгите са достъпни само след като се регистрирате. Има български и чужди автори. Има и форум :) BooksBg.org - някои от книгите могат да бъдат изтеглени само след регистрация. Sepphora's книги онлайн - малка спретната колекция от книги. Препоръчвам Правописния речник на българския език. Библиотека с 1649 книги, свободни за сваляне и четене. http://readbg.com -…

Кръводаряване

От две години си направих традиция около първи юли да минавам през Националния център по кръводаряване. Преди седмица обаче ми се наложи по-раничко да мина от там, за да помогна на моя близка. По този повод навивах и една моя приятелка да го направи. Тя пък много се страхуваше и се поразтърсих из нета за повече информация, която да й пусна. Така намерих страхотен материал в Ogre`s Blog, който действа успокояващо и насърчително за кандидат-кръводарителите.

Покрай публикацията в този блог прегледах и коментарите и разбрах, че трудно в нета може да се намери информация кои са противопоказанията за кръводаряване. Поразтършувах още малко и все пак намерих. Оказа се, че ги има в Наредба № 12 от 3.05.1995 г. за медицинско освидетелстване и изследване на кръводарителите и контрол на взетата кръв и кръвни съставки. Противно на очакванията ми, че ниското кръвно налягане може да е проблем, се оказа, че всъщност не то, а хипертоничната болест е противопоказана за кръводаряване.Ето и останалите н…

Приключих с mail.bg

Ако и вие сте от ползователите на безплатна поща в mail.bg, вероятно вече половин година все чакате пощата да заработи нормално. След като решиха, че трябва да я направят по-красива, почти постоянно изчаквам нещо да зареди - я от gravatar.com, я реклама или друго. Разбира се, вече активно се пренасям в Gmail, но пощата ми в mail.bg е от 7-8 години и аз, както всяко теле, трудно се променям.

Преди 2-3 седмици служебната поща два дена не работеше - ни приема, ни изпраща. Разбира се, няма да се отплесвам по темата "фирма и безплатна поща", имаме си и поща на собствен домейн, но се поддържа и тази. Та след два дни неяснота какво се случва, се оказа, че според съпорта на mail.bg е бил превишен трафика от 200МВ дневно. Трябвало да получим писмо относно този проблем, но явно това писмо се е загубило по сървърите от тяхната поща до нашата. Как точно се е случило това, не е ясно, но резултатът беше, че няколко наши клиенти на третия ден изпищяха с въпрос защо не отговаряме на запитва…