Пропускане към основното съдържание

Може да сме безделници, но не сме без праници

Понеже съм абонирана за услугата на mail.bg "седмичен празничен календар", започна да ми прави впечатление, че всеки ден от годината вече е зает от някакъв "ден на...", та даже и по няколко. Ето например тази седмица, ако някой си мисли, че няма какво да чества, веднага може да започва, защото има голям избор още от днес - кеф ти да отпразнуваш предстоящите нови цени на тока (ден на енергетика), кеф ти новите цени на газта (ден на работниците от транспорта). Ако пък на някого повече му харесва поговорката "беден човек, жив дявол", може да празнува деня на изобрателя. Да не говорим, че тази седмица ще има и много хора да черпят. Направо предлагам да минем на половин работен ден поради всенародните празници :)

Ето и цялата празнична седмица:
28 Юни
Ден на изобретателя.
Ден на работниците от транспорта.
Ден на енергетика

29 Юни
Св. първовърховни апостоли Петър и Павел (Петровден)- тука ще има и кой да черпи по задължение ;)
Ден на занаятите.

30 Юни Събор на св. славни и всехвални
Дванадесет апостоли (Павловден)

01 Юли

Св. безсребърници Козма и Дамян в Рим.
Международен ден на гей и лесбийките.

02 Юли
Полагане честната дреха на Пресвета Богородица във Влахерна.
Световен ден на неидентифицираните летящи обекти (НЛО) - ако сме запразнували от понеделник, вероятно вече всички ще виждаме НЛО-тата в петък и можем спокойно да го отпразнуваме.
Международен ден на спортния журналист

03 Юли
Международен ден на кооперативите - шъ съ кооперираме по маси.

Айде, отивам да изобретявам нови ергономични технологии, пък утре ще се прекръстя на Петранка и дано комисията за изпита се омилостиви ;)

Коментари

Популярни публикации от този блог

Безплатни книги онлайн

Актуализирано към 20.01.2016 г.

Вчера се реших да пообиколя онлайн библиотеките, които дават възможност за безплатно сваляне на книги и да си харесам нещо за четене. И понеже всеки път минавам през търсене в гугъл, преглед, четене и т.н., реших да си запазя тук най-доброто, което съм открила.

Ето и моя списък от местенцата, където намирам безплатни книги за сваляне:

Моята библиотека (Chitanka.Info)- огромен архив от книги. Нямате право да отправяте към сървъра повече от 20 заявки в минута. Ако искате, имате възможност да свалите всички книги наведнъж. "Моята библиотека" има и форум.
Онлайн библиотека e-bookbg.com - книгите са достъпни само след като се регистрирате. Има български и чужди автори. Има и форум :) BooksBg.org - някои от книгите могат да бъдат изтеглени само след регистрация. Sepphora's книги онлайн - малка спретната колекция от книги. Препоръчвам Правописния речник на българския език. Библиотека с 1649 книги, свободни за сваляне и четене. http://readbg.com -…

Кръводаряване

От две години си направих традиция около първи юли да минавам през Националния център по кръводаряване. Преди седмица обаче ми се наложи по-раничко да мина от там, за да помогна на моя близка. По този повод навивах и една моя приятелка да го направи. Тя пък много се страхуваше и се поразтърсих из нета за повече информация, която да й пусна. Така намерих страхотен материал в Ogre`s Blog, който действа успокояващо и насърчително за кандидат-кръводарителите.

Покрай публикацията в този блог прегледах и коментарите и разбрах, че трудно в нета може да се намери информация кои са противопоказанията за кръводаряване. Поразтършувах още малко и все пак намерих. Оказа се, че ги има в Наредба № 12 от 3.05.1995 г. за медицинско освидетелстване и изследване на кръводарителите и контрол на взетата кръв и кръвни съставки. Противно на очакванията ми, че ниското кръвно налягане може да е проблем, се оказа, че всъщност не то, а хипертоничната болест е противопоказана за кръводаряване.Ето и останалите н…

Приключих с mail.bg

Ако и вие сте от ползователите на безплатна поща в mail.bg, вероятно вече половин година все чакате пощата да заработи нормално. След като решиха, че трябва да я направят по-красива, почти постоянно изчаквам нещо да зареди - я от gravatar.com, я реклама или друго. Разбира се, вече активно се пренасям в Gmail, но пощата ми в mail.bg е от 7-8 години и аз, както всяко теле, трудно се променям.

Преди 2-3 седмици служебната поща два дена не работеше - ни приема, ни изпраща. Разбира се, няма да се отплесвам по темата "фирма и безплатна поща", имаме си и поща на собствен домейн, но се поддържа и тази. Та след два дни неяснота какво се случва, се оказа, че според съпорта на mail.bg е бил превишен трафика от 200МВ дневно. Трябвало да получим писмо относно този проблем, но явно това писмо се е загубило по сървърите от тяхната поща до нашата. Как точно се е случило това, не е ясно, но резултатът беше, че няколко наши клиенти на третия ден изпищяха с въпрос защо не отговаряме на запитва…